Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο Γέντρισεκ «καθάρισε» τον Πανιώνιο και η Ξάνθη… πετάει προς την Ευρώπη (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-11-19 16:52:00

Ο Γέντρισεκ «καθάρισε» τον Πανιώνιο και η Ξάνθη… πετάει προς την Ευρώπη (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Ο Γέντρισεκ «καθάρισε» τον Πανιώνιο και η Ξάνθη… πετάει προς την Ευρώπη (ΒΙΝΤΕΟ)

Με δύο γκολ του Σλοβάκου οι Ακρίτες νίκησαν 2-0 και προσπέρασαν στην βαθμολογία τους Νεοσμυρνιώτες.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γέντρισεκ, που σημείωσε και τα δύο γκολ της αναμέτρησης στο 23’ και στο 65’, η Ξάνθη νίκησε 2-0 σχετικά άνετα τον Πανιώνιο και τον προσπέρασε στην βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ. Οι Ακρίτες, που ήταν χωρίς νίκη εντός έδρας φέτος, έφτασαν τους 16 βαθμούς και ανέβηκαν (έστω και προσωρινά) στην Πέμπτη θέση, στο +1 από τους Νεοσμυρνιώτες.

Ο Πανιώνιος πάντως ξεκίνησε καλύτερα στο παιχνίδι και έφτασε μάλιστα και πολύ κοντά στο γκολ μόλις στο έκτο γκολ, όταν ο Σπιριντόνοβιτς προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Ζίφκοβιτς με σουτ πίσω από το κέντρο. Μετά το πρώτο τέταρτο όμως η Ξάνθη ισορρόπησε απόλυτα το παιχνίδι και παρότι «έχασε» με τραυματισμό τον Μπρίτο (πέρασε στην θέση του στο 14’ ο Ρότσε), κατάφερε να φτάσει πρώτη στο γκολ. Στο 23’ ο Λουσέρο άφησε πανέξυπνα την μπάλα, ο Γέντρισεκ την πήρε, με ωραία κίνηση έβαλε πλάτη κι άφησε πίσω τον Οικονόμου και με εξαιρετικό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κότνικ για το 1-0. Το γκολ αυτό έδωσε άλλον αέρα στους Ακρίτες, οι οποίοι στο 34’ έφτασαν μία ανάσα από το δεύτερο τέρμα, όμως ο Κότνικ είπε «όχι» σε τετ α τετ με τον Γέντρισεκ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Πανιώνιο να πιέζει και τον Σαραμαντά στο 51’ να σουτάρει άουτ από καλή θέση εντός περιοχής. Η Ξάνθη όμως, όπως ακριβώς και στο πρώτο μέρος, ισορρόπησε πολύ γρήγορα και μάλιστα κατάφερε στο 65’ να κάνει και το 2-0. Ο Λουσέρο έβγαλε την κάθετη, ο Γέντρισεκ έφυγε στην κόντρα και αφού προσπέρασε τον Μπανανά, με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μετά το δεύτερο γκολ οι γηπεδούχοι έκλεισαν τους χώρους και κράτησαν άνετα το σκορ, ενώ στο 84’ ο Αρετόπουλος άφησε με 10 παίκτες τον Πανιώνιο σωστά, δείχνοντας την απευθείας κόκκινη κάρτα στον Οικονόμου, για χτύπημα στον Κασάδο. 

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Γέντρισεκ ήταν ο απόλυτος MPV της αναμέτρησης. Σημείωσε και τα δύο γκολ της Ξάνθης, τα πρώτα του εντός έδρας, καθώς είχε άλλα δύο μέχρι τώρα σε Αγρίνιο και Περιβόλια και ουσιαστικά… καθάρισε μόνος του το παιχνίδι.

Η ΦΑΣΗ: Το δεύτερο γκολ του Γέντρισεκ ήταν και πιο ωραίο και πιο σημαντικό. Ο Σλοβάκος έφυγε εξαιρετικά στην κόντρα, προσπέρασε τον Μπανανά και με σουτάρα… έγραψε το 2-0 και καθάρισε το ματς.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος είχε δύσκολο παιχνίδι και μοίρασε πολλές κάρτες από νωρίς, ωστόσο δεν έκανε το μεγάλο λάθος. Για το οφσάιντ που «φωνάζει» η Ξάνθη στο 45’, μάλλον η απόφαση ήταν σωστή, καθώς ο Ντε Λούκας που έφυγε στην κόντρα ήταν σε κανονική θέση, όμως ο Γέντρισεκ που άφησε την μπάλα κάτω από τα πόδια του, ήταν εκτεθειμένος.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: : Η Ξάνθη μετά από πέντε εντός έδρας παιχνίδι, κατάφερε να πάρει το πρώτο της τρίποντο στα πηγάδια και να ανέβει, έστω και προσωρινά, στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας. Οι Ακρίτες βρίσκονται στο +1 πλέον από τον Πανιώνιο, ο οποίος δεν δείχνει το ίδιο ανταγωνιστικός με την περσινή σεζόν.

ΞΕΞΑΘΑΡΑ: Η Ξάνθη ήταν καλύτερη, βρήκε τα δύο γκολ στα πρώτα λεπτά του κάθε ημιχρόνου και από εκεί και πέρα έπαιξε αμυντικά και… κλείδωσε τον Πανιώνιο. Οι Νεοσμυρνιώτες παρότι έδειξαν διάθεση, δεν μπορούσαν να απειλήσουν και θα ήταν θαύμα να έπαιρναν ακόμα και τον  βαθμό της ισοπαλίας.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags