Facebook Pixel Sportdog.gr | Έμεινε στον Ολυμπιακό κι έχασε τον δρόμο για την Τρίπολη – Δεν μπορεί εκτός έδρας!
| 2017-11-04 21:25:00

Έμεινε στον Ολυμπιακό κι έχασε τον δρόμο για την Τρίπολη – Δεν μπορεί εκτός έδρας!

του Δημήτρη Σκούφου
Έμεινε στον Ολυμπιακό κι έχασε τον δρόμο για την Τρίπολη – Δεν μπορεί εκτός έδρας!

Σοκ για τους Πράσινους στο 86' και ήττα με 1-0 από τον Αστέρα.

Για ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι ο Παναθηναϊκός έδειξε ανήμπορος να φύγει με θετικό αποτέλεσμα, αφού η ήττα από τον Αστέρα με 1-0 σήμανε το πέμπτο ματς μακριά από την Λεωφόρο χωρίς νίκη.

Οι Πράσινοι έδειξαν καλύτερα στοιχεία από τα προηγούμενα εκτός έδρας ματς, όμως δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία του Λουντ στο 72' και είδαν τους Αρκάδες να παίρνουν το δεύτερό τους τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα με μια κεφαλιά - ψαράκι του Μουνάφο στο 86ο λεπτό.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Σε ένα παιχνίδι που έληξε 1-0 με γκολ στο 86' δεν θα μπορούσε να υπάρχει άλλος πρωταγωνιστής από τον σκόρερ. Ο Μουνάφο σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και έριξε στο... καναβάτσο τον Παναθηναϊκό, δίνοντας στον Αστέρα την δεύτερη νίκη μετά από αυτή απέναντι στην ΑΕΚ.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με σύστημα 4-2-3-1 παρατάχθηκε στο γήπεδο της Τρίπολης ο Αστέρας, έχοντας τον Αθανασιάδη στο τέρμα, τους Πασαλίδη και Τριανταφυλλόπουλο στο κέντρο της άμυνας, τον Κυριακόπουλο στο δεξί άκρο και τον Γιαννούλη στο αριστερό. Ιγκλέσιας και Μουνάφο ήταν τα δύο χαφ, με τριάδα μπροστά τους, τους Κώτσιρα, Δουβίκα και Καλτσά και επιθετικό τον Τόνσο. Γκοντό, Μαντίντα και Ιγκόρ μπήκαν στο ματς ως αλλαγές, με τον πρώτο να έχει την στιγμή του αγώνα για τον Αστέρα, αφού είδε τον Βλαχοδήμο να του λέει "όχι" σε τετ-α-τετ.

Από πλευράς Παναθηναϊκού ο Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε με... συνταγή Ολυμπιακού, έχοντας τον Μολέντο και τον Κολοβέτσιο στο κέντρο της άμυνας, τον Κουλιμπαλί στο δεξί άκρο και τον Χουλτ στο αριστερό. Σιλά και Κουρμπέλης πήραν θέση στα χαφ, με τον Χίλιεμαρκ λίγο πιο μπροστά και τους Λουντ - Βιγιαφάνιες στα άκρα, με μοναδικό προωθημένο τον Γκιγιέρμο Μολίνς. Ο Γιόχανσον αντικατέστησε τον τραυματία Κουλιμπαλί στο τέλος του πρώτου μέρους, ενώ σε δεύτερο αγωνίστηκαν από τον πάγκο οι Μουνιέ και Καμπέσας, με το "τριφύλλι" να γυρνάει για λίγα λεπτά το σύστημά του από 4-2-3-1 σε 4-4-2.

Η ΦΑΣΗ: Μπορεί ο αγώνας να κρίθηκε στο γκολ, όμως η φάση που θα μπορούσε να αλλάξει άρδην την εξέλιξή του σημειώθηκε στο 72'. Ο Χουλτ γύρισε από αριστερά την μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Λουντ έκανε το γυριστό σουτ στην κίνηση, ωστόσο ο Αθανασιάδης απέτρεψε το γκολ και την ευκαιρία να μπει μπροστά ο Παναθηναϊκός.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του κύριου Κομίνη, εκτός από μία φάση του βοηθού στο 62'. Όπως φάνηκε από το ριπλέι ο Γκοντό έφυγε από κανονική θέση οφσάιντ, σε μια φάση που αν δεν σφυριζόταν παράβαση, θα εξελισσόταν σε τετ-α-τετ για τον Αστέρα.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Μια... τρύπα στο νερό για τον Παναθηναϊκό και αυτό το εκτός έδρας ματς. Οι Πράσινοι μπήκαν πιο υποψιασμένοι αναφορικά με τους προηγούμενους αγώνες μακριά από τη Λεωφόρο, όμως έμειναν... στον Ολυμπιακό και δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να δείξουν τα... δόντια τους στον Αστέρα. Μια - δυο φάσεις με Μολίνς και Λουντ δεν φάνηκαν αρκετές για να δώσουν την πρώτη νίκη στο "τριφύλλι". Αντιθέτως, ο Αστέρας έπαιξε και πάλι ψυχωμένα και μετά τη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ, κέρδισε ακόμα έναν "μεγάλο", δείχνοντας σαφή δείγματα βελτίωσης στο παιχνίδι του.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Πισωγύρισμα ήταν αυτή η ήττα για τον Παναθηναϊκό, μετά τη νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Οι Πράσινοι είχαν φτιάξει ψυχολογία από την περασμένη εβδομάδα, όμως δεν την έβγαλαν στην Τρίπολη με αποτέλεσμα να μείνουν και πάλι... σκυθρωποί σε εκτός έδρας αναμέτρηση. Από την άλλη η ομάδα του Σάββα Παντελίδη ήταν οργανωμένη και συμπαγής και έδειξε ότι η χαμηλή βαθμολογική της θέση μέχρι τώρα ήταν πλασματική.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε σε βίντεο ΕΔΩ το γκολ που έκρινε τον αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σ. Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Καλτσάς (82’ Ιγκορ), Τόνσο, Κυριακόπουλος (60’ Μαντίντα), Δουβίκας (57’ Γκόντο). 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί (42’ Γιόχανσον), Κολοβέτσιος, Μολέδο, Χουλτ, Σιλά, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες (62’ Μουνιέ), Χίλιεμαρκ (73’ Καμπέσας), Λουντ, Μολίνς. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags