Facebook Pixel Απέλυσε τις τσιρλίντερς η Μπόκα Τζούνιορς
| 2017-11-13 19:06:00

Χάμος στη Μπόκα μετά το φιλικό με Άρη – Απέλυσαν τις τσιρλίντερς (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Χάμος στη Μπόκα μετά το φιλικό με Άρη – Απέλυσαν τις τσιρλίντερς (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Δεν... υπάρχει η επίσημη δικαιολογία.

Τη λύση συνεργασίας τους γνωστοποίησε η Μπόκα Τζούνιορς στο γκρουπ «Boquitas». Πρόκειται για χορευτικό σύνολο, το οποίο χόρευε στο «Μπομπονέρα» πριν αλλά και στα ημίχρονα των αγώνων της ομάδας του Μπουένος Άιρες.

Οι τσιρλίντερς ενημερώθηκαν για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η οποία δεν έγινε για οικονομικούς λόγους. Η επίσημη δικαιολογία της ομάδας ανέφερε, ότι «θέλουμε να σταματήσουμε την εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος».

Οι «Boquitas» όμως πέρασαν στην αντεπίθεση. «Η Μπόκα Τζούνιορς μας ενημέρωσε ότι δεν επιθυμεί πλέον την παρουσία μας και τα χορευτικά σόου μας γιατί δεν θέλει να παρουσιάζεται η γυναίκα ως “αντικείμενο”. Αυτό που μας είπαν είναι απλώς μία δικαιολογία», δήλωσε η μάνατζερ και χορογράφος των «Boquitas» Ροσίο Μαρτίν και συνέχισε: «Η αλήθεια είναι πως με αυτήν την απόφαση μας αντιμετωπίζουν ως “αντικείμενα”. Μας πονάει αυτό που συνέβη. Μας εξέπληξε η απόφαση του συλλόγου. Ήταν εντελώς απροσδόκητη. Δεν κάνουμε τίποτα που εμπορευματοποιεί τις γυναίκες. Τις σεβόμαστε και υπερασπιζόμαστε τον ρόλο τους. Θέλουμε να γίνονται σεβαστές όλες οι γυναίκες. Όλα τα κορίτσια που εργάζονται στο γκρουπ το κάνουν από επιλογή. Θέλουν να δείξουν το ταλέντο τους και το πάθος τους για τον χορό και τον αθλητισμό. Ο χορός είναι μία μορφή τέχνης και είναι πολύ μακριά από την έννοια της εμπορευματοποίησης. Λένε ότι πήραν μία απόφαση στο όνομα των γυναικών. Αλλά τις γυναίκες δεν τις ρώτησαν καν. Αυτό είναι απαράδεκτο. Εκείνη που αντιμετωπίζει τις γυναίκες ως εμπόρευμα είναι η ίδια η Μπόκα».

Την ίδια άποψη έχει και η δικηγόρος Σαμπρίνα Καρτάμπια, η οποία είναι και συνεργάτης φεμινιστικών οργανώσεων: «Για εμάς δεν υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της προστασίας των δικαιωμάτων των γυναικών και της απόφασης να χάσουν τη δουλειά τους αυτά τα κορίτσια. Στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο. Αν η Μπόκα ενδιαφερόταν πραγματικά για τις γυναίκες θα έπρεπε να συζητήσει με τα κορίτσια ώστε να βρεθεί μία φόρμουλα για τη συνέχιση της συνεργασίας τους. Όχι να τα διώξει. Αυτό που κάνουν είναι μία μορφή τέχνης και αθλητισμού. Το σώμα της γυναίκας είναι όμορφο να εκφράζεται μέσω του χορού».

Απολαύστε τις «Boquitas»:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags