Facebook Pixel Sportdog.gr | Λάμπει η Ατρομητάρα στην κορυφή του πρωταθλήματος με γκολάρες (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-10-29 16:48:00

Λάμπει η Ατρομητάρα στην κορυφή του πρωταθλήματος με γκολάρες (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Λάμπει η Ατρομητάρα στην κορυφή του πρωταθλήματος με γκολάρες (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ατρόμητος πέρασε (2-0) από την Ξάνθη και παρέμεινε πρώτος.

 

Την τρελή του πορεία στο φετινό πρωτάθλημα συνέχισε ο αήττητος ο Ατρόμητος, ο οποίος πέρασε σχετικά άνετα με 2-0 και από την Ξάνθη, έφτασε τους 19 βαθμούς και παρέμεινε και αυτή την αγωνιστική στην κορυφή, καθώς δεν μπορούν να τον φτάσουν ό,τι και αν κάνουν στα παιχνίδια τους ο ΠΑΟΚ (15β.) και η ΑΕΚ (14β.).

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν και σήμερα για τον Ατρόμητο ο Ουάρντα, που άνοιξε το σκορ με απευθείας φάουλ στο 41ο λεπτό, ενώ το δεύτερο τέρμα σημείωσε ο Ντιγκινί με υπέροχο σουτ από πλάγια θέση, μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 81ο λεπτό.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, η Ξάνθη ξεκίνησε καλύτερα στο παιχνίδι και στα πρώτα λεπτά είχε τον έλεγχο, χωρίς όμως να μπορεί να απειλήσει. Μετά το 25’ ωστόσο ο Ατρόμητος ανέβασε ρυθμούς, ανέκτησε την πρωτοβουλία και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Απείλησε πρώτη φορά στο 27’ με κεφαλιά του Ντάουντα, ενώ δύο λεπτά αργότερα από νέα κεφαλιά του Χατζηϊσαΐα η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι της Ξάνθης.

Οι φιλοξενούμενοι έχοντας πλέον κυριαρχήσει απόλυτα στο παιχνίδι, συνέχισαν να πιέζουν και στο 33’ έχασαν άλλη μία καλή ευκαιρία με σουτ του Ουάρντα εντός περιοχής, ενώ στο 41’ έφτασαν και στο πολυπόθητο γκολ. Ο Αιγύπτιος με απευθείας εκτέλεση φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς που δεν πρόλαβε να αντιδράσει και έγραψε το 1-0!

Η Ξάνθη προσπάθησε να αντιδράσει με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και μάλιστα έχασε μία καλή ευκαιρία στο 47’, όμως ο Γιαννούλης αντέδρασε σωστά και κράτησε απαραβίαστη την εστία του, ενώ στο 70’ ήταν τυχερός, όταν είδε την μπάλα από το σουτ του Μπαξεβανίδη να φεύγει λίγο άουτ. Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, ο Ατρόμητος στο δεύτερο είχε παθητικό ρόλο και είχε ως αποστολή να κρατήσει το σκορ.

Οι παίκτες του Κάναντι είχαν κλείσει όλους τους διαδρόμους προς την περιοχή τους και τελικά στο 83’ στη μία καλή ευκαιρία που δημιούργησαν, έγραψαν το 0-2. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γιαννούλη, ο Ντιγκινί βρέθηκε ολομόναχος και από πλάγια θέση με υπέροχο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και σφράγισε το «διπλό»!

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Αμρ Ουάρντα για ακόμα ένα ματς ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου. Ο Αιγύπτιος όχι μόνο πέτυχε ένα υπέροχο γκολ με απευθείας φάουλ για το 0-1, αλλά ήταν και ο παίκτης από τον οποίο ξεκινούσαν οι περισσότερες προσπάθειες της ομάδας του Περιστερίου. Στον Ατρόμητο έχει ταιριάξει απόλυτα και κάνει ματσάρες.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Η Ξάνθη ξεκίνησε στην ενδεκάδα με τους Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδη, Φλίσκα, Λισγάρα, Κασάδο, Μεχία, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Μπρίτο, Κίκε και Γέντρισεκ. Το γκολ όμως του Ουάρντα χάλασε τα σχέδια του Ράσταβιτς, ο οποίος θέλοντας  ήθελε να αλλάξει πράγματα στην προβλέψιμη ανάπτυξη της ομάδας του, στο 58' προχώρησε σε διπλή αλλαγή ρίχνοντας ταυτόχρονα στο ματς τους Τριάδη (Γέντρισεκ) και Ορφανίδη (Ντε Λούκας). Ο Σέρβος έκλεισε τις αλλαγές του από το 65' με τον Ρότσε στη θέση του Κίκε.

Ο Ατρόμητος ξεκίνησε με τους Γιαννιώτη, Κιβρακίδη, Ρισβάνη, Χατζηισαΐα, Γιαννούλη, Μπουσούλατζιτς, Μάντσον, Βασιλακάκη, Ουάρντα , Ντιγκινί και Ντάουντα. Ο Κάναντι είδε τους παίκτες του να ακολουθούν πιστά το πλάνο του και προχώρησε σε αλλαγές προσώπων και σχηματισμού μόνο μετά το 72’, όταν γύρισε το σύστημα σε 3-5-2 περνώντας στο παιχνίδι τον Καρασαλίδη αντί του Ουάρντα.

Η ΦΑΣΗ: Μπορεί το γκολ του Ουάρντα να έκρινε ουσιαστικά το αποτέλεσμα, ωστόσο η φάση που ξεχωρίσαμε είναι το 0-2. Πρόκειται για εξαιρετική κομπίνα, καθώς ο Ντιγκινί πιάνει στον ύπνο την άμυνα της Ξάνθης και μετά από το κόρνερ του Γιαννούλη σαν σε προπόνηση στέλνει με σουτάρα την μπάλα στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο Τζήλος είχε πολύ εύκολο ματς, καθώς δεν αντιμετώπισε δύσκολες φάσεις και έτσι δεν αγχώθηκε ιδιαίτερα ούτε και έκανε κάποιο σημαντικό λάθος.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Ατρόμητος ζει το όνειρό του, καθώς μετά από εννέα αγωνιστικές βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας και κανείς δεν μπορεί να τον κουνήσει μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Μάλιστα, οι Περιστεριώτες την επόμενη αγωνιστική υποδέχονται τον Πανιώνιο και μπορούν να πάρουν άλλη μία νίκη. Η Ξάνθη αντίθετα δεν έχει ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα και δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα των προηγούμενων χρόνων.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Οι παίκτες του Ατρομήτου για ακόμα ένα ματς εκτός έδρας ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες του Κάναντι και κατάφεραν να φύγουν με τη νίκη. Κράτησαν την Ξάνθη μακριά από την περιοχή τους, βρήκαν το γκολ που ήθελαν από μία έμπνευση του Ουάρντα και στην συνέχεια γύρισαν πίσω, έκλεισαν τις γραμμές και άφησαν τους Ακρίτες να κυκλοφορούν ανούσια την μπάλα. Το ίδιο είχε πάθει και η ΑΕΚ την περασμένη Δευτέρα!

ΠΑΤΑ ΤΟ Δείτε το υπέροχο γκολ του Ουάρντα για το 0-1 σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags