Facebook Pixel Sportdog.gr | Όταν ο «Καπετάνιος» ανέλαβε το τιμόνι του ΠΑΟ – Πώς… πήρε την ΠΑΕ από τους Γιαννακόπουλους!
| 2017-11-14 10:30:00

Όταν ο «Καπετάνιος» ανέλαβε το τιμόνι του ΠΑΟ – Πώς… πήρε την ΠΑΕ από τους Γιαννακόπουλους!

Sportdog Team
Όταν ο «Καπετάνιος» ανέλαβε το τιμόνι του ΠΑΟ – Πώς… πήρε την ΠΑΕ από τους Γιαννακόπουλους!

Σαν σήμερα το 1979, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης εξελέγη πρόεδρος του Παναθηναϊκού!

Η 14η Νοέμβρη του 1979 αποτέλεσε την ημερομηνία, που άλλαξε την ιστορία του Παναθηναϊκού και ξεκίνησε έναν κύκλο, ο οποίος έκλεισε οριστικά μετά από 32 χρόνια, το 2011.

Περίπου τέσσερις μήνες νωρίτερα, στις 17 Ιουλίου 1979, η οικογένεια Βαρδινογιάννη απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του συλλόγου μέσα από τα… χέρια της οικογένειας Γιαννακόπουλου, που φάνταζε το μεγάλο φαβορί.

Συγκεκριμένα ο Παύλος Γιαννακόπουλος είχε ήδη καταθέσει πρόταση για την αγορά του Παναθηναϊκού, με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη να κάνει τη δική του κίνηση. Κατέθεσε επίσημα πρόταση για την αγορά του 51% των μετοχών, κάτι το οποίο απαγορευόταν από το νόμο.

Ο «Καπετάνιος» προσπέρασε το νομικό εμπόδιο αγοράζοντας ο ίδιος το 20% του πλειοψηφικού πακέτου και τοποθετώντας ως συνέταιρους μέλη της οικογενείας του.  «Κανένα πρόβλημα. 20% εγώ, 20% ο αδελφός μου Βαρδής και 14 % ο γαμπρός μου, όλοι μέλη του Παναθηναϊκού», είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

Έτσι, οι μετοχές περνούν στα χέρια του ομίλου Βαρδινογιάννη αντί της οικογένειας Γιαννακόπουλου, ενώ σύμφωνα με όσα λέγονταν την εποχή, καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή έπαιξε ο τότε διοικητικός ηγέτης του Τριφυλλιού, Απόστολος Νικολαΐδης.

Μάλιστα, η εφημερίδα «Τα Νέα» είχε κυκλοφορήσει με τίτλο «Ο ΠΑΟ παρα-δόθηκε στην Βαρδινογιάννη…».

Κάπως έτσι, στις 14 Νοεμβρίου του 1979 εκλέγεται η πρώτη διοίκηση του Παναθηναϊκού με πρόεδρο τον Γιώργο Βαρδινογιάννη. Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή. Η ομάδα σημείωσε ορισμένες πολύ μεγάλες αγωνιστικές επιτυχίες, ωστόσο η κόντρα της οικογένειας με τους οργανωμένους αποτέλεσε το μεγάλο «αγκάθι».

Ο «Καπετάνιος» έγινε ο μακροβιότερος πρόεδρος ελληνικής ΠΑΕ, καθώς παρέμεινε στο τιμόνι του συλλόγου για 21 χρόνια, μέχρι να παραδώσει τα ηνία στον ανιψιό του, Γιάννη Βαρδινογιάννη, το 2000. Αυτός με τη σειρά του, αποχώρησε το 2011 κλείνοντας οριστικά την εποχή Βαρδινογιάννη στο Τριφύλλι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags