Facebook Pixel Ο Σάκης Τσιώλης σχολιάζει Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό!
| 2017-11-06 13:56:00

«Αυτοί οι 3 πρέπει να χωρέσουν στην 11άδα του ΠΑΟΚ - Tο πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι...»

του Γιώργου Κτενά
«Αυτοί οι 3 πρέπει να χωρέσουν στην 11άδα του ΠΑΟΚ - Tο πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι...»

Σάκης Τσιώλης... στα ίσια, σε μια ποδοσφαιρική συνέντευξη στο Sportdog.
 

Μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος θεωρεί την ΑΕΚ ο Σάκης Τσιώλης, μετά και τη χθεσινή νίκη επί του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, σύμφωνα με όσα σχολίασε σε δηλώσεις του στο sportdog.gr.

Ο πεπειραμένος τεχνικός αναφέρθηκε στο γεγονός ότι λειτούργησε θετικά για την Ένωση η αποβολή του Αραούχο, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που μπορεί να... ζησει παίζοντας και με έναν αμυντικό μέσο.

Ακόμα, αναφέρθηκε στη σαρωτική νίκη του Ολυμπιακού επί του Πλατανιά, αλλά και στην ήττα του Παναθηναϊκού από τον Αστέρα Τρίπολης.

«Έγινε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, με πάθος, το οποίο είχε ως κύριο στοιχείο προφανώς τη δύναμη αλλά και τα φάουλ, τις αποβολές κ.λπ. Η ΑΕΚ έβγαλε στο γήπεδο χαρακτήρα, κυρίως όταν έμεινε με 10 παίκτες. Νομίζω ότι αυτός ήταν και ο λόγος που πήρε τη νίκη. Στον ΠΑΟΚ μπορούμε να πούμε ότι περισσότερα προβλήματα του δημιούργησε η αποβολή του Αραούχο, παρά τον βοήθησε. Στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο προπονητής του ΠΑΟΚ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Μπίσεσβαρ και Κάμπος, δημιούργησε προβλήματα, πίεσε την ΑΕΚ αλλά δεν έβγαλε οργανωμένες επιθέσεις. Γενικά ήταν δίκαιη η νίκη της ΑΕΚ και έδωσε άλλο χρώμα στο πρωτάθλημα», ήταν αρχικό σχόλιο του Σάκη Τσιώλη στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε για την εικόνα των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο και το γεγονός ότι ενώ η ΑΕΚ είχε σημαντικό παιχνίδι εναντίον της Μίλαν μεσοβδόμαδα, παρουσιάστηκε περισσότερο φρέσκια από τον ΠΑΟΚ:

«Είναι πολλά θέματα που λειτουργούν για να ξεπεράσει μια ομάδα τη σωματική κούραση. Ο Αραούχο που ανέφερα και νωρίτερα, δημιούργησε θέματα στον ΠΑΟΚ με την αποχώρησή του. Από την άποψη ότι η ΑΕΚ στη συνέχεια έπαιξε με μεγαλύτερο πάθος. Για το πόσο γυμνασμένη ή όχι είναι μια ομάδα, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο όλα δουλεύουν μέσα από κομπιούτερ. Υπάρχει πρωτόκολλο και δεν μπορείς να ξεφύγεις, δεν γίνεται μια ομάδα να είναι αγύμναστη. Το θέμα είναι το στιλ που μπαίνει να παίξει, την αποφασιστικότητα, συν κάποιες ισορροπίες που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα».

Σε ένα ακόμα παιχνίδι του ΠΑΟΚ μακριά από την Τούμπα, η ομάδα δεν έδειξε τα στοιχεία που έπρεπε. Μάλιστα, ήδη έχει αρχίσει η προπονητολογία στους Θεσσαλονικείς.

«Χθες είδαμε τον γνωστό ΠΑΟΚ μακριά από την Τούμπα, που έχει θέματα. Έδειξε ότι είχε πρόβλημα στην οργάνωση επίθεσης. Ο Μπίσεσβαρ, όπως και ο Μακ και ο Κάμπος, όταν βρίσκονται στην 11άδα του ΠΑΟΚ δίνουν άλλη διάσταση στην ομάδα τους. Πρέπει ο προπονητής να βρει έναν τρόπο να τους έχει μαζί, να τους "χωρέσει", καθώς θέλω να πιστεύω ότι ο Δικέφαλος μπορεί να ζήσει παίζοντας και με έναν αμυντικό μέσο. Δεν είναι ανάγκη συνεχώς να παίζει με δύο. Όσον αφορά το θέμα του προπονητή, δεν θεωρώ σωστό να μιλήσω για αυτό το ζήτημα, όσο υπάρχει στην ομάδα ο κύριος Λουτσέσκου».


Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Πλατανιά «σηκώνει» κριτική;

«Νομίζω ότι με το σκορ να είναι 3-0 στο ημίχρονο, δεν μπορεί να υπάρξει κριτική. Θεωρώ ότι και ο Πλατανιάς δεν είχε δώσει βάρος στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Τα υπόλοιπα που έρχονται για τον Πλατανιά είναι παιχνίδια ζωής - θανάτου».

Πώς είδατε τον Παναθηναϊκό στην Τρίπολη;

«Ο Παναθηναϊκός μπήκε με μπλαζέ ύφος, ενώ η Τρίπολη σε αυτό το παιχνίδι έπαιζε την ύπαρξή της. Ήταν ισορροπημένο ματς, αν κάποια ομάδα έβαζε γκολ θα ήταν και η νικήτρια. Το έβαλε, τελικά, ο Αστέρας. Επιτυχία ήταν η νίκη του, γιατί τον αδικεί η θέση στην οποία βρίσκεται. Ο Παναθηναϊκός ξαναγύρισε στο γνωστό του θέμα, αν και μετά το παιχνίδι εναντίον του Ολυμπιακού υπήρξε ανάταση. Η ήττα αυτή τον γυρίζει ξανά πίσω και θεωρώ ότι το ντέρμπι εναντίον της ΑΕΚ είναι οριακό για τον Παναθηναϊκό».

Ο Παναθηναϊκός θυμίζει, κατά μια έννοια, τον ΠΑΟΚ καθώς εκτός έδρας χάνει τη δύναμή του.

«Μα και στα εντός έδρας παιχνίδια ο Παναθηναϊκός δεν κάνει πολλές ευκαιρίες. Αλλά όταν ο Βιγιαφάνιες δεν είναι σε καλή κατάσταση ή όταν βρίσκεται στα άκρα, όπως και ο Λουντ, υπάρχει πρόβλημα. Δεν έχει την πολυτέλεια θεωρώ ό Παναθηναϊκός να πάρει αυτούς τους παίκτες από τα χαφ. Μπλόκαραν το παιχνίδι από τα άκρα οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα, εξουδετερώθηκε ο Βιγιαφάνες, δεν μπορούσε να αναπτυχθεί ο Παναθηναϊκός. Πάλευε μπροστά ο Μολίνς, αλλά τι να πρωτοκάνει κι αυτός; Ο Παναθηναϊκός είναι καταδικασμένος να παίζει μπάλα. Δεν μπορεί να παίζει από την άμυνα με γεμίσματα, με το 3-5-2 που έχουν βρει πολλές ομάδες πια, ανεβαίνουν ψηλά και περιμένουν να γίνει παιχνίδι με αυτόν τον τρόπο. Αλλά μετά το 75ο - 80ο λεπτό ο Βλαχοδήμος έπαιζε την μπάλα με τον Μολέδο και τον Κολοβέτσιο και προσπαθούσε να οργανώσει παιχνίδι από πίσω. Με συνέπεια να πιέζεται η ομάδα και να χάνει την μπάλα. Κάποιες φορές, δηλαδή, σου υπαγορεύει ο αντίπαλος τι χρειάζεται να κάνεις. Δεν είσαι η Μπαρτσελόνα για να γυρίζεις τόσο πίσω την μπάλα και να φτιάξει παιχνίδι, σε αυτό το σημείο του αγώνα».

Γενικά, ποια είναι η άποψη που έχετε σχηματίσει για την κορυφή του πρωταθλήματος μετά και τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακού;

«Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα δίνουν ακόμα περισσότερες πιθανότητες στην ΑΕΚ να βρεθεί στην κορυφή, είναι μεγάλο φαβορί. Ο ΠΑΟΚ με τους παίκτες που έχει στο ρόστερ του και με το πρόγραμμα στον δεύτερο γύρο με αρκετά από τα δύσκολα παιχνίδια στην Τούμπα, επίσης παραμένει δυνατά μέσα στην υπόθεση του τίτλου. Διαχρονικά και ο Ολυμπιακός είναι μέσα. Μακάρι να συνεχίσουν έτσι και οι μικρομεσαίοι, πάντως και να κερδίζουν τους μεγαλύτερους. Ήταν καλή η αγωνιστική που ολοκληρώθηκε, με μεγάλο ενδιαφέρον».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags