Facebook Pixel Οι διαιτητές της Superleague απειλούν με αποχή από το πρωτάθλημα λόγω των ανεξόφλητων οφειλών
| 2017-11-17 09:58:00

Στον αέρα το πρωτάθλημα! Απειλούν με αποχή οι διαιτητές!

Sportdog Team
Στον αέρα το πρωτάθλημα! Απειλούν με αποχή οι διαιτητές!

Άνω-κάτω η κατάσταση στη διαιτησία!

Το ενδεχόμενο να προβούν σε αποχή (από την 13η αγωνιστική και ενώ αυτήν την εβδομάδα θα διεξαχθεί η 11η) σκέφτονται εκ νέου -και αυτήν τη φορά πολύ σοβαρά- οι διαιτητές της Super League, όπως αναφέρεται στη «Live Sport». 

Ο λόγος; Φυσικά οι οφειλές που υπάρχουν -κυρίως- για τη φετινή σεζόν, για την οποία δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ!

Πρόσφατα, έλαβαν ένα mail από την άτυπη επιτροπή τους (όπου ηγείται ουσιαστικά ο Τάσος Σιδηρόπουλος) για την εξόφληση των χρημάτων της περυσινής αγωνιστικής περιόδου, έπειτα από τα αρκετά παράπονα που υπήρξαν. Το χρέος είναι κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ και έχουν αναλάβει να το αποπληρώσουν η ΕΠΟ και η Super League. Υπάρχει η δέσμευση ότι θα έχουν ξεχρεωθεί οι ρέφερι για τη σεζόν 2016-17 μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς. 

Ωστόσο, σε ό,τι αφορά την σεζόν που «τρέχει», τις πληρωμές του πρώτου γύρου έχει αναλάβει η Ομοσπονδία και του δεύτερου ο συνεταιρισμός. Ωστόσο, πρόκειται για συμφωνία που έχει μείνει στα… λόγια προς το παρόν και δεν έχει πάρει επίσημη μορφή. «Όπως έχετε διαπιστώσει, η τελική απόφαση για τις πληρωμές της φετινής σεζόν καθυστερεί απελπιστικά και ήδη βρισκόμαστε στην 10η αγωνιστική. Η στάση μας πιστεύουμε θα καθορίσει και τη λύση του προβλήματος. Εάν δεν δράσουμε τώρα, να είστε σίγουροι ότι θα αντιμετωπίσουμε χειρότερες καταστάσεις από αυτές που βιώνουμε σήμερα», αναφέρεται στο μήνυμα, στο οποίο υπάρχει και η πρόταση της επιτροπής. 

Σύμφωνα με αυτή, πρέπει να εξοφληθούν οι διαιτητές μέχρι το τέλος Νοεμβρίου για τις δέκα πρώτες αγωνιστικές και στη συνέχεια το πρώτο δεκαπενθήμερο του κάθε μήνα, να καταβάλλονται οι μισθοί για τον προηγούμενο μήνα. Και αν δεν γίνει αυτό; «Πιστεύουμε ότι πρέπει να σταματήσουμε να οριζόμαστε από την 13η αγωνιστική και μετά. Να γνωρίζετε ότι θα υπάρξει στήριξη σε οποιαδήποτε απόφασή μας». 

Σημείο-κλειδί στο συγκεκριμένο θέμα είναι και η στάση του αρχιδιαιτητή Μέλο Περέιρα, που δείχνει διατεθειμένος να σταθεί στο πλευρό των διαιτητών, ενώ έχουν ενημερωθεί και FIFA-UEFA για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Μάλιστα, τονίζεται από την πλευρά τους ότι είναι απαράδεκτο σε επαγγελματικό πρωτάθλημα να σφυρίζουν απλήρωτοι ρέφερι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags