Facebook Pixel Sportdog.gr | «Πάθος, ψυχή, να δείξουμε οτι διψάμε!»
| 2017-11-05 14:08:00

«Πάθος, ψυχή, να δείξουμε οτι διψάμε!»

Sportdog Team
«Πάθος, ψυχή, να δείξουμε οτι διψάμε!»

O Μιχάλης Μπακάκης στο match programme του ΑΕΚ-ΠΑΟΚ είναι αποφασισμένος!

Αποφασισμένος να δείξει τον πραγματικό του εαυτό και να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη του Μανόλο Χιμένεθ προς το πρόσωπό του δήλωσε ο Μιχάλης Μπακάκης. 

Ο αμυντικός της ΑΕΚ υποστήριξε πως περίμενε πως και πως τη φετινή σεζόν και θέλει να συνεχίσει να πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις καθώς φέτος είναι η ευκαιρία του. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο match programme του αποψινού παιχνιδιού: 

-«Εφέτος το είπα μέσα μου από την αρχή: ''αυτή είναι η χρονιά σου, είναι η ευκαιρία σου''. Ημουν αποφασισμένος να δείξω ποιος είμαι από την πρώτη στιγμή της προετοιμασίας»…
 

Και κάπως έτσι ξεκίνησε η εφετινή σεζόν με τον Μιχάλη Μπακάκη να έχει κερδίσει θέση βασικού στην ενδεκάδα της ΑΕΚ, να κάνει την καλύτερη χρονιά της καριέρας του μέχρι σήμερα, να δίνει τις απαντήσεις του και να έχει αγωνιστεί σε τέσσερις διαφορετικές θέσεις μέσα στο γήπεδο! «Είμαι έτοιμος να παίξω κι αλλού, μου αρέσει να δίνω λύσεις και επιλογές στον προπονητή μου, όταν υπάρχει πρόβλημα» δηλώνει ο ίδιος και σχολιάζει τη ζωή στα Σπάτα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Πέτρου Μάνταλου: «Τώρα πλέον έχουμε όλοι μας έναν λόγο παραπάνω για κατάθεση ψυχής σε κάθε ματς, τώρα πλέον παίζουμε και για τον Πετράν! Από την άλλη πλευρά είμαστε υποχρεωμένοι να ζήσουμε και χωρίς τον Πέτρο και να του δώσουμε το χρόνο για να επιστρέψει στα γήπεδα με την άνεσή του» 

-Μιχάλη, πόσο σας έχει επηρεάσει ή και πόσο ενδεχομένως σας έχει συσπειρώσει η άτυχη στιγμή του Πέτρου Μάνταλου στη Νέα Σμύρνη; 
-«Ο,τι και να λέμε ήταν κάτι το εξαιρετικά λυπηρό για όλους μας. Μας γέμισε πίκρα παρά τη σημαντική νίκη επί του Πανιωνίου. Είναι γεγονός ότι δεν χαρήκαμε τη νίκη μας λόγω του τραυματισμού του. Για εμάς είναι και κάπως διαφορετική η κατάσταση. Και ο ίδιος αλλά και εγώ το έχουμε περάσει, γνωρίζουμε πόσο σκληρή προσπάθεια χρειάζεται για την επιστροφή, αλλά ο Πέτρος είναι δυνατός. Τώρα πλέον έχουμε όλοι μας έναν λόγο παραπάνω για κατάθεση ψυχής σε κάθε ματς, ένας λόγος παραπάνω να τα δίνουμε όλα, τώρα πλέον παίζουμε και για τον Πετράν»! 

-Για εσένα ξεκίνησε εφέτος μια διαφορετική χρονιά, σαν να περίμενες την ευκαιρία για να την αξιοποιήσεις και να δείξεις ποιος πραγματικά είναι ο Μπακάκης… 
-«Ναι ισχύει, το ήθελα, το έψαχνα! Ήθελα να βρω τη δική μου χρονιά και μετά την ανανέωση του συμβολαίου μου αισθάνθηκα ακόμα πιο σίγουρος. Κάποιοι λόγοι μέχρι πέρυσι, ο τραυματισμός που πέρασα, η δική μου ετοιμότητα –αν θες-, οι ευκαιρίες που δεν είχα πάρει από τους προπονητές μου, το σίγουρο είναι ότι δεν τα είχα καταφέρει». 

-Και εφέτος; 
-«Εφέτος το είπα μέσα μου από την αρχή: ‘’αυτή είναι η χρονιά σου, είναι η ευκαιρία σου’’. Ημουν αποφασισμένος να δείξω ποιος είμαι από την πρώτη στιγμή της προετοιμασίας. Ο προπονητής μού έδωσε αυτοπεποίθηση, μού έδειξε εμπιστοσύνη και με τα συνεχόμενα παιχνίδια άρχισα να κερδίζω και εγώ σε αυτοπεποίθηση. Παιχνίδι με το παιχνίδι πιστεύω ότι θα τα πάω ακόμα καλύτερα στη συνέχεια». 

-Και φυσικά δεν γνωρίζουμε, αν έχεις εξαντλήσει και το… ρεπερτόριο των θέσεων μέσα στο γήπεδο με τις τρεις – τέσσερις στις οποίες έχεις αγωνιστεί… 
-«Αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω (γελάει)! Εδώ είμαι, έτοιμος να παίξω κι αλλού! Δεν έχω πρόβλημα, είναι κάτι που μου αρέσει από τη στιγμή που παρέχει περισσότερες λύσεις στον προπονητή μου και στην ομάδα μου. Αυτό είναι πάντα το σημαντικό. Εδώ είμαι εγώ να παίξω κι αλλού. Οπου μου ζητήσει ο προπονητής μου η δική μου θέληση είναι να δείξω έτοιμος να ανταποκριθώ». 

-Θα έλεγες ότι το σημερινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ έχει χαρακτήρα τελικού πρώτης θέσης; 
-«Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε από τώρα για πρωτάθλημα και για τελικούς και για απαντήσεις και για όλα αυτά. Με νίκη επί του ΠΑΟΚ δεν παίρνουμε το πρωτάθλημα, με ήττα δεν το χάνουμε! Είναι ακόμα νωρίς. Γνωρίζουμε άλλωστε ότι το πρωτάθλημα δεν πρόκειται να κριθεί στα ντέρμπι, αλλά στα υπόλοιπα παιχνίδια, αυτά κόντρα στους θεωρητικά μικρούς». 

-Πως βλέπεις το ματς: 
-«Είναι ένα ντέρμπι στην έδρα μας και πρέπει να κερδίζουμε κάθε ντέρμπι στην έδρα μας. Είναι υποχρέωσή μας. Πρέπει να μπούμε αποφασιστικά όπως κάναμε με τον Πανιώνιο, πρέπει να μπούμε με πάθος και πρέπει με την ψυχή μας να δείξουμε ότι διψάμε πλέον και για μεγάλες νίκες αλλά και για κατάκτηση τίτλων . Όλα αυτά τα δείχνεις μόνο μέσα στο γήπεδο»! 

-Αγωνιστικά πόσο θα επηρεάσει η απουσία του Πέτρου; 
-«Ο Πέτρος είναι βαρόμετρο για όλη την ομάδα, το στήριγμα, είnαι μια ομάδα που ας μην γελιόμαστε είναι χτισμένη πάνω του. Θα είναι δύσκολο να καλυφθεί το κενό του, γιατί ανταποκρινόταν σε διαφορετικές θέσεις και λειτουργίες εντός γηπέδου. Από εκεί και πέρα, όμως, η ομάδα έχει βαθύ ρόστερ, υπάρχουν επιλογές και καλοί ποδοσφαιριστές. Για παράδειγμα ο Μπακασέτας δείχνει ότι μπορεί να ανταποκριθεί, έχει αποδείξει ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Μπορεί κι αυτός τώρα να εκμεταλλευτεί τη δική του ευκαιρία. Ο προπονητής έχει λύσεις στη διάθεσή του. Είμαστε υποχρεωμένοι να ζήσουμε και χωρίς τον Πέτρο και να του δώσουμε το χρόνο για να επιστρέψει στα γήπεδα με την άνεσή του»… 

-Τελικά μπορείτε να ανταποκριθείτε και στις τρεις διοργανώσεις; 
-«Σε τρεις ανταγωνιστικές διοργανώσεις δεν είναι κάτι το εύκολο. Αλλά σε αυτό θα μετρήσει και η διαχείριση από πλευράς προπονητή, ώστε όλο το ρόστερ ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμο να δώσει λύσεις. Πρέπει όλοι να είμαστε ετοιμοπόλεμοι. Θα φανεί αν θα καταφέρουμε, αλλά πιστεύω ότι με τη βοήθεια του προπονητή μας θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags