Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο «Άγγελος με τα σπασμένα φτερά» της Κίνας
| 2017-11-17 14:55:00

Ο «Άγγελος με τα σπασμένα φτερά» της Κίνας

του Δημήτρη Χατζή
Ο «Άγγελος με τα σπασμένα φτερά» της Κίνας

Ο Χε Γιγί είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση ποδοσφαιριστή...

Ο ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται με ένα πόδι έχει κλέψει τις καρδιές εκατομμυρίων Κινέζων...

Ο 21χρονος Χε Γιγί έχασε το πόδι του σε παιδική ηλικία από καρκίνο αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να παίζει ποδόσφαιρο έχοντας κερδίσει το προσωνύμιο «Άγγελος με σπασμνένα φτερά», «Bασιλιάς της μπάλας με ένα πόδι» και «Μαγικό παιδί».

Προτού χάσει το πόδι του, ο Γιγί είχε κάνει κλικ σε έναν Γάλλο σκάουτερ, αλλά τώρα παίζει σε μια ομάδα στη νότια επαρχία του Γκουανγκντόνγκ, καθώς του έχουν αρνηθεί να πάρει μέρος σε οργανωμένο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα.

Οι Κινέζοι φίλαθλοι έχουν ενθουσιαστεί τόσο μαζί του που πιστεύουν οτι μπορεί να βοηθήσει την Εθνική ομάδα!

Το 2008 λοιπόν ενώ ήταν έτοιμος να πάει στη Γαλλία για δοκιμή διαγνώστηκε με οστεοσάρκωμα στο αριστερό του πόδι, οπότε και αναγκάστησε σε ακρωτηριασμό προκειμένου να ζήσει.

Όσον αφορά στο γιατί προτιμά τις πατερίτσες από προσθετικό μέλος, λέει οτι έτσι έχει καλύτερη ισορροπία, ενώ νιώθει και πιο άνετα. Μάλιστα, χρησιμοποιεί επίτηδες φθηνές πατερίτσες, ώστε αν σπάνε να μην τραυματίζει αντιπάλους και συμπαίκτες.

Το μήνυμα του προς τους άλλους ανθρώπους με το ίδιο πρόβλημα:

 

«Να έχετε θετική στάση απέναντι στη ζωή, μην κλείνεστε στο σπίτι και γκρινιάζετε. Μόνοι σας θα σωθείτε. Δεν είναι καλύτερο να κάνετε τους άλλους να χαμογελούν;»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags