Facebook Pixel Sportdog.gr | «Μπαμ» της Ξάνθης στο Αγρίνιο – Τριάρα στον Παναιτωλικό σε 36 λεπτά (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-11-04 16:54:00

«Μπαμ» της Ξάνθης στο Αγρίνιο – Τριάρα στον Παναιτωλικό σε 36 λεπτά (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
«Μπαμ» της Ξάνθης στο Αγρίνιο – Τριάρα στον Παναιτωλικό σε 36 λεπτά (ΒΙΝΤΕΟ)

Σπουδαίο διπλό για τους Ακρίτες (1-3) με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπρίτο.

Με δύο γκολ του Μπρίτο, στο 3ο και στο 8ο λεπτό και ένα του Γεντρίσεκ στο 36ο η εξαιρετική Ξάνθη έφυγε νικήτρια με 3-1 από το Αγρίνιο, με τον κάκιστο και «φλύαρο» Παναιτωλικό να πετυχαίνει το γκολ της τιμής στο 88ο λεπτό με τον Μάζουρεκ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ονειρικό τρόπο για την Ξάνθη, καθώς μόλις στο 3ο λεπτό μετά από κλέψιμο του Τριάδη και ασίστ του Λουσέρο, ο Μπρίτο έγραψε το 0-1, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 8ο λεπτό με απευθείας φάουλ έκανε το 0-2! Τα δύο γρήγορα γκολ αιφνιδίασαν τους παίκτες του Παναιτωλικού, οι οποίοι προσπάθησαν στα επόμενα λεπτά να αντιδράσουν, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν άριστα στημένοι αμυντικά, ενώ χτυπώντας στην κόντρα έκαναν και το 0-2.

Στο 36΄ ο Μπρίτο έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Γεντρίσεκ έκανε κοντρόλ, σούταρε με το αριστερό και έστειλε τη μπάλα για τρίτη φορά στα δίχτυα του Κυριακίδη! Το 0-3 έμεινε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, ενώ μετά την επιστροφή στον αγωνιστικό χώρο, η ομάδα του Αγρινίου μπήκε αποφασισμένη για να κυνηγήσει κάτι από το ματς, ωστόσο… έπεσε πάνω στον Ζίβκοβιτς!

Στο 49ο λεπτό ο πορτιέρε της Ξάνθης έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μπεχεράνο, ενώ στο επόμενο λεπτό είπε δύο φορές «όχι» πρώτη στην κεφαλιά του Μιχάι και μετά στο κοντινό σουτ του Ντίας. Ο Παναιτωλικός συνέχισε στα επόμενα λεπτά να κυκλοφορεί την μπάλα, όμως δεν μπορούσε να απειλήσει, ενώ η Ξάνθη έπαιζε πίσω από το κέντρο και έψαχνε την κόντρα, όπως το χαμένο τετ α τετ του Μπρίτο στο 83’. Το τελικό 1-3 έγραψε ο Μάζουρεκ στο 88’, ο οποίος με ωραίο σουτ εντός περιοχής πέτυχε το γκολ της τιμής για τους γηπεδούχους.  

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Μπρίτο για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης για την Ξάνθη. Σημείωσε τα δύο πρώτα γκολ, ενώ απείλησε και στην κόντρα για να πετύχει κι άλλο τέρμα. Ίσως η καλύτερη φετινή μεταγραφή των Ακριτών.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Μάκης Χάβος κατέβασε τον Παναιτωλικό με σύστημα 4-2-3-1 και στην αρχική ενδεκάδα τους Κυριακίδης Μύγα, Μιχάι, Μόρα, Μαρινάκη, Μπράβο, Λόπες, Μαζουρέκ, Ρόσα, Ντίας και Μοράρ. Με το σκορ στο 0-3 ο Έλληνας κόουτς έβαλε στο ημίχρονο τους Μάρκος Πάουλο και Μπεχαράνο, οι οποίοι βελτίωσαν την εικόνα του Παναιτωλικού, όμως ήταν δύσκολο να αλλάξουν κάτι στο τελικό αποτέλεσμα.

Ο Μίλαν Ράσταβατς από την πλευρά του ξεκίνησε με το 4-1-4-1 και βασικούς τους Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδη, Σβάρνα, Λισγάρα, Κασάδο, Λουσέρο, Ντε Λούκας, Μεχία, Μπρίτο, Γεντρίσεκ και Τριάδη. Μετά τα γρήγορα γκολ γύρισε πίσω την ομάδα, έπαιξε άμυνα κλείνοντας όλους τους χώρους και χτύπησε στην κόντρα, κρατώντας εύκολα τη νίκη.

Η ΦΑΣΗ: Αν το 0-1… πάγωσε το Αγρίνιο, το 0-2 στο 8ο λεπτό με το απευθείας φάουλ του Μπρίτο, σίγουρα έκρινε το αποτέλεσμα. Ο Παναιτωλικός δεν μπόρεσε ποτέ να αντιδράσει στα δύο γρήγορα γκολ που δέχθηκε.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Εύκολο έργο  για τον Πραξιτέλη Ζαχαριάδη, ο οποίος δεν συνάντησε δύσκολες φάσεις. Σωστά ακυρώθηκε για οφσάιντ το γκολ του Παναιτωλικού στο 0-3.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η Ξάνθη πήρε ένα πολύ σημαντικό «διπλό» και έφτασε τους 13 βαθμούς, φεύγοντας από την 10η θέση της βαθμολογίας. Οι Ακρίτες δεν τα πηγαίνουν καλά στην έδρα τους, αλλά εκτός έχουν ήδη κάποιους βαθμούς. Ο Παναιτωλικός αντίθετα, παραμένει με μία ισοπαλία στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια και με 12 βαθμούς έχει πλέον προβλήματα.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Περιμέναμε ένα ντέρμπι και σίγουρα μία δυνατή μονομαχία, όμως τα δύο γρήγορα γκολ του Μπρίτο μετέτρεψαν σε περίπατο το ματς. Ο Παναιτωλικός δεν μπόρεσε να αντιδράσει, καθώς η Ξάνθη βρήκε πολύ νωρίς τα γκολ που ήθελε και στην συνέχεια έπαιξε το αγαπημένο της παιχνίδι με τις αντεπιθέσεις.

ΠΑΤΟ: Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags