Facebook Pixel Sportdog.gr | Εργο... τέλεια ανατροπή μέσα στο Ηράκλειο από τον Άρη! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-11-19 16:53:00

Εργο... τέλεια ανατροπή μέσα στο Ηράκλειο από τον Άρη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Εργο... τέλεια ανατροπή μέσα στο Ηράκλειο από τον Άρη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Tεράστια ανατροπή από 2-0 σε 2-3 για τους Κίτρινους!

Ο Άρης βρέθηκε με την… πλάτη στον τοίχο στο Παγκρήτιο αλλά τελικά κατάφερε να «δραπετεύσει» με ένα σπουδαίο «τρίποντο», πανηγυρίζοντας στο συγκεκριμένο γήπεδο μετά από μία ολόκληρη δεκαετία ! Φανταστικός ο Εργοτέλης στο α΄ μέρος, κυρίαρχος ο Άρης στο β΄ που πλέον είναι η μοναδική ομάδα της Β΄ Εθνικής με το απόλυτο των νικών μετά τη «γκέλα» της Παναχαϊκής, οριακά αντικανονικό το γκολ του Πλατέλλα στο 88΄!

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας μονόλογος του Εργοτέλη απέναντι σε μια που ούτε καν οι φανέλες θύμιζαν Άρη! Οι «κίτρινοι» (που αγωνίστηκαν με ολόλευκες εμφανίσεις) ήταν βέβαια οι πρώτοι που έφτασαν κοντά στο γκολ με το σουτ του Κάσσου στο 4΄ που έφυγε μόλις άουτ, αλλά η συνέχεια άνηκε αποκλειστικά στους Κρητικούς!

Στο 8΄ ο Κάιπερς πλάσαρε άουτ αλλά στο 14΄ δεν αστόχησε και με κεφαλιά – ψαράκι σε ωραία σέντρα του Μπουρσέλη πέτυχε το 1-0, ενώ εννέα λεπτά αργότερα, αφού πρώτα ο Καντιμοίρης απόκρουσε το σουτ του Έφορντ, ο Σταματάκος προ κενής εστίας πέτυχε το 2-0!

Ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει αλλά στο 29΄ το πλασέ του Κάσου από θέση τετ α τετ με τον Λαδά ήταν απογοητευτικό και κατέληξε άουτ, ενώ στο 39΄ ο Λαδάς απόκρουσε με γροθιές το απευθείας φάουλ του Πλατέλλα! Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου άνηκε στον Εργοτέλη, με τον Σταματάκο να σουτάρει λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά το σουτ του να φεύγει ελάχιστα άουτ αφού πρώτα κόντραρε στον Κάιπερς.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, στο Παγκρήτιο εμφανίστηκε ένας… άλλος Άρης! Αφού πρώτα ο Διαμαντόπουλος έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες στο 46΄ και στο 51΄ ελέω Λαδά και στο 52΄ η κεφαλιά του Δεληζήση έφυγε άουτ, στο 53΄ ο Ντούνης εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας των Κρητικών και αφού συνδυάστηκε άψογα με τον Ιντζόγλου πέτυχε με εύστοχο πλασέ το 1-2, αναπτερώνοντας τις ελπίδες των Θεσσαλονικέων που στα επόμενα λεπτά κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και έφτασαν και σε δεύτερο γκολ.  

Στο 58΄ ο Πλατέλλας σούταρε μόλις άουτ και στην αμέσως επόμενη φάση η κεφαλιά του Διαμαντόπουλου έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Εργοτέλη, στο 63΄ ο Ντούνης σούταρε άουτ και στο 70΄ ο Σταμόπουλος ανέτρεψε καθαρά τον Πλατέλλα μέσα στη μεγάλη περιοχή, τέσσερα λεπτά μετά αφού ο Εντιαγιέ έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Καντιμοίρη. 

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε με επιτυχία ο Διαμαντόπουλος και πέτυχε το 2-2, με τον Εργοτέλη να χάνει άλλη μία σπουδαία ευκαιρία στο 77΄ όταν σε μία πολύ γρήγορη αντεπίθεση ο Έφορντ σούταρε πάνω στον Καντιμοίρη ενώ δίπλα του υπήρχαν δύο συμπαίκτες του. Έτσι, οι γηπεδούχοι έχασαν μία ακόμα τεράστια ευκαιρία να πετύχουν τρίτο γκολ, κάτι που τελικά το κατάφερε ο Άρης με τον Πλατέλλα στο 88΄ ύστερα από ασίστ του Ντούνη, με τον τελευταίο να ξεκινάει πάντως από θέση οφσάιντ την προσπάθειά του. Το 2-3 δεν άλλαξε στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων, αφού μάλιστα ο Σταματάκος στο 92΄ σούταρε πάνω στον Καντιμοίρη από το ύψος του πέναλτι.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ένα επιθετικογενές 4-3-3 εμπιστεύτηκε ο Τάκης Γκώνιας και δεν το… μετάνιωσε. Κάτω από τα δοκάρια χρησιμοποιήθηκε ο Λαδάς, στα δύο άκρα της άμυνας ήταν οι Μπουρσέλης και Σταμόπουλος, στόπερ οι Μπάτζιος και Μαζουλουξής, ακριβώς μπροστά τους ως «εξάρι» ο Βογιατζής, «οχτάρια» οι Μπουτσάκης και Μπούζας, στις δύο πτέρυγες της επίθεσης οι Σταματάκος, Έφορντ και στην αιχμή του δόρατος ο Κάιπερς. 

Από την άλλη ο Δημήτρης Σπανός παρέταξε τον Άρη με ένα 4-2-3-1, με τον Καντιμοίρη στη θέση «1», στόπερ τους Δεληζήση, Σόουζα και μπακ τους Βαλεριάνο και Τζανακάκη, κεντρικά χαφ τους Μουμίν, Ιντζόγλου, «δεκάρι» τον Πλατέλλα, δεξί εξτρέμ τον Κάσο, αριστερό τον Πασά και «φουνταριστό» τον Διαμαντόπουλο.

Βλέποντας τους Θεσσαλονικείς να... τρεκλίζουν στο πρώτο ημίχρονο, ο Σπανός αντικατέστησε με το ξεκίνημα του δεύτερου τον αρνητικό Κάσσο με τον Ντούνη και αυτός τον δικαίωσε με το γκολ που πέτυχε οχτώ λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα αλλά και την ασίστ που έβγαλε στον Πλατέλλα δύο λεπτά πριν την συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας του αγώνα. 

Οι αλλαγές του Τάκη Γκώνια πάλι, δεν δικαίωσαν τον Έλληνα προπονητή, αφού ούτε ο Εντιαγιέ ούτε οι Πάτας και Αγγελόπουλος κατόρθωσαν να διορθώσουν την πολύ κακή εικόνα του Εργοτέλη στο δεύτερο ημίχρονο και να σταματήσουν την αντεπίθεση του Άρη!

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Μάρκος Ντούνης μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι στο 46΄, πέτυχε το γκολ στο 53΄ που σήμανε την… ανατροπή και στο 88΄ έδωσε την ασίστ στον Πλατέλλα. Τι άλλο να ζητούσε περισσότερο από αυτόν ο Δημήτρης Σπανός; 

Η ΦΑΣΗ: Σε ένα «γεμάτο» παιχνίδι, πολλές ήταν οι φάσεις που μπορούν να χαρακτηριστούν καθοριστικές. Σίγουρα μία από αυτές ήταν το γκολ του Ντούνη στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και σίγουρα μία από αυτές ήταν το χαμένο τετ α τετ του Εντιαγιέ στο 66΄ τέσσερα λεπτά πριν ισοφαρίσει ο Άρης σε 2-2, αλλά σε ένα παιχνίδι που κρίνεται στο φινάλε, η φάση του αγώνα δεν μπορεί να είναι άλλη από το «χρυσό» γκολ του Πλατέλλα στο 88΄ 

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Πολύ καλή η διαιτησία του Λάμπρου από την Εύβοια, ήταν κοντά σε όλες τις επίμαχες φάσεις και απένειμε… δικαιοσύνη χωρίς να κάνει κατάχρηση της σφυρίχτρας του. Αντίθετα, ο δεύτερος επόπτης Πριόνας, επίσης από την Εύβοια, τα έκανε… θάλασσα στο πρώτο ημίχρονο εις βάρος του Άρη, αφού τρεις φορές σταμάτησε προσπάθειες των κίτρινων με λανθασμένες υποδείξεις οφσάιντ, ενώ ο πρώτος βοηθός, Ζησιμόπουλος από τον Πειραιά, δεν υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Ντούνη στο ξεκίνημα του τρίτου τέρματος του Άρη, σε μία ομολογουμένως πολύ δύσκολη φάση αφού ο παίκτης του Άρη ήταν ελάχιστα εκτεθειμένος.  

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Άρης βρέθηκε… φάτσα με την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα έχοντας απέναντί του έναν εξαιρετικό Εργοτέλη στο πρώτο ημίχρονο, όμως κατάφερε και έφυγε νικητής από το Παγκρήτιο, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας με 12 βαθμούς μετά από 4 αγωνιστικές! 

ΞΕΚΑΘΑΡΑ...  Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Ο Εργοτέλης το πρώτο, ο Άρης το δεύτερο. Η διαφορά είναι πως ο Εργοτέλης στο… καλό του ημίχρονο πέτυχε δύο γκολ, ενώ ο Άρης στο δικό του, ένα περισσότερο. Οι Κρητικοί πρέπει να «χτίσουν» πάνω στην εμφάνιση που πραγματοποίησαν στο πρώτο μέρος, οι «κίτρινοι» απέδειξαν πως είναι πολύ πιο… σκληροτράχηλοι σε σχέση με πέρσι αλλά ο Δημήτρης Σπανός πρέπει σίγουρα να προβληματιστεί από την εικόνα της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο. 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Tάκης Γκώνιας): Λαδάς, Μπουρσέλης (66' Πάτας), Σταμόπουλος, Μαζουλουξής, Μπάτζιος, Βογιατζής, Μπούζας (82' Αγγελόπουλος), Μπουτσάκης (65' N' Nτιαγέ), Έφορντ, Κάιπερς, Σταματάκος.

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Καντιμοίρης, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Σόουζα, Δεληζήσης, Μουμίν (78' Νίκιτς), Ιντζόγλου, Πλατέλλας, Κάσσος (46' Ντούνης), Πασάς (83' Καπνίδης), Διαμαντόπουλος.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags