Facebook Pixel Sportdog.gr | Παρέμβαση Κούδα: «Μίλησα με τον κ. Ιβάν Σαββίδη για τα λάθη στην ομάδα…»
| 2017-11-12 16:54:00

Παρέμβαση Κούδα: «Μίλησα με τον κ. Ιβάν Σαββίδη για τα λάθη στην ομάδα…»

Sportdog Team
Παρέμβαση Κούδα: «Μίλησα με τον κ. Ιβάν Σαββίδη για τα λάθη στην ομάδα…»

Για όλους και για όλα μίλησε ο «Μεγαλέξανδρος»

Για τον προπονητή είπε ότι «λόγω της συμπεριφοράς του δεν είναι αρεστός στον κόσμο της ιστορικής ομάδας, όμως άλλο η συμπεριφορά κι άλλο η δουλειά που πρέπει να κάνει… Θα είναι λάθος να φύγει αυτή τη στιγμή, γιατί δυστυχώς όταν γίνονται τέτοια λάθη, τα πληρώνουμε διπλά»

«Ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης είναι από τους καλύτερους, τους πιο εκλεκτούς αυτοδιοικητικούς που διαθέτει η χώρα. Επιτελεί το έργο του χωρίς γκρίνιες και χωρίς προβλήματα… Δηλαδή, με άλλα λόγια «παίζει πολύ καλή μπάλα» είπε ο Γιώργος Κούδας με αφορμή φιλικό αγώνα βετεράνων ανάμεσα στο δήμο και στο Γ΄Σώμα Στρατού, ύστερα από σύμφωνο συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο πλευρές.

Ο κ. Κούδας σε συνέντευξη του στο focus fm 103,6 ζήτησε από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ λίγη ακόμη… υπομονή γιατί κάτι καλό αρχίζει και διαφαίνεται, όπως χαρακτηριστικά είπε. Για τον προπονητή είπε ότι λόγω της συμπεριφοράς του δεν ήταν αρεστός στον κόσμο της ιστορικής ομάδας, «όμως άλλο η συμπεριφορά κι άλλο η δουλειά που πρέπει να κάνει… Θα είναι λάθος να φύγει αυτή τη στιγμή, γιατί δυστυχώς όταν γίνονται τέτοια λάθη, τα πληρώνουμε διπλά» Ο βετεράνος του δικεφάλου του Βορρά μίλησε με τον Ιβάν Σαββίδη για τα όσα λάθη γίνονται και μάλιστα προφορικά και…γραπτά

-Ο ΠΑΟΚ στο γήπεδό του παίζει καλή μπάλα;
-Έχουμε αφήσει μια βαριά κληρονομιά στους καινούριους και τα χρόνια αλλάζουν. Κυριαρχούν οι ξένοι παίκτες και θέλει λίγο υπομονή. Αργήσαμε και λίγο με την αλλαγή των προπονητών αλλά βελτιωνόμαστε. Φαίνεται κάτι καλό.

-Για προπονητή τι έχετε να πείτε;
-Πρέπει να βλέπουμε τον κάθε προπονητή με τα στοιχεία που έχει. Κουβαλούσε και κουβαλάει ένα βάρος διότι δεν είναι αρεστός στον κόσμο του ΠΑΟΚ λόγω της συμπεριφοράς του. αλλά θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο αγωνιστικό κομμάτι και όχι σε συμπεριφορές. Ο κόσμος αυτόν τον προπονητή πρέπει να λίγο να τον στηρίξει γιατί άμα φύγει τώρα θα είναι ένα λάθος που θα κοστίσει διπλά.

-Εσείς πως τα καταφέρνατε και γίνατε «Μεγαλέξανδρος του ποδοσφαίρου» χωρίς την υποστήριξη σε χρήματα, υποδομές, φυσιοθεραπευτές κλπ; Ποιο ήταν το ποιοτικό χαρακτηριστικό σας;
-Ο καθένας με το ταλέντο του… αυτό είχαμε εκείνη την εποχή. Ο καθένας προσπαθούσε να καλυτερεύσει εκεί που μπορούσε. Δεν έπαιζε ούτε ένας Κούδας μόνος του ούτε δέκα μαζί. Είχαμε μια χημεία την ενώσαμε και έγινε ότι έγινε.

-Δεν παίζεται δηλαδή ομαδικό παιχνίδι σήμερα;
-Παίζεται αλά διαφορετικές συνθήκες και συστήματα και ορισμένα άλλα πράγματα. Βλέπω τα ξένα γήπεδα και κλαίω. Καταρχάς είναι γεμάτα, οι αγωνιστικοί χώροι είναι τέτοιοι που μπορεί ο αθλητής με το ταλέντο να αποδώσει. Εδώ εκτός από 2-3 γήπεδα δεν υπάρχει πρόοδος. Πως λοιπόν θ’ ανεβεί ο αθλητής στη Super League;

-Μιλούσα με έναν συνάδελφο τον Περικλή Στέλα και μου έλεγε ότι ο Ιβαν Σαββίδης με τα μισά λεφτά που έχει ρίξε στην ομάδα θα έπρεπε να είναι μόνιμος πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ…
-Δυστυχώς ο ΠΑΟΚ έχει κάποιες παθογένειες, τις οποίες γνωρίζω χρόνια και παρότι ο επιχειρηματίας έχει μεγάλο βεληνεκές, αυτό είναι σε κάποιες επιχειρήσεις. Στην ομάδα πρέπει να βάλει ανθρώπους που ξέρουν από ποδόσφαιρο και τον λαό που γέμιζε το γήπεδο. Όταν χάνεται το DNA δεν μπορείς να το μεταβιβάσεις. Πρέπει να ξαναδεί κάποια πράγματα και να θέσει κάποιους όρους . έρχονται παίκτες οι οποίοι στην πορεία δανείζονται και ενώ στις άλλες ομάδες παίζουν σε εμάς δεν μπόρεσαν. Κάποιος πρέπει να αναλάβει να κάνει ότι κάναμε εμείς. Όχι μόνο στα λόγια, να γίνουν μια οικογένεια. Και εντός αγωνιστικού χώρου και εκτός. Να βοηθάει ο ένας τον άλλον.

-Με τα λεφτά γίνονται «οικογένειες»;
-Φυσικά και γίνονται. Και μετά θέλουν και μεγαλύτερα πράγματα. Όταν είσαι στη φτώχεια θέλεις να καλυτερεύσεις τον εαυτό σου για τα επόμενα χρόνια.

-Μήπως η φτώχεια σας έφερε κοντά και ο πλούτος… διχάζει;
-Πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Είχα κάνει μια ακαδημία με το όνομά μου και άκουγα από τους γονείς να μου λένε δεν τρώει το ένα δεν τρώει το άλλο… Εμείς μεγαλώσαμε με προϊόντα όπως τα φασόλια και οι φακές και τα σημερινά παιδιά δεν τα τρώνε καν αυτά. Βλέπουμε τραυματισμούς που τότε δεν υπήρχαν, εγώ είχα δύο τραυματισμούς σε πιο δύσκολα γήπεδα και συνθήκες αλλά προσπαθούσαμε να τα καλυτερέψουμε.

-Τα έχετε συζητήσει με τον κ. Σαββίδη;
-Σε κάθε ευκαιρία που συναντιόμαστε του τα λέω αλλά έχει μεγάλη διαφορά να τα ακούει ο ίδιος και να τα εφαρμόζουν οι άλλοι. Ο κ. Σαββίδης δεν έρχεται συχνά αλλά όποτε βρισκόμαστε του τα επισημαίνω, τα έχω γράψει κιολας…

-Υπάρχει θέμα συνεργατών στον ΠΑΟΚ; Πρέπει να γίνουν αλλαγές;
-Αυτές τις αποφάσεις τις παίρνει ο ίδιος ο κ. Σαββίδης.

-Ναι αλλά εσείς έχετε κερδίσει το δικαίωμα της άποψης.
-Οι άλλοι πρέπει να εφαρμόζουν αυτά που τους λέει και που θέλει κι ότι πρέπει. Να δουλεύουν όλοι μαζί σαν οικογένεια. Να μην φτάνουμε προ τετελεσμένων γεγονότων…

-Με τι ασχολείστε τώρα;
-Έχω μια βιοτεχνία εδώ και 32 χρόνια με ανδρική και γυναικεία πιτζάμα. Το παλεύουμε και προσπαθούμε να επιβιώσουμε. Έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε….

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags