Facebook Pixel Sportdog.gr | «Αυτά θα κάναμε με τον Ρεχάγκελ, εκεί θα τους χτυπούσαμε - Τι να γίνει με "Μήτρο" και Φορτούνη»
| 2017-11-09 11:10:00

«Αυτά θα κάναμε με τον Ρεχάγκελ, εκεί θα τους χτυπούσαμε - Τι να γίνει με "Μήτρο" και Φορτούνη»

του Γιώργου Κτενά
«Αυτά θα κάναμε με τον Ρεχάγκελ, εκεί θα τους χτυπούσαμε - Τι να γίνει με "Μήτρο" και Φορτούνη»

Ο Γιάννης Τοπαλίδης αναλύει στο Sportdog.

 

Τον παρτενέρ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στο κέντρο της άμυνας της Εθνικής ομάδας, στο παιχνίδι εναντίον της Κροατίας, προτείνει στον Σκίμπε μέσω του sportdog.gr ο Γιάννης Τοπαλίδης.

Ο άλλοτε βοηθός του Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της Εθνικής και νυν προπονητής, αποκάλυψε ποιους παίκτες της Κροατίας πρέπει να προσέξει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και αναφέρθηκε στους ποδοσφαιριστές - κλειδιά της ελληνικής αποστολής που δεν γίνεται να λείπουν από την 11άδα.  

«Τα παιχνίδια που καλείται να δώσει η Εθνική μας ομάδας εναντίον της Κροατίας, στα μπαράζ του Μουντιάλ, μου φέρνουν στο μυαλό τούς τελικούς τού Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ που κάποτε ήταν διπλοί. Υπάρχουν ιδιαιτερότητες σε αυτά τα ματς, οι Κροάτες έχουν καλή ομάδα αλλά δεν μπορώ να πω ότι έχουν περισσότερες πιθανότητες από εμάς. Είναι διαφορετική η προσέγγιση σε αυτά τα παιχνίδια από ό,τι όταν παίζεις παιχνίδια σε ένα πρωτάθλημα. Με τον Ρεχάγκελ σε αντίστοιχες περιπτώσεις βλέπαμε 10 ματς των αντιπάλων για να φτάσουμε να καταλάβουμε πώς παίζουν», σχολίασε αρχικά μέσω του sportdog.gr ο πεπειραμένος τεχνικός και στη συνέχεια συμπλήρωσε για την 11άδα της Κροατίας και ποιους πρέπει να προσέξει η Εθνική μας ομάδα:

«Έχω δει τα τρία τελευταία παιχνίδια τους και έχω διαπιστώσει ότι υπάρχουν αδυναμίες στην άμυνα. Έχουν ιδιαίτερες ικανότητες στον χώρο του κέντρου και επιθετικά είναι πολύ καλοί. Έχουν καλή κυκλοφορία της μπάλας και διαθέτουν καλούς ποδοσφαιριστές που τους παρακολουθώ και στις ομάδες τους. Ο Μόντριτς, για παράδειγμα, είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, όπως και ο Ράκιτιτς. Ο Μάντζουκιτς είναι επικίνδυνος παίκτης, αν και αυτό το διάστημα δεν είναι σε μεγάλη φόρμα. Ο Πέρισιτς της Ίντερ είναι πολύ καλός, που τον θυμάμαι και από το γερμανικό πρωτάθλημα, αλλά και ο Κράμαριτς της Χοφενχάιμ».

Πώς περιμένετε να παίξει η Εθνική ομάδα εναντίον των Κροατών, ακόμα και σε επίπεδο στελέχωσης της 11άδας;

«Όπως έχω δει την Εθνική ομάδα, υπάρχουν παίκτες που μπορούν να αντικατασταθούν από κάποιους άλλους, ενώ υπάρχουν και παίκτες που τους χαρακτηρίζουμε κλειδιά και δεν μπορούν να λείψουν από την 11άδα. Η ομάδα έχει επιθετικό πρόβλημα και ένας σκόρερ του επιπέδου του Μήτρογλου δεν μπορεί να απουσιάζει από την 11άδα για παράδειγμα. Δεν λύνεται το ευρύτερο επιθετικό πρόβλημα με την παρουσία του, αλλά είναι παίκτης που μπορεί να σκοράρει με αξιοπιστία. Ανάλογα με το στιλ που θέλει να παίξει ο προπονητής, θα μπορούσε να έχει θέση στην 11άδα και ο Φορτούνης που είναι δημιουργικός παίκτης. Αν βέβαια ο προπονητής αποφασίσει ότι το παιχνίδι θα εξελιχθεί με μάχες και πολλή άμυνα, δεν είναι ιδανικός. Οι αμυντικοί μας είναι καλοί και θεωρώ πλήγμα που απουσιάζει ο Μανωλάς από το πρώτο ματς. Παρτενέρ του Παπασταθόπουλου πρέπει να είναι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, που τα πηγαίνει καλά στο Αμβούργο. Αν και η αμυντική γραμμή της ομάδας έχει προβλήματα, ο Κυριάκος είναι καλός». 

Μετά το πέρασμα του Ρανιέρι και ένα δύσκολο πρώτο διάστημα του Σκίμπε, τώρα δείχνουν όλα να πηγαίνουν καλά στην ομάδα. Κάτι που παραδέχονται και οι παίκτες.

«Αν θέλουμε να μιλήσουμε με την γλώσσα της αλήθειας, η Εθνική ομάδα ήταν σε έναν από τους δύο πιο εύκολους ομίλους των προκριματικών. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οπωσδήποτε, τώρα, είναι καλύτερα τα αποδυτήρια, λόγω και των αποτελεσμάτων. Τα αποτελέσματα δεδομένα σχετίζονται και με το κλίμα στα αποδυτήρια. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι αν εξαιρέσουμε το Γιβραλτάρ, που στο ranking της FIFA είναι τελευταίο, κερδίσαμε μέσα - έξω την Κύπρο και έξω στην Εσθονία. Δεν κερδίσαμε άλλον αντίπαλο, αυτή είναι η αλήθεια. Στην ουσία από το 2014 που φύγαμε από τη Βραζιλία, από τα 20 παιχνίδια που δώσαμε έχουμε κερδίσει μόνο έξι. Με Ουγγαρία, Γιβραλτάρ, Κύπρο και Εσθονία. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Υπάρχει, λοιπόν, θετικό κλίμα  λόγω των μπαράζ και σε περίπτωση πρόκρισης θα υπάρξει πρεστίζ στην ομάδα, την ΕΠΟ και τον προπονητή. Αν αποκλειστούμε, θα είναι εντελώς διαφορετικό. Το μόνο κριτήριο στο ποδόσφαιρο είναι το αποτέλεσμα. Το γεγονός ότι πήραμε τη δεύτερη θέση στον όμιλο, λοιπόν, είναι επιτυχία».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags