Facebook Pixel Sportdog.gr | Φοβερή ατάκα Λεμονή για Μπαρτσελόνα και Πλατανιά!
| 2017-11-03 16:30:00

Φοβερή ατάκα Λεμονή για Μπαρτσελόνα και Πλατανιά!

Sportdog Team
Φοβερή ατάκα Λεμονή για Μπαρτσελόνα και Πλατανιά!

Ο κόουτς του Ολυμπιακού μίλησε για την συνέχεια σε Τσάμπιονς Λιγκ και Ελλάδα, για τους Μποτία - Ταχτσίδη, αλλά και για το γεγονός πως έπαιξε χωρίς φορ κόντρα στους Καταλανούς.

Οι παίκτες του Ολυμπιακου πρέπει να βγάλουν από το μυαλό τους το 0-0 με την Μπαρτσελόνα και να συγκεντρωθούν στον Πλατανιά, σύμφωνα με τον Τάκη Λεμονή, ο οποίος παραδέχθηκε πως τις προηγούμενες ημέρες ασχολήθηκε περισσότερο με το ματς κόντρα στους Κρητικούς, παρά με αυτό απέναντι στους Καταλανούς!

Οι δηλώσεις του 57χρονου προπονητή στην κάμερα των καναλιών Novasports:

Για το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα: Είναι αρκετά πράγματα στο μυαλό, αλλά δυστυχώς δεν κράτησαν για πολύ. Από την επόμενη μέρα, τις νίκες και τα καλά αποτελέσματα, τα ευχαριστιέσαι για λίγο . Τις ήττες τις κουβαλάς μέχρι το επόμενο παιχνίδι. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η συμπεριφορά και η στήριξη του κόσμου μας, καθώς προερχόμασταν από ήττα. Διάβασα κάτι από ένα δημοσιογράφο, ότι Ολυμπιακός έδειξε πως ήταν ομάδα και αυτό μου άρεσε, γιατί εκεί πρέπει να επενδύσουμε.

Ότι έχει συνδυάσει το όνομα του με καλά αποτελέσματα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη: Δεν θα χαρακτήριζα παράσημα, αλλά είναι πολύ ωραίες στιγμές που τις θυμόμαστε μετά. Σε όλα αυτά τα δύσκολα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ για εμένα υπάρχει μία ευκολία στη διαχείριση. Η δύσκολη πλευρά στη δουλειά μας είναι να κρατάς με κίνητρο τους παίκτες. Ακόμα και πρώτοι να ήμασταν, θα έλεγα πως το Τσάμπιονς Λιγκ ξεκινά τώρα για εμάς.

Αν είναι δύσκολο τα δύο παιχνίδια και η αλλαγή από το Τσάμπιονς Λιγκ στο πρωτάθλημα: Αυτό είναι ένα δύσκολο κομμάτι και δεν νομίζω ότι συμβαίνει μόνο στον Ολυμπιακό. Σε άλλες χώρες με ανεπτυγμένο το πρωτάθλημα που τα παιχνίδια είναι εφάμιλλα του Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχει διαφορά. Είναι δύσκολο να παίζεις Τετάρτη και Κυριακή παιχνίδια, αλλά είναι καλό που παίζουμε τώρα στο Καραϊσκάκη. Πριν λίγα χρόνια παίζαμε στο Ολντ Τράφορντ και γυρίσαμε και παίξαμε στο γήπεδο της Προοδευτικής με λάσπη. Απίστευτο κοντράστ. Ακόμα και στα ματς με τους νέους μπορώ να δω πράγματα που να με ευχαριστήσουν και περιμένω από όλους να δείξουν κίνητρο και διάθεση.

 

Αν τον προβληματίζει ότι το μυαλό πολλών θα έχει μείνει στο παιχνίδι της Τρίτης:  Δεν θα έλεγα προβληματισμό. Είναι κάτι που έχουμε στο μυαλό μας. Θέλουμε να τελειώσει γρήγορα το ματς με την Μπαρτσελόνα από το μυαλό τους. Ασχολήθηκα λίγο για το ματς με την Μπαρτσελόνα και περισσότερο για το επόμενο.

Για το ματς με τον Πλατανιά: Σίγουρα θα περιμένουμε ένα παιχνίδι που θα δώσει βάση στο αμυντικό κομμάτι και θα προσπαθήσουν να παίξουν με αντεπιθέσεις. Είμαστε αναγκασμένοι να νικήσουμε, είμαστε αναγκασμένοι να επιτεθούμε. Εμείς θέλουμε το πρωτάθλημα.

Για τον Μπεν και αν υπάρχουν προβλήματα: Θα δούμε αύριο για τα προβλήματα. Κλείνουμε με αυτό το ματς ένα δύσκολο πρόγραμμα. Εχουμε ασχοληθεί με την αποκατάσταση των παιδιών. Αύριο θα κατασταλάξουμε στα πλάνα μας. Ξέρω πως θα παίξουμε, αλλά όχι με ποιους σε κάποιες θέσεις. Είναι λίγο ρίσκο με τον Μπεν,. Αύριο θα οριστικοποιηθεί.

Που έχει δει βελτίωση όσο βρίσκεται στην ομάδα: Θα πρέπει να ξεχωρίσουμε τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ με αυτά του πρωταθλήματος. Και στα τρία ματς της Ευρώπης είμαι ευχαριστημένος με την αμυντική λειτουργία. Μου άρεσε ο τρόπος που προσπαθήσαμε να επιτεθούμε. Στη Βαρκελώνη δεν καταφέραμε να βρεθούμε σε καλές θέσεις, αλλά τα τρεξίματα μας και η διάθεση ήταν καλή. Στο πρωτάθλημα έχουμε μεταπτώσεις, αμυντικά δεν δεχόμαστε αντεπιθέσεις όπως στην αρχή. Στα ματς με τον Πανιώνιο και τον ΠΑΟΚ ήταν αντίθετα στη δημιουργία. Εχουμε δρόμο και πρέπει να βελτιώσουμε άμεσα τη δημιουργία.

Για τους Μποτία και Ταχτσίδη: Ο Μποτία είναι ένας από τους αρχηγούς μας και μας βοηθάει και εκτός. Ο Παναγιώτης πέρασε έναν τραυματισμό και μία ψυχολογική πίεση, δεν ήταν έτοιμος από όλες τις απόψεις. Μπήκε μέσα και έδωσε καλή εικόνα. Αυτό είναι θετικό. Είναι ευχάριστος αυτός ο πονοκέφαλός. Για εμένα δεν λέει τίποτα η εικόνα των παικτών σε ένα ματς, γιατί το ταμείο γίνεται στο τέλος της σεζόν. Θα πρέπει να συνεχίσουν να με πονοκεφαλιάζουν μέχρι το τέλος.

Για το γεγονός ότι αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός χωρίς στράικερ στα ματς με την Μπαρτσελόνα: Ο στόχος στην τοποθέτηση του Οτζίτζα και του Φορτούνη ήταν να παίξουμε τις πρώτες μπάλες που κερδίζουμε να απελευθερωθούν και να μοιράσουν την μπάλα. Είναι νωρίς να πούμε κάτι για το Τσάμπιονς Λιγκ. Θα δούμε πως θα είναι οι παίκτες τότε. Εγώ δεν θα το πάω σαν τελικό τον αγώνα με την Σπόρτινγκ, αλλά είναι ένα παιχνίδι που θέλουμε να κατακτήσουμε βαθμούς.

Έχει ο Ολυμπιακός έξι παιχνίδια χωρίς ντέρμπι μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου: Σαν πρόγραμμα όλοι μπορούν να πουν πως είναι καλό. Και εγώ συμφωνώ. Αν δούμε τις ομάδες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και μου πείτε πως έχουμε εύκολη δουλειά, θα διαφωνήσω. Ο Λεβαδειακός ήταν αήττητος, έχουμε τα Γιάννινα, την Κέρκυρα. Δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος, εύκολο θα το κάνουμε εμείς. Δεν μπορούμε να κάνουμε υπολογισμούς 3Χ τόσα παιχνίδια, θα είναι εγκληματικό. Η πίεση στον Ολυμπιακό υπάρχει και στην προπόνηση. Στα φιλικά που κάνουμε με τους νέους υπάρχει και εκεί. Εμείς όμως τι κάνουμε. Πόσο υπεύθυνα και σοβαρά αντιμετωπίζουμε όλα τα παιχνίδια.

Η UEFA ανέδειξε τις ενέργειες του Ολυμπιακού για τα ΑΜΕΑ: Έπρεπε να προβάλλεται ακόμα περισσότερα όλα αυτά που γίνονται τα τελευταία χρόνια. Καταβαίνω ότι κυνηγάμε τις κακές ειδήσεις, αλλά η ευαισθητοποίηση της ομάδας σε αυτά τα πράγματα με χαροποιεί. Με χαροποιεί που είμαι μέλος αυτής της ομάδας.

Για τα ματς της Ελλάδας με την Κροατία: Μπορούμε να περάσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Να δείξουμε πως σε αυτή την κρίση μπορούμε να έχουμε κάτι δυνατό. Ελπίζω όλα τα παιδιά με τον Σκίμπε και τον κ. Τσάνα να τα καταφέρουν. Η Κροατία έχει καλές μονάδες, αλλά δεν είναι ομάδα. Επειδή παίζουν σε μεγάλους συλλόγους δεν είναι όνειρο ζωής γι αυτούς και μπορούμε να πατήσουν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags