Facebook Pixel Sportdog.gr | Πήρε θέση ο Φορτούνης για το μέλλον του Σκίμπε και το Καραϊσκάκη!
| 2017-11-14 22:33:00

Πήρε θέση ο Φορτούνης για το μέλλον του Σκίμπε και το Καραϊσκάκη!

Sportdog Team
Πήρε θέση ο Φορτούνης για το μέλλον του Σκίμπε και το Καραϊσκάκη!

Τι προτείνει για τον Γερμανό κόουτς και ποια η άποψή του για την πιθανή αλλαγή έδρας της Εθνική Ελλάδας.

Την άποψη ότι ο Μίχαελ Σκίμπε είναι αυτός που έκανε ξανά ομάδα την Εθνική και πως παράλληλα το ιδανικό θα ήταν η «γαλανόλευκη» να συνεχίσει με έδρα το «Καραϊσκάκη», εξέφρασε ο Κώστας Φορτούνης σε συνέντευξή του.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Κώστας Φορτούνης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1»:

Για την προσπάθεια της Εθνικής τα τελευταία δύο χρόνια και το χειροκρότημα του κόσμου: «Πιστεύω ότι τα τελευταία δύο χρόνια ξαναγίναμε ομάδα. Τα προηγούμενα χρόνια δεν ήμασταν τόσο καλοί, αλλά όπως δείξαμε σε αυτά τα προκριματικά ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Πήγαμε στα μπαράζ, μας μένει μια πικρή γεύση στο τέλος αλλά το κυριότερο είναι ότι γίναμε πάλι ομάδα και μπορούμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση σε μεγάλες διοργανώσεις στο μέλλον».

Για το αν μπορούμε να πάμε σε μεγάλες διοργανώσεις από εδώ και στο εξής: «Πιστεύω ότι σίγουρα μπορούμε γιατί έχουμε καλό υλικό. Ο Σκίμπε πρέπει να μείνει γιατί ξέρει την ομάδα και πιστεύω ότι στο μέλλον θα είμαστε καλύτεροι, γιατί έχουμε καινούργιους παίκτες, μικρούς σε ηλικία».

 

Για το ότι ο Σκίμπε συμμάζεψε την ομάδα και αν πάρα τις αστοχίες του τα θετικά του είναι περισσότερα από τα αρνητικά: «Σίγουρα τα θετικά του είναι περισσότερα από τα αρνητικά όπως είπαμε και πριν μας έκανε ομάδα, είχαμε μόνο μια ήττα και είχαμε πολύ δύσκολο όμιλο με Βοσνία και Βέλγιο. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο σε πολλά παιχνίδια και πιστεύω ότι πρέπει να παραμείνει ο Σκίμπε. Είναι ένας καλός προπονητής, ξέρει την ελληνική πραγματικότητα και πως πρέπει να μας πάει μπροστά. Αν αυτή ήταν μια αποτυχία που δεν πήγαμε στο Μουντιάλ πιστεύω στο Euro θα είμαστε εκεί».

Για το που πιστεύει ότι θα πρέπει να έχει έδρα η Εθνική: «Εγώ νομίζω ότι αυτή τη στιγμή το Καραΐσκάκη είναι ότι καλύτερο έχουμε στην Ελλάδα σαν γήπεδο και πρέπει να παραμείνουμε εκεί. Είναι ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο και μπορεί και μας βοηθάει. Ειδικά όταν είναι γεμάτο ασκεί μεγάλη πίεση στον αντίπαλο και πιστεύω ότι όλα τα παιδιά θέλουν να παραμείνουμε εκεί για να έχουμε μια καλύτερη έδρα».

Για το αν συμμερίζεται την άποψη να παίξει η Εθνική και σε άλλες πόλεις και γήπεδα πχ Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κρήτη και γενικά στην επαρχία: «Είναι καλό για την Εθνική να πηγαίνει και σε άλλα γήπεδα όπως κάνουν στη Γερμανία και σε άλλες χώρες. Πιστεύω είναι καλό να γίνει κι αυτό αν και είναι λίγο δύσκολο να γίνει, για αυτό είπα και πριν ότι στο Καραϊσκάκη τα έχουμε όλα αυτή τη στιγμή. Μακάρι να γίνει το καλύτερο και να παίξουμε σε οποιαδήποτε έδρα. Απλά το γήπεδο όταν παίζει η Εθνική πρέπει να είναι πάντα γεμάτο».

Για το τι είναι πιο σημαντικό, το που θα παίξουν το παιχνίδι ή που θα είναι συγκεντρωμένοι για το που θα γίνει η προετοιμασία. Δηλαδή Άγιος Κοσμάς και μετά αεροπλάνο σε άλλο γήπεδο: «Παλαιότερα η Εθνική πήγαινε και σε άλλα γήπεδα, εγώ αυτό δεν το έχω ζήσει και έχουμε μια ρουτίνα που την ξέρουμε. Τώρα αν πάμε σε άλλο γήπεδο δεν ξέρω πως θα αισθάνομαι πως θα μου έρθει να πάρω το αεροπλάνο και να πάμε αλλού να παίξουμε, και πιστεύω έτσι είναι και οι υπόλοιποι. Έχουν συνηθίσει να έρχονται εδώ στην Αθήνα , έχουμε τον Άγιο Κοσμά και παίζουμε στο Καραΐσκάκη».

Για το αν συμμερίζεται την άποψη για ένα κλειστό κλαμπ προσκλήσεων στην Εθνική, που δύσκολα ανοίγει για να μπουν νέοι που είναι φορμαρισμένοι και να βγουν κάποιοι που δεν παίζουν με τις ομάδες τους: «Νομίζω πως είναι σωστό γιατί από τη στιγμή που ο προπονητής καλεί τους παίκτες τους βλέπει πως κινούνται μέσα το γήπεδο, στις προπονήσεις και στους αγώνες και έχει μια άποψη για αυτούς. Από κει και πέρα ο Σκίμπε είχε ένα κλαμπ κλειστό δεν ήθελε να κάνει άλλες επιλογές, εν μέρει του βγήκε. Πήγαμε καλά φτάσαμε στα μπαράζ ναι μεν μας έμεινε η απογοήτευση από την αποτυχία μας στο τέλος. Αλλά θεωρώ ότι ο Σκίμπε πρέπει να μείνει γιατί οι επιλογές του ήταν όλες σωστές και μας έκανε πάλι ομάδα».

Για τον αποκλεισμό της Ιταλίας και την αποχώρηση Μπουφόν: «Είδα το παιχνίδι. Ήταν παγκόσμιο σοκ. Είναι κρίμα για τον Μπουφόν να μην πάει στο τελευταίο του Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι Σουηδοί ήταν πάρα πολύ καλοί, έπαιζαν πίσω από τη μπάλα. Θεωρώ πως η Ιταλία πρέπει να κάνει μια καινούργια αρχή γιατί έχει καλούς παίκτες και είναι κρίμα που δεν πήγε στο Μουντιάλ».

Για το αν παρακολουθεί Ευρωλίγκα και ένα σχόλιο για τα σημερινά ματς της, μιας και είναι φαν του αθλήματος: «Παρακολουθώ Ευρωλίγκα και φέτος πάλι καλά είναι και πολλά τα παιχνίδια όπως και πέρυσι και είμαστε συντονισμένοι συνέχεια (γέλια) .Το Παναθηναϊκός – Χίμκι θα είναι ωραίο παιχνίδι, όπως και το Μπασκόνια-Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ολυμπιακός έχει δύσκολο έργο μέσα στη Φενερμπαχτσέ, αλλά όπως έχει δείξει και στο παρελθόν μετά από δύσκολες καταστάσεις επανέρχεται».

Για το ποιος θα προκριθεί από το ζευγάρι Δανία-Ιρλανδία: «Αν και η Ιρλανδία έχει καλή ομάδα και είναι συμπαγής αμυντικά, η Δανία έχει πιο πολύ ποιότητα και πιστεύω θα περάσει».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags