Facebook Pixel Sportdog.gr | «Έχει τελειώσει αυτό που γινόταν με Ολυμπιακό - Το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ»
| 2017-11-05 13:00:00

«Έχει τελειώσει αυτό που γινόταν με Ολυμπιακό - Το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Έχει τελειώσει αυτό που γινόταν με Ολυμπιακό - Το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ»

Ο μεγάλος Νίκος Φρούσος αποκλειστικά στο sportdog.gr

Είναι από τους παίκτες που έχουν πληγώσει με 6 γκολ (5 για το πρωτάθλημα 1 για το Κύπελλο) την ΑΕΚ τόσο με τη φανέλα του Ιωνικού όσο και με αυτήν του ΠΑΟΚ, την οποία φόρεσε για μία πενταετία (1999-2003). Πριν ανηφορίσει προς τη Θεσσαλονίκη είχε βρεθεί στο στόχαστρο της Ένωσης αλλά προτίμησε τα ασπρόμαυρα. Γι'αυτό ο Νίκος Φρούσος ήταν πάντα persona non grata για τους Ενωσίτες.

Ο ίδιος όμως αναπολεί με τις καλύτερες αναμνήσεις αυτά τα παιχνίδια. «Αυτά μένουν στους ποδοσφαιριστές, στον κόσμο, σε όλους. Σε αυτά τα ματς ο παίκτης δίνει όλον του τον εαυτό» δηλώνει στο sportdog.gr για τις μάχες με την ΑΕΚ. Βλέπετε το περιβάλλον του τον βοηθούσε να βγάζει τον καλύτερό του εαυτό στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις. «Είχα και έχω φίλους ΑΕΚτζήδες οπότε υπήρχαν πειράγματα πριν και μετά από αυτά τα παιχνίδια», παραδέχεται.

Ο Νίκος Φρούσος μίλησε για τη μάχη των Δικεφάλων, που θα κριθεί και τι σημαίνει για τον ΠΑΟΚ η νίκη στο ΟΑΚΑ, ενώ τόνισε πως έχει τελειώσει το μονοπώλιο του Ολυμπιακού. Παράλληλα, στη συνέντευξη που θα διαβάσετε παρακάτω, μίλησε για τον τραυματισμό του Πέτρου Μάνταλου και έδωσε μία ευχή στον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

Πώς βλέπεις τον ΠΑΟΚ φέτος;

«Κακά τα ψέμματα, αυτήν την στιγμή ο ΠΑΟΚ έχει την καλύτερη ομάδα φέτος σε όλα τα επίπεδα. Έχει παίκτες και μία διοίκηση σοβαρή. Ο κόσμος παίζει εξίσου μεγάλο ρόλο για να έχεις μεγάλη ομάδα. Μπορεί να ήρθαν κάποια ατυχή αποτελέσματα εκτός έδρας και να ήταν τώρα μόνος πρώτος αλλά είναι εξίσου σημαντικό, ότι δεν έχασε βαθμούς μέσα στην Τούμπα, παίζοντας τιμωρημένος. Φέτος έχει τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός δεν είναι αυτό που ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Δεν υπάρχει πλέον το... μονοπώλιό του. Έχει τελειώσει αυτό».

Θέλει όμως και ένα δέσιμο η ομάδα, γιατί είχε και την αλλαγή προπονητή...

«Αυτό χρειάζεται και θα έρθει. Ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες μεγάλης αξίας. Σε καθε αλλαγή μπαίνει μέσα παίκτης της ίδιας αξίας. Είναι πολύ σημαντικό για μία ομάδα να έχει τέτοιο βάθος.

Η ΑΕΚ πώς σου φαίνεται;

«Δεν την περίμενα έτσι, να σας πω την αλήθεια. Είναι πολύ αθόρυβη. Είναι ήρεμη δύναμη. Κυνηγάει όλα τα παιχνίδια μέχρι το τελευταίο λεπτό. Είναι βαριά και η φανέλα της ΑΕΚ παρότι έχει περάσει πολλά αυτά τα χρόνια. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Φέτος δείχνει, ότι μαζί με τον ΠΑΟΚ θα πρωταγωνιστήσει. Οπότε είναι πολύ σημαντικό το μεταξύ τους παιχνίδι».

Η μάχη των Δικεφάλων πού πιστεύεις ότι θα κριθεί;

«Στο πάθος και την αγωνιστικότητα. Εκεί κρίνεται ένα μεγάλο παιχνίδι».

Ο ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη εμφάνισε κάποια αρνητικά συμπτώματα του παρελθόντος. Ακόμα και Βορειοελλαδίτες έχουν υποστηρίξει ότι ο ΠΑΟΚ έχει κόμπλεξ όποτε παίζει στην Αθήνα. Αφού λες ότι πάει για πρωτάθλημα δεν πρέπει να αποβάλλει πρώτα αυτήν τη νοοτροπία;

«Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλύτερος στο συγκεκριμένο. Ο ΠΑΟΚ πήγε να πάρει το Χ γιατί τον βόλευε. Έγινε μία φάση, μία κόντρα και μπήκε το γκολ. Θα μπορούσε να το αποφύγει. Τα ντέρμπι όμως κρίνονται από τις λεπτομέρειες. Με την ΑΕΚ θα είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με αυτό στο Καραϊσκάκη. Επαναλαμβάνω, ο ΠΑΟΚ έχει όλα τα φόντα φέτος, για να το κατακτήσει».

Βάσει της κατάστασης των δύο αιωνίων, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν, ότι πλέον το δίπολο του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι οι δύο δικέφαλοι. Συμφωνείς ή διαφωνείς;

«Είναι νωρίς ακόμα, γιατί βλέπουμε και τον Ατρόμητο να έχει μπει σφήνα. Είναι πρώτος και έχει κερδίσει Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Ξάνθη εκτός έδρας. Πιστεύω όμως ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί στα μεγάλα παιχνίδια όπως το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ».

Η απουσία του Μαουρίσιο θα κοστίσει στον ΠΑΟΚ, όπως και ο τραυματισμός του Μάνταλου στην ΑΕΚ;

«Τους τραυματισμούς δεν μπορείς να τους προβλέψεις. Ο Μαουρίσιο είναι παίκτης μεγάλης αξίας. Ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και σκόραρε δύο φορές στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Ευτυχώς δεν θα είναι μεγάλη η αποχή του, όπως του Μάνταλου. Κοστίζει αλλά δεν επηρεάζει τον ΠΑΟΚ γιατί όπως προείπα, έχει ρόστερ η ομάδα. Στην ΑΕΚ είναι διαφορετικά τα πράγματα. Ο αρχηγός της είναι ο κινητήριος μοχλός της. Είναι σκληρό και λυπηρό αυτό που συνέβη στον Πέτρο. Μακάρι να επανέλθει γρήγορα».

Ισχύει ότι αυτού του είδους οι τραυματισμοί έρχονται πάνω στην κούραση; Γιατί στην ΑΕΚ ο Μάνταλος είναι αναντικατάστατος και η ομάδα του δεν είχε την πολυτέλεια να τον αφήνει εκτός, πέρα από κάποια παιχνίδια Κυπέλλου...

«Ο καλύτερος γιατρός είναι ο εαυτός σου. Πολλοί ποδοσφαιριστές όταν κουράζονται δεν το λένε και συνεχίζουν. Μπορεί κάποιος ποδοσφαιριστής να ζητήσει λόγω κόπωσης να μην παίξει σε ένα ματς. Και πάλι όμως υπάρχουν περισσότεροι παράγοντες που οδηγούν σε έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό».

Πώς σου φαίνονται οι δύο προπονητές;

«Τόσο ο Λουτσέσκου όσο και ο Χιμένεθ είναι καλοί προπονητές. Η ΑΕΚ δεν έχει τόσο μεγάλο ρόστερ όσο ο ΠΑΟΚ. Ο προπονητής της μπορεί να το διαχειριστεί καλύτερα».

Ο Λουτσέσκου έχει δεχτεί σφοδρή κριτική μετά από ανεπιτυχή αποτελέσματα. Δεν είναι λίγοι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που μιλούν για δεύτερη αλλαγή προπονητή. Χωράει τέτοια συζήτηση;

«Είναι μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟΚ. Ο κόσμος είναι απαιτητικός. Είναι λογικό αυτό. Με μία νίκη την Κυριακή όμως μπορεί να είναι πρώτος και να ξεχαστούν όλα. Μετά όλα θα γίνουν διαφορετικά. Το θέμα είναι να κερδίζει η ομάδα».

Ο Πρίγιοβιτς είναι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Ωστόσο, δυσκολεύεται να σκοράρει μακριά από την Τούμπα. Δεν έχει πετύχει κανένα γκολ φέτος εκτός έδρας . Ποια συμβουλή θα του έδινες εσύ ως παλιός επιθετικός που έχεις... πληγώσει την ΑΕΚ;

«Δεν το έχω καθόλου αυτό με τις συμβουλές. Εύχομαι απλά να κάνει την αρχή την Κυριακή».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags