Facebook Pixel Sportdog.gr | Τα παιχνίδια που οδηγούν σε δίκη και οι πιθανές ποινές για ομάδες και κατηγορούμενους!
| 2017-11-07 23:20:00

Τα παιχνίδια που οδηγούν σε δίκη και οι πιθανές ποινές για ομάδες και κατηγορούμενους!

Sportdog Team
Τα παιχνίδια που οδηγούν σε δίκη και οι πιθανές ποινές για ομάδες και κατηγορούμενους!

Η εκτίμηση-ανάλυση Κούγια για το βούλευμα των «28».

Ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ το βράδυ της Τετάρτης, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν σχετικά με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για 28 από τους 35 κατηγορούμενους για την υπόθεση διαφθοράς που απασχολεί το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο γνωστός ποινικολόγος τόνισε πως το βούλευμα δείχνει ότι: «δεν Υπάρχει εγκληματική οργάνωση, πρόκειται για σύσταση συμμορίας, άρα πλημμέλημα», ενώ στην συνέχεια μετέφερε στον «αέρα» όλες τις πληροφορίες που έχουν γραφτεί και επιβεβαίωσε ότι οι κατηγορίες για τους 28 αφορούν ένα κακούργημα, 8 από τους οποίους αντιμετωπίζουν και ένα πλημμέλημα.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους, είναι ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής και ο πρώην νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Θόδωρος Κουρίδης.

Τα τρία παιχνίδια της υπόθεσης

Όσον αφορά το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων, ο Αλέξης Κούγιας αποκάλυψε ποια είναι τα τρία ματς που οδηγούν σε δίκη.

Τα τρία παιχνίδια για τα οποία υπάρχει το πλημμέλημα για αλλοίωση αποτελέσματος είναι τα εξής:

Ολυμπιακός – Ατρόμητος:
Ολυμπιακός – Βέροια (το 3-0 για το οποίο υπάρχει ήδη απόφαση από την ΕΠΟ πως δεν είναι στημένο)
Ολυμπιακός – Λεβαδειακός

Επίσης, σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια αραπέμπονται οι διαιτητές αυτών των αγώνων (Δημητρόπουλος, Σπάθας, Γιάχος), οι πρόεδροι Ολυμπιακού, Λεβαδειακού, Ατρομήτου, ο γενικός αρχηγός του Ατρομήτου κύριος Αγγελόπουλος και ο γενικός αρχηγός της Βέροιας κύριος Λαναρής.  

Επίσης, το το πλημμέλημα για αλλοίωση αποτελέσματος υπάρχει και για τα παιχνίδια: Παναχαϊκή – Παλτανιά, Καλλιθέας – Παναχαίκής, Πλατανιάς – Παναχαϊκής

Ποιοι ποδοσφαιριστές παραπέμπονται: Όσοι παίκτες της Βέροιας είχαν παραδεχθεί πως ήταν στημένο το ματς με τον Ολυμπιακό!

Οι ποινές και ποιοι οι κίνδυνοι για τις ομάδες

Σύμφωνα με όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας στην «Ερα Σπορ», οι ποινές σε περίπτωση που το βούλευμα έκανε λόγο για εγκληματική οργάνωση, οι κατηγορούμενοι θα κινδύνευαν από ισόβια μέχρι και με 20 χρόνια, όμως για αυτά απηλάγησαν.

Και συνέχισε ο Αλέξης Κούγιας: «Το κακούργημα για αλλοίωση αποτελέσματος, θα πρέπει να αποδειχθεί στο δικαστήριο. Όμως θα πρέπει να έχουν στοιχεία στα χέρια τους (τραπεζικούς λογαριασμούς κ.α.). Δεν ξέρω αν υπάρχουν, με αποχρώσεις ενδείξεις άλλωστε παραπέμπεσαι σε δίκη.

Στο ποινικό δικαστήριο, εφόσον καταδικαστούν, μπορούν να είναι μέχρι και 10 χρόνια (από 5-10). Με πρότερο έντιμο βίο όμως πάει από 1-6 χρόνια και κάτω από 5 χρόνια η ποινή μπορεί να είναι εξαγοράσιμη.

Η προσωπική άποψη μου είναι πως δεν κινδυνεύει κανείς να πάει φυλακή. Εφόσον αποδειχθούν όμως οι κατηγορίες, τους θέτουν ισοβίως εκτός ποδοσφαίρου.

Προσωπική μου άποψη είναι πως καμία ομάδα δεν κινδυνεύει με τίποτα! Αν το αδίκημα άλλωστε δεν αποδειχθεί μέσα σε τρία χρόνια, παραγράφεται.

- Από την στιγμή που δεν παραπέμπονται για εγκληματική οργάνωση, την απάτη και την έκρηξη, η απόφαση του δικαστηρίου θα είναι αθωωτική. Από όσο γνωρίζω, δεν έχει βρεθεί ούτε ένας λογαριασμός. Μέχρι τότε βέβαια δεν ξέρουμε τι θα γίνει, μπορεί να βρεθούν και να μπουν στην δικογραφία. Τώρα ανοίγουν πολλά πράγματα, όπως βλέπουμε με Panama papers και το paradise papers.

- Δεν υπάρχει περίπτωση προφυλάκισης».

Τέλος, σε ερώτηση για το πότε θα πάμε σε δίκη, ο Αλέξης Κούγιας σημείωσε: «Έχουμε πρώτα τα πλημμελήματα, που παραγράφονται, οπότε το αργότερο πρέπει να έχουμε δίκη μέσα σε 2 χρόνια».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags