Facebook Pixel ΑΕΛ - Απόλλων Σμύρνης 1-0
| 2017-11-18 19:13:00

Συνεχίζει... τρένο η ΑΕΛάρα!

Sportdog Team
Συνεχίζει... τρένο η ΑΕΛάρα!

Μεγάλη νίκη για τους Λαρισαίους επί του Απόλλωνα Σμύρνης (1-0), η 3η στα 4 τελευταία ματς!

Η ΑΕΛ ήταν η ομάδα που πίεσε περισσότερο από την αρχή του αγώνα και είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά και τις καλύτερες ευκαιρίες του πρώτου μέρους. Οι «βυσσινί» είδαν γκολ του Λεοζίνιο να ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ στο 15’, ενώ ο ίδιος παίκτης πλάσαρε άουτ από καλή θέση στο 27’. Ο Βραζιλιάνος είχε κέφια, όμως στη συνέχεια έπεσε πάνω στον Τσόβιτς. Ο γκολκίπερ του Απόλλωνα νίκησε τον Λεοζίνιο σε τετ α τετ στο 34’, αλλά και σε επικίνδυνη σέντρα-σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση στο 45’. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν μόνο με την προβολή του Ανιέτε από καλή θέση, που έφυγε άουτ στο 44’.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα δεδομένα άλλαξαν. Μπορεί η ΑΕΛ να έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία με το διαγώνιο σουτ του Ντέλετιτς, που απέκρουσε ξανά ο Τσόβιτς, όμως ο Απόλλωνας άρχισε να βγαίνει στην επίθεση και να παίρνει τον έλεγχο. Μάλιστα, η Ελαφρά Ταξιαρχία έφτασε πολύ κοντά στο γκολ σε δυο περιπτώσεις με πρωταγωνιστή τον Καστιγέχος. Στο 54’ ο επιθετικός του Απόλλωνα πλάσαρε ελάχιστα άουτ και στο 57’ επιχείρησε να περάσει την μπάλα πάνω από τον Μπόζοβιτς σε τετ α τετ, αλλά ο Μαυροβούνιο γκολκίπερ απέκρουσε δύσκολα.

Πάντως, η ΑΕΛ ήταν αυτή που «χαμογέλασε» στο τέλος. Στο 71’ ο Ρέντζας σέντραρε, ο Κρίζμαν έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, όμως το πολυπόθητο γκολ για τους «βυσσινί» ήρθε στο 86’ με κοντινό σουτ του Ντέλετιτς από ασίστ του Περόνε και γλίστρημα του Κούρου, ο οποίος άφησε την μπάλα να περάσει και να φτάσει στον παίκτη της ΑΕΛ.

Ο Απόλλωνας είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 92’, αλλά ο Λαγός έκανε σωτήρια προβολή προ του Ανιέτε σε αναμπουμπούλα στη μικρή περιοχή.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Μίλος Ντέλετιτς χάρισε μεγάλη νίκη στην ΑΕΛ με το πρώτο του γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα και δεν θα μπορούσε παρά να είναι ο πρωταγωνιστής.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-2-3-1 κατέβασε την ΑΕΛ ο Ηλίας Φυντάνης. Τερματοφύλακας ήταν ο Μπόζοβιτς, με τους Ζίζιτς και Γκόλια δίδυμο στόπερ, τον Ρέντζα δεξί μπακ και τον Γουάλας αριστερό. Στον άξονα έπαιξαν οι Αγκάνοβιτς και Λαγός, με τον Λεοζίνιο μπροστά τους ως «δεκάρι», τον Κρίζμαν αριστερά και τον Ντέλετιτς δεξιά, ενώ στην κορυφή της επίθεσης κινήθηκε ο Ναζλίδης.

Ίδια (4-2-3-1) ήταν η διάταξη που εφάρμοσε ο Ζόραν Βούλιτς για τον Απόλλωνα Σμύρνης.  Γκολκίπερ ο Τσόβιτς, στο κέντρο της άμυνας οι Μπιτζιμίν και Παπάζογλου, δεξί μπακ ο Κοντοές και αριστερό ο Κούρος. Χουάρες και Κονέ αποτέλεσαν το δίδυμο στο κέντρο, στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Καστιγέχος και πίσω του σε τριάδα οι Αλμπάνης, Ανιέτε και Μάατσι από αριστερά προς δεξιά.

Η ΦΑΣΗ: Η τελευταία καλή φάση του αγώνα στο 92’. Από σέντρα του Ανιέτε έγινε… χαμός στη μικρή περιοχή της ΑΕΛ, με τον Λαγό να επεμβαίνει προ του Κιταμπάλα τελευταία στιγμή, στερώντας από τον Απόλλωνα την ευκαιρία να ισοφαρίσει.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Καλή η διαιτησία του Τάσου Σιδηρόπουλου και των βοηθών του. Σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ το γκολ του Λεοζίνιο στο 15’.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η ΑΕΛ πήρε μια πολύ σημαντική νίκη, μένοντας αήττητη για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι, ενώ το αήττητο σερί του Απόλλωνα στα τέσσερα ματς.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ... Άσχετα από το σημερινό αποτέλεσμα, αμφότερες οι ομάδες δείχνουν πολύ ανεβασμένες, όπως φανερώνουν και τα αποτελέσματά τους το τελευταίο διάστημα.

ΠΑΤΑ ΤΟ

Το γκολ του Ντέλετιτς

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΛ (Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας (83' Μασούρας), Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Λαγός, Αγκάνοβιτς, Ντέλετιτς, Ναζλίδης (87' Μπάλλας), Λεοζίνιο (65' Περόνε), Κρίζμαν
Απόλλων Σμύρνης (Βούλιτς): Τσόβιτς, Κοντοές, Κονέ, Αλμπάνης (83' Μάατσεν), Μάατσι, Ανιέτε, Καστιγέχος (75' Κύργιας), Μπιτζιμίν, Παπάζογλου, Χουάρες (88' Κιταμπάλα), Κούρος

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (ΕΠΣ Δωδεκανήσου)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags