Facebook Pixel Sportdog.gr | Ποιος Έλληνας τερματοφύλακας είχε χριστεί σκόρερ πριν τον Σιαμπάνη; (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-11-14 19:32:00

Ποιος Έλληνας τερματοφύλακας είχε χριστεί σκόρερ πριν τον Σιαμπάνη; (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Ποιος Έλληνας τερματοφύλακας είχε χριστεί σκόρερ πριν τον Σιαμπάνη; (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρέπει να πάμε πολλά χρόνια πίσω.

Το γύρο του διαδικτύου έχει κάνει το γκολ του Μάριου Σιαμπάνη. Ο τερματοφύλακας της Εθνικής Νέων ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι, ισοφάρισε τη Ρωσία σε 1-1 έτσι η γαλανόλευκη έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από την αναμέτρηση της προκριματικής φάσης της Elite Round του Euro U19.

Για να βρούμε Έλληνα τερματοφύλακα να χρίζεται σκόρερ κατά την κανονική διάρκεια μίας αναμέτρησης πρεπει να γυρίσουμε τον χρόνο πολλά χρόνια πίσω. Συγκεκριμένα στις 23 Μαΐου 1999, στην αναμέτρηση της προτελευταίας αγωνιστικής της Α' Εθνικής ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ξάνθη, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η Ένωση καιγόταν για τη νίκη, προκειμένου να καταλάβει τη 2η θέση της βαθμολογίας, η οποία οδηγούσε στα προκριματικά του Champion League, καθώς την ακολουθούσε σε απόσταση αναπνοής ο Παναθηναϊκός. Οι ακρίτες όμως αποδείχτηκαν πολύ σκληροί για να πεθάνουν.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 41' αλλά οι Θρακιώτες ισοφάρισαν στο 59' με τον Μακρή. Στο 66'  ο διαιτητής Ποντίκης είδε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σαβέφσκι. Κανείς κιτρινόμαυρος όμως δεν ένιωθε σίγουρος για να το εκτελέσει.

Το κρίσιμο λάκτισμα πήρε πάνω του ο τερματοφύλακας και αρχηγός του Δικεφάλου, Ηλίας Ατματσίδης. Ο Πόντιος ήταν αυτός που νίκησε απο τα ένδεκα βήματα τον Τσακωνάκη, ο οποίος είχε κατεβάσει ρολλά σε αυτήν την αναμέτρηση.

Και έτσι η Ένωση επικράτησε 2-1 και πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags