Facebook Pixel Καλή μετάδοση είναι η… μουγγή
| 2011-01-16 23:47:00

Καλή μετάδοση είναι η… μουγγή

Καλή μετάδοση είναι η… μουγγή

Ο Γιάννης Φιλέρης σχολιάζει το «ντου» του Γιώργου Βαρδινογιάννη στα δημοσιογραφικά του ΟΑΚΑ στο ματς του Παναθηναϊκού με την Καβάλα.

Η λογική Βαρδινογιάννη δεν απέχει πολύ από το πως αντιμετωπίζουν όλοι τις μεταδόσεις. Ο καλύτερος, άλλωστε, σπίκερ είναι ... ο μουγγός. Δεν λέει τίποτε και είναι άπαντες ευχαριστημένοι.

Αν ο Άγγελος Στυλιάδης δεν αιφνιδιαζόταν από την ξαφνική εισβολή του Γιώργου Βαρδινογιάννη στα δημοσιογραφικά "μπουθ" του ΟΑΚΑ κι επειδή έχει έντονη την αίσθηση του χιούμορ, θα μπορούσε να δώσει την κάσκα του στον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟ και να του προτείνει να ... συνεχίσει αυτός τη μετάδοση.

Έτσι κι αλλιώς μετά απ' όσα έγιναν, όσο κι αν το συνδρομητικό κανάλι θελήσει να τον προστατεύσει, το βλέπουμε λίγο δύσκολο να ξαναπάει στο Ολυμπιακό Στάδιο για να μεταδώσει ματς του Παναθηναϊκού.

Παλιότερα, ο φίλος μου ο Αλέξης Σπυρόπουλος σε ένα άλλο ματς της Καβάλας (με τον Ολυμπιακό), είχε αναρωτηθεί - τι άλλο μπορούσε να κάνει;- "πέναλτι;" όταν ο... αέρας είχε ρίξει τον Αλέξη Αλεξανδρή στο έδαφος και ο διαιτητής Καζναφέρης έδειχνε την άσπρη βούλα.

Όλως περιέργως δεν μετέδωσε ποτέ ξανά παιχνίδι του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όχι ότι "τον χάλασε". Στο τσάμπιονς-λιγκ, μια χαρά τα περνάει και έχει βρει την ησυχία του!

Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης όχι μόνο δεν αρνήθηκε ότι "μπούκαρε" στα δημοσιογραφικά για να διαμαρτυρηθεί στον δημοσιογράφο που έκανε το σπικάζ, αλλά προχώρησε κι ένα βήμα παραπάνω. Έδωσε και συμβουλές προς ναυτιλομένους, υποστηρίζοντας ότι οι σπίκερ των αγώνων δεν πρέπει να εκφέρουν άποψη για τη διαιτησία.

Προφανώς, για κάτι τέτοιο είναι αρμόδιοι οι παράγοντες των ομάδων, οι προπονητές και, φυσικά, οι οπαδοί. Αυτοί όχι μόνο έχουν δικαίωμα να λένε "ήταν, δεν ήταν πέναλτι", αλλά μπορούν να μπαίνουν με το έτσι θέλω στα μπουθ και να διαμαρτύρονται.

Ο δημοσιογράφος είναι υποχρεωμένος να λέει "παίρνει τη μπάλα ο Σισέ, σουτάρει και γκολ". Τώρα, αν είναι οφ-σάιντ ο Σισέ, θα τα βρει η υπηρεσία!

Θυμάμαι πρόπερσι, που είχα την ατυχία να μεταδίδω τους τελικούς των πλέι-οφ του πρωταθλήματος μπάσκετ. Υπήρξαν σχόλια ακόμη και για το πόσο πολύ φώναζα στα καλάθια του ενός, ή του άλλου. Οι παναθηναϊκοί με έβριζαν επειδή, στον πρώτο αγώνα, είπα ότι έγινε φάουλ στον Παπαλουκά και οι ολυμπιακοί επειδή, αμέσως μετά, είπα και ένα εν πάση περιπτώσει!

Η λογική Βαρδινογιάννη δεν απέχει από την κοινή συνισταμένη. Οι περισσότεροι που βλέπουν ένα παιχνίδι και ακούνε τον σπίκερ, θέλουν σώνει και καλά να τους πει ότι το ανύπαρκτο πέναλτι είναι υπαρκτό, το εξόφθαλμο οφ-σάιντ να είναι κανονικό, το φάουλ, σωστή παρέμβαση του αμυντικού κλπ.

Συμπέρασμα: Καλή μετάδοση είναι ... η μουγγή μετάδοση! Να μην ακούγεται τίποτε, εκτός από τον φυσικό ήχο. Όχι τίποτε άλλο, αλλά να μη ξεποδαριάζονται και οι πρόεδροι, νυν και πρώην να ανεβαίνουν τα σκαλιά για τα δημοσιογραφικά.

Αλλά έτσι θα χάσουν τη δουλειά και οι γνωστοί σφογκοκωλάριοι, που δρουν από πίσω, ρουφιανεύοντας και σημαδεύοντας επαγγελματίες που απλά προσπαθούν να κάνουν, όσο καλύτερα μπορούν, τη δουλειά τους...

Πηγή: sport24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags