Facebook Pixel Sportdog.gr | «Οι φευγάτοι του Ολυμπιακού, οι... δεύτερες ευκαιρίες, ο Μιραλάς και... θέμα Οτζίτζα!»
| 2017-11-18 09:35:00

«Οι φευγάτοι του Ολυμπιακού, οι... δεύτερες ευκαιρίες, ο Μιραλάς και... θέμα Οτζίτζα!»

του Γιώργου Κτενά
«Οι φευγάτοι του Ολυμπιακού, οι... δεύτερες ευκαιρίες, ο Μιραλάς και... θέμα Οτζίτζα!»

Συνέντευξη γεμάτη αποκαλύψεις στο Sportdog.gr.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο sportdog.gr ο Γιώργος Βλαντής, ρεπόρτερ του Ολυμπιακού στην εφημερίδα Live Sport, για όλα τα θέματα της ερυθρόλευκης επικαιρότητας.

Αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της Μπενφίκα για Κούτρη, Σισέ και Νικολάου, στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στον Ολυμπιακό ο Κέβιν Μιραλάς, αλλά και στο ρεπορτάζ που θέλει τον Οτζίτζα Οφόε να φεύγει από την ομάδα.

Ακόμα, μας μίλησε για τις πιθανότητες αποχώρησης των Καπίνο - Βούκοβιτς, τους Σιώπη, Γιαννιώτη και Ρισβάνη που μπορεί να επιστρέψουν, αλλά και για το πρώτο διάστημα της νέας θητείας του Τάκη Λεμονή στον Ολυμπιακό.

Γιώργο, τακτικά το τελευταίο διάστημα υπάρχει αναφορά στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στο ενδιαφέρον της Μπενφίκα για τον Κούτρη. Πώς σχολιάζεις αυτή την εξέλιξη;

«Τον παρακολουθούν όπως και άλλους παίκτες του Ολυμπιακού. Η Μπενφίκα, άλλωστε, εξετάζει και την περίπτωση του Νικολάου. Γενικά υπάρχει θέμα με τους παίκτες του Ολυμπιακού, τους τσεκάρουν συνεχώς διάφορες ομάδες. Στην Πορτογαλία, ευρύτερα, υπάρχει καλή εικόνα για τις ελληνικές ομάδες και το υλικό που διαθέτουν. Πρόσφατα ο Παναθηναϊκός πούλησε τον Βλαχοδήμο. Όπως, επίσης, υπάρχει ενδιαφέρον για τον Σισέ, που έχει εξαιρετικές συστάσεις, τον έχουν παρακολουθήσει στενά και δεν αποκλείεται να γίνει κίνηση τον προσεχή Γενάρη. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, βέβαια, δεν ενδιαφέρονται να πουλήσουν κανέναν ποδοσφαιριστή αυτή την περίοδο. Εκτός αν υπάρξει κάποια περίπτωση τύπου Σάμαρη, με 10 εκατ. ευρώ, που δεν είναι εύκολο να την αρνηθεί κάποια ομάδα».

Στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού υπάρχει, έντονα, το τελευταίο διάστημα όνομα του Κέβιν Μιραλάς. Πιστεύεις ότι μπορούν να υπάρξουν θετικές εξελίξεις;

«Ο Μιραλάς ήθελε να έρθει στον Ολυμπιακό και το περασμένο καλοκαίρι και είχε γίνει προσπάθεια. Τις τελευταίες ημέρες, όμως, υπάρχει ενδιαφέρον από την Αγγλία, καθώς ο Μόγιες βρέθηκε στη Γουέστ Χαμ και, από ό,τι φαίνεται, θα γίνει κίνηση από την αγγλική ομάδα. Έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολο να έρθει, καθώς έχει συμβόλαιο 3 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Γενικότερα, όμως, υπάρχουν σκέψεις για την επιθετική γραμμή. Ή θα βελτιωθούν οι υπάρχοντες επιθετικοί ή θα αλλάξουν. Δεν είναι φυσιολογικό η επιθετική γραμμή μιας ομάδας να έχει πετύχει όσα γκολ έχει και η αμυντική της γραμμή».

Ρεπορτάζ, στο Βέλγιο, ανέφερε ότι ο Οφόε θέλει να αποχωρήσει από την ομάδα τον προσεχή Γενάρη. Πώς σχολιάζεις αυτό το δημοσίευμα;

«Πρόσφατα στο σπίτι του Οφόε έγινε ληστεία, γεγονός που όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω δεν έχει ταράξει τόσο τον ίδιο, αλλά έχει σοκάρει τη γυναίκα του. Είναι γεγονός ότι κάποιες φορές οι ποδοσφαιριστές επηρεάζονται από τις γυναίκες τους. Δε νομίζω όμως ότι μπορεί να φύγει τέτοιος παίκτης, με τέτοιο συμβόλαιο. Στο υποθετικό σενάριο που έχει βάση το δημοσίευμα, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κινηθεί για να αποκτήσει ισάξιο παίκτη, με τα καλά χρήματα που θα έχει πάρει από την πώλησή του. Αλλά είναι πολύ δύσκολο να έχει βάση το συγκεκριμένο ρεπορτάζ».

Πολλοί νεαροί παίκτες απασχολούν τον Ολυμπιακό, όπως είναι για παράδειγμα ο Μαυροπάνος αλλά και άλλοι. Τι περισσότερο μπορούμε να πούμε πάνω σε αυτό το θέμα;

«Είναι γνωστό ότι ο Ολυμπιακός παρακολουθεί ό,τι καλύτερο υπάρχει στην ελληνική αγορά και έχει αποδείξει ότι έχει το πάνω χέρι όταν θέλει να αποκτήσει έναν ποδοσφαιριστή. Όποιον θέλει, τον κάνει δικό του. Όποιους έχει χάσει τα τελευταία χρόνια, τους έχει χάσει μόνο επειδή υπήρχαν δεύτερες σκέψεις για εκείνους και δεν ήταν στην κορυφή της λίστας του Ολυμπιακού. Ο Μοντέστο έχει επιφορτιστεί με το να παρακολουθεί διάφορος παίκτες, πηγαίνει συνεχώς σε διάφορα γήπεδα και για να υπάρχουν συγκεκριμένα ονόματα νεαρών ποδοσφαιριστών στον Τύπο, σημαίνει ότι τους έχουν ξεχωρίσει».

Στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού κυριαρχούν πληροφορίες που θέλουν τους Γιαννιώτη, Ρισβάνη και Σιώπη να ετοιμάζονται για επιστροφή, ακόμα και τον προσεχή Γενάρη.

«Ο Ολυμπιακός έχει πολύ μεγάλο ρόστερ και κάποιοι αποχώρησαν το περασμένο καλοκαίρι, προκειμένου να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους, να παίζουν και να μην μείνουν στάσιμοι. Αν υπάρξει κάποια αποχώρηση από το ρόστερ, είναι πιθανό να καλυφθεί το κενό με επιστροφή δανεικού τον Γενάρη».

Όπως είναι, για παράδειγμα, ο Καπίνο και ο Βούκοβιτς, που μπορεί να αποχωρήσουν;

«Υπάρχουν ακόμα οχτώ ματς μέχρι το τέλος του 2017, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είναι παιχνίδια που θα πάρουν νέες ευκαιρίες κάποιοι ποδοσφαιριστές και μπορεί να αλλάξει το κλίμα για αυτούς. Ίσως κάποιοι να φύγουν, όπως είναι ο Καπίνο και ο Βούκοβιτς που λες. Ακόμα και ο Ζντιέλαρ που δεν μπαίνει ούτε στην 18άδα πια. Αν κάποιοι αποχωρήσουν, είναι πιθανό να καλυφθεί το κενό τους με δανεικούς, όπως είπα και προηγουμένως. Ο Λεμονής, άλλωστε, γνωρίζει το υλικό του Ολυμπιακού που βρίσκεται εκτός ομάδας και έχει πολύ καλή άποψη για αυτούς τους παίκτες».

Τέλος, θέλω να μου πεις δύο λόγια για τον Τάκη Λεμονή και αυτό το πρώτο διάστημα της παρουσίας του στον Ολυμπιακό.

«Ο Λεμονής έχει φτιάξει την ψυχολογία της ομάδας. Έχει συμμαζέψει τα αποδυτήρια και δεν υπάρχουν πια παιδιά και απόπαιδα, όπως ίσως να υπήρχαν την περίοδο του Χάσι. Ξέρει την ψυχολογία του συλλόγου, ξέρει τα αποδυτήρια, την ομάδα και το πρώτο διάστημα της παρουσίας του είναι προς τη θετική κατεύθυνση για την ομάδα».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags