Facebook Pixel Sportdog.gr | ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ!
| 2017-11-04 19:08:00

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ!

Με αέρα δύο πόντων πλέον οι Περιστεριώτες στην κορυφή, μετά το 0-0 κόντρα στον Πανιώνιο.

Αήττητος, χωρίς να δεχτεί γκολ και στην κορυφή παρέμεινε ο Ατρόμητος για δέκατο συνεχόμενο παιχνίδι. Οι Περιστεριώτες ήρθαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα εντός έδρας με τον Πανιώνιο και συνέχισαν να ηγούνται της βαθμολογίας, έχοντας πλέον δύο βαθμούς από τον δεύτερο ΠΑΟΚ που αντιμετωπίζει την Κυριακή την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στον Ατρόμητο. Οι γηπεδούχοι με κινητήριο μοχλό τον Ουάρντα, πίεσαν τον Πανιώνιο και τον σφυροκόπησαν με τρεις απανωτές ευκαιρίες. Ο Αιγύπτιος είχε δοκάρι στο 10', ενώ στο 12' έβγαλε τον Μανούσο σε θέση για γκολ αλλά ο τελευταίος έχασε το κοντρόλ και καθυστέρησε. Στο 23' δε ο Κότνικ έκανε μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Ντιγκινί. Οι Νεοσμυρνιώτες που είχαν απειλήσει, πρώτοι στο 6', με τον Ντουρμισάι, παραλίγο να προηγηθούν, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού στο 29' όταν ο Μασούντ έβγαλε στην πλάτη της άμυνας τον Μασούρας, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει τον Γιαννιώτη από πλάγια θέση, ο οποίος μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα στην κεφαλιά του Ντουρμισάι τρία λεπτά αργότερα. Οι Περιστεριώτες είχαν δύο ακόμα ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα πριν το ημίχρονο, αλλά οι προσπάθειες των Μπουσουλάτζιτς-Μανούσου δεν είχαν τύχη.

Στο δεύτερο μέρος έπεσε ο ρυθμός και το παιχνίι ήταν περισσότερο μοιρασμένο. Ο Πανιώνιος απείλησε στο 69' με το σουτ του Βλάχου που δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 83' ο Κότνικ απέκρουσε σε κόρνερ τον κεραυνό του Μανούσου για τον Ατρόμητο. Στα λεπτά που απέμειναν το σκορ δεν άλλαξε, παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων. 

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: O Ουάρντα ήταν καλύτερος παίκτης των γηπεδούχων. Και τι δεν έκανε ο Αιγύπτιος, είχε ευκαιρίες, δημιούργησε φάσεις για συμπαίκτες του, αλλά του έλειψε η τύχη, ειδικά στη φάση του 10ου λεπτού.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ O Nταμίρ Κάναντι παρέταξε τον Ατρόμητο σε διάταξη 4-1-4-1, με τον Γιαννιώτη κάτω από τα δοκάρια, αμυντική τετράδα τους Κιβρακίδη, Ρισβάνη, Χατζησαΐα, Γιαννούλη και κόφτη μπροστά τους τον Μάτζον. Βασιλακάκης και Μπουσουλάτζιτς οργάνωσαν το παιχνίδι, στην αριστερή πτέρυγα τοποθετήθηκε ο Ουάρντα, στη δεξιά ο Ντικινί και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Μανούσος.

Ουμπίδες, Μενσά και Ντάουντα ήταν οι αλλαγές του Αυστριακού τεχνικού στο δεύτερο μέρος, με τις οποίες κατάφερε να εδραιώσει την κυριαρχία του στο δεύτερο μέρος. Ο Ατρόμητος δεν νίκησε μεν, αλλά διατηρήθηκε κορυφαίος δε, αφού έμεινε χωρίς ήττα για δέκατο ματς.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου επέλεξε τον σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Κότνικ υπερασπίστηκε την εστία του Πανιωνίου. Οι Βλάχος, Μπανανά, Οικονόμου και Σαραμαντάς αποτέλεσαν την αμυντική τετράδα. Ανασταλτικοί μέσοι έπαιξαν ο... μασκοφόρος, λόγω επέμβασης στη μύτη, Σιώπης με τον Κόρμπο. Ο Μασούρας έπαιξε αριστερό εξτρέμ, δεξί ο Χατζησαφί, δεκάρι αγωνίστηκε ο Μασούντ και στην αιχμή του δόρατος τοποθετήθηκε ο Ντουρμισάι.

Ο Γρηγορίου έριξε Λάμπρου, Σαββίδη και Παπαγεωργίου στο δεύτερο ημίχρονο, για να κρατήσει το κέντρο του και να κλείσει τον αντίπαλο. Απ' ότι φάνηκε από τελικο σκορ, ο Πανιώνιος διατήρησε το σκορ και απέσπασε τον βαθμό σε αυτο το ντέρμπι.

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Μάντσον, Μπουσουλάζιτς (69' Ούμπιδες), Βασιλακάκης (87' Μενσά), Ουάρντα, Ντιγκινί (69' Ντάουντα), Μανούσος

Πανιώνιος: Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Οικονόμου, Σαραμαντάς (65' Λάμπρου), Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας (84' Παπαγεωργίου), Μασούντ (76' Σαββίδης), Χατζισαφί, Ντουρμισάι

Η ΦΑΣΗ Το δοκάρι, στην κεφαλιά Ουάρντα στο 10' ήταν αναμφισβήτητα η ευκαιρία του αγώνα.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Παπαδόπουλος διαχειρίστηκε καλά ένα παιχνίδι, που είχε αρκετή ένταση, αλλά σε ποδοσφαιρικά πλαίσια. Γι'αυτό δεν υπήρχαν πολλές κάρτες στην αναμέτρηση. Οι υποδείξεις των βοηθών Νικολακάκη και Γεωργακόπουλο δεν ήταν σωστές και δεν ξεσήκωσαν αντιδράσεις.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Ο Ατρόμητος αυτήν την στιγμή είναι η πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος. Δεν είναι και λίγα 10 παιχνίδια χωρίς ήττα, ούτε είναι τυχαίο το γεγονός, ότι δεν έχει δεχτεί γκολ. Οι Περιστεριώτες είναι σοβαροί κάτι που το έδειξαν στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, στο οποίο είχαν τις ευκαιρίες για να το κατακτήσουν, αλλά στερήθηκαν τύχης. Οι Νεοσμυρνιώτες μετά την ήττα από την ΑΕΚ σίγουρα φεύγουν εξίσου ευχαριστημένοι με τον βαθμό.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ... Το ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα παραμένει αμείωτο. Και είναι ενθαρρυντικό το γεγονός, ότι ακόμα και αυτά τα παιχνίδια έχουν τη σημασία τους. Το φίλαθλο κοινό δηλαδή μπορεί να τα παρακολουθήσει ευχάριστα πέρα από αυτά των μεγαλύτερων ομάδων. Είναι και αυτό ένα μεγάλο κέρδος του φετινού πρωταθλήματος, το οποίο διαθέτει φοβερό σασπένς..

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags