Facebook Pixel Sportdog.gr | «Βλέπει» πρωτάθλημα ο Σπανός; Η δήλωση που έκανε για Ατρόμητο!
| 2017-10-30 15:29:00

«Βλέπει» πρωτάθλημα ο Σπανός; Η δήλωση που έκανε για Ατρόμητο!

Sportdog Team
«Βλέπει» πρωτάθλημα ο Σπανός; Η δήλωση που έκανε για Ατρόμητο!

Ο ισχυρός άνδρας του περιστεριώτικού συλλόγου βρίσκεται πολλά χρόνια στα γήπεδα!

Για αυτό και γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να κερδίσει το πρωτάθλημα ο Ατρόμητος, καθώς ναι μεν η ομάδα βρίσκεται στην κορυφή αλλά είμαστε μόλις στην 9η αγωνιστική.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Σπανός στους Γιώργο Χελάκη και Σωτήρη Κωσταβάρα, στον SportFM:

«Δεν θέλουμε να βάζουμε τόσο μεγάλους στόχους, θέλουμε να είμαστε προσγειωμένοι και ρεαλιστές. Αυτή τη στιγμή απολαμβάνουμε αυτό που έχουμε, είναι πρωτόγνωρο συναίσθημα για εμάς. Δεχόμαστε συγχαρητήρια από τους αντιπάλους μας, αναγνωρίζουν την ανωτερότητά σου και έχουμε την ικανοποίηση να είμαστε πρώτοι. Ο στόχος που είχε βάλει η διοίκηση το καλοκαίρι ήταν να είμαστε στην πεντάδα, αυτός είναι ο βασικός μας στόχος. Πρέπει να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Οι ποδοσφαιριστές δίνουν το 100% και το ταμείο θα γίνει στο τέλος», είπε αρχικά.

Αν είχε σκεφτεί να διώξει τον Κάναντι μετά τις κακές εμφανίσεις στα φιλικά: «Όχι δεν ισχύει αυτό και δεν το λέω τώρα επειδή η ομάδα διαγράφει μια καλή πορεία. Η επιλογή του κυρίου Κάναντι έγινε με κάποια συγκεκριμένα κριτήρια. Πήραμε έναν προπονητή με διαφορετική φιλοσοφία αλλά και 14 νέους παίκτες. Οποιαδήποτε ομάδα με τόσους νέους παίκτες και νέο προπονητή χρειάζεται πίστωση χρόνου. Με τον κύριο Αγγελόπουλο θέλαμε να δώσουμε πίστωση χρόνου. Ο Κάναντι είχε φέρει καινούργια πράγματα στην ομάδα και καινούργιες ιδέες, όλα αυτά πρέπει να εμπεδωθούν».

Αν είχε αμφιβάλει για την αξία του Νταμίρ Κάναντι: «Προβληματισμός υπήρχε για την εικόνα στα φιλικά, που δεχθήκαμε ήττες με βαριά σκορ. Μιλήσαμε με τον προπονητή, είχε αυτοπεποίθηση για την δουλειά του και όσα ήθελε να περάσει στην ομάδα. Βλέποντας τα όσα έκανε στις προπονήσεις, μας είπε ότι θα βγουν αυτά που θέλει στο γήπεδο. Είχαμε 4 ισοπαλίες στο ξεκίνημα, αλλά σε κανένα ματς δεν είμαστε χειρότεροι από τους αντιπάλους. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει κάποιο από αυτά τα ματς, όπως με τον Απόλλωνα ή την Λάρισα που αδικηθήκαμε από την διαιτησία. Έβγαζε μια σιγουριά, μια αυτοπεποίθηση για την δουλειά του αυτός ο άνθρωπος. Μιλήσαμε μαζί του μετά τα φιλικά και ενισχύσαμε την ομάδα σε κάποιες θέσεις που χρειαζόμασταν ενίσχυση».

Για τον Ανδρέα Γιαννιώτη: «Πράγματι ο Ανδρέας μέχρι στιγμής κάνει ένα καλό πρωτάθλημα. Στη μία δύο καλές ευκαιρίες που μας βγάζει ο αντίπαλος γιατί η αμυντική λειτουργία που έχουμε είναι εξαιρετική, ο Ανδρέας είναι παρών».

Για την… σκούπα που πήρε το καλοκαίρι και τις πολλές μεταγραφές που έκανε: «Τα τελευταία δύο χρόνια είχαμε μια μέτρια παρουσία, ειδικά πέρυσι που βγήκαμε όγδοοι. Δεν ήταν καλές χρονιές με βάσει τα όσα έχουμε συνηθίσει. Κάποιοι παίκτες είχαν εμγαλώσεις και ο κύκλος τους έκλεισε στην ομάδα. Είπαμε να κάνουμε μια ανανέωση του έμψυχου υλικού, να κατεβάσουμε τον μέσο όρο ηλικίας και να πάρουμε παίκτες που διψάνε για διακρίσεις και έχουν κίνητρο να προχωρήσουν με την ομάδα. Μέσα από την εξέλιξη των παικτών θα βοηθηθεί και η ομάδα και μέχρι στιγμής τα καταφέρνουμε».

Για το ότι ο Κάναντι έχει κάνει μικρό ροτέισον μέχρι στιγμής: «Είναι μια λογική προσέγγιση από την πλευρά του προπονητή, είμαστε καινούργια ομάδα με 7-8 από τους νέους παίκτες να παίζουν βασικοί. Θέλει να δέσει την ομάδα και είναι λογικό. Υπάρχει βάθος στο ρόστερ και πιστεύω υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που θα βοηθήσουν στη συνέχεια».

Τι έχει αλλάξει φέτος και βλέπουμε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα: «Στο κομμάτι της διαιτησίας βλέπουμε σαφώς μια βελτίωση. Γίνονται λάθη προς όλες τις κατευθύνσεις, δεν ευνοείται αλλά ούτε και αδικείται μια ομάδα συστηματικά. Γίνονται λάθη προς όλες τις κατευθύνσεις. Τα παλιά χρόνια υπήρχε μια καχυποψία. Παίξαμε με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό και είχαμε μια διαιτησία 50-50. Οι διαιτητές μπαίνουν στο ματς για να παίξουν 50-50. Κάποιοι το καταφέρνουν. Δεν μπορούν όλοι οι διαιτητές να είναι στο ίδιο επίπεδο είτε λόγω ικανοτήτων είτε λόγω εμπειρίας. Αλλά στο κομμάτι αυτό, της διαιτησίας, κάτι αλλάζει και βελτιώνεται».

Για τον Ουάρντα και τα όσα ακούγονταν για τον χαρακτήρα του: «Όλοι οι παίκτες και οι χαρακτήρες έχουν κάποιο κουμπί. Έχω τρία παιδιά και το καθένα είναι διαφορετικό. Όλοι θέλουν μια διαφορετική αντιμετώπιση και προσοχή, κάτι που πιθανώς δεν υπάρχει στις μεγάλες ομάδες. Πρέπει να μαθαίνεις τι θέλει ο παίκτης, τι σκέφτεται, τι προβληματισμούς έχει. Εμείς δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα μαζί του.

Οι ομάδες του δικού μας βεληνεκούς, στηρίζονται στο οικογενειακό κλίμα. Πιστεύω ότι από εκεί πρέπει να ξεκινάμε. Δεν μας έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα, είναι καλός επαγγελματίας και δουλεύει πολύ. Έχει μπροστά του ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με την Αίγυπτο, είναι νεαρός σε ηλικία και έχει διάθεση. Η μέχρι τώρα συνεργασία μας είναι άψογη».

Εάν τον Γενάρη είναι στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος ο Ατρόμητος, αν θα κάνει ο ίδιος την υπέρβαση: «Αν τον Γενάρη δούμε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω, θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε την ομάδα».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags