Facebook Pixel Ρίσκαρε και πέτυχε ο Ριέρα
| 2011-01-17 01:29:00

Ρίσκαρε και πέτυχε ο Ριέρα

Ρίσκαρε και πέτυχε ο Ριέρα

Στο ματς με τον Πανσερραϊκό, μέχρι τη φάση του πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, ο Ριέρα ήταν σκέτη απογοήτευση.

Λάθος πάσες στο μισό μέτρο, ανούσια τρεξίματα, ντρίπλα σε αντίπαλο ούτε με… αίτηση και γενικά μια ακόμα μετριότατη παρουσία από τον Ισπανό. Βλέποντας τον να παίρνει τη μπάλα και να την τοποθετεί στην άσπρη βούλα για να εκτελέσει την εσχάτη τον ποινών, όλοι έμειναν έκπληκτοι. Από τον Ερνέστο Βαλβέρδε μέχρι τον τελευταίο φίλαθλο που βρισκόταν στο Καραϊσκάκης.

Ο τεχνικός των ερυθρόλευκων, επειδή έχει… καεί ο Ολυμπιακός ουκ ολίγες φορές τη φετινή χρονιά, έχει δώσει εντολή να αναλαμβάνουν την εκτέλεση των πέναλτι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές. Στο χτεσινό ματς με παρόντες τους Φουστέρ και Πάντελιτς, οι οποίοι είναι οι πρώτοι στη σχετική λίστα, η πρωτοβουλία του Ριέρα έκανε τον Βαλβέρδε από Ισπανό… Τούρκο.

Στο πιο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού κάποιος έκανε του… κεφαλιού του διακινδυνεύοντας το καλό της ομάδας και με κάτι τέτοια ο Ερνέστο γίνεται έξαλλος. Δεν του το έδειξε όμως, ούτε του έκοψε τα… φτερά. Τον άφησε να εκτελέσει το πέναλτι ελπίζοντας ότι δεν θα λαθέψει. Μέχρι να δει όμως τη μπάλα στα δίχτυα, πήγε ένα μικρό ταξιδάκι στον… άλλο κόσμο και επέστρεψε. Το σκορ ήταν 1-2 και τυχόν απώλεια θα έκανε πολύ δύσκολη τη συνέχεια.

Τέλος καλό όμως, όλα καλά και για τον Βαλβέρδε και για τον παίκτη του αφού η ισοφάριση, ήρθε έστω και μετά από… περιπέτεια. Από την άλλη ο Ριέρα πήρε ένα τεράστιο ρίσκο, δικαιώθηκε και μετά ανέβηκε και ψυχολογικά και έβαλε και το… κερασάκι στη τούρτα με την καταπληκτική εκτέλεση φάουλ.

Αποτέλεσμα όλης αυτής της… ιστορίας που είδαμε να ξετυλίγεται στο τελευταίο εικοσάλεπτο του αγώνα με τον Πανσερραϊκό, ήταν η κατακόρυφη άνοδος της ψυχολογίας του Ριέρα. Τον καλό Ριέρα τον έχει πολύ μεγάλη ανάγκη ο Ολυμπιακός. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags