Facebook Pixel Sportdog.gr | Η τελευταία παράσταση του φαν Μπάστεν με ρεκόρ στο Champions League! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2017-11-25 10:15:00

Η τελευταία παράσταση του φαν Μπάστεν με ρεκόρ στο Champions League! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Η τελευταία παράσταση του φαν Μπάστεν με ρεκόρ στο Champions League! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το μεγαλύτερο σόου του ιπτάμενου Ολλανδού.

Όλοι έχουμε υποκληθεί στον μεγάλο Μάρκο φαν Μπάστεν, η ιστορία του οποίου είναι λίγο ως πολύ γνωστή. Ο ιπτάμενος Ολλανδός χτυπήθηκε αλύπητα από τραυματισμούς γι'αυτό και τερμάτισε την ποδοσφαιρική του καριέρα πριν καν κλείσει τα 29 του χρόνια. Το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του ήταν ο τελικός του Champions League, το 1993, η τελευταία του μεγάλη παράσταση όμως καταγράφηκε σαν σήμερα, στις 25 Νοεμβρίου 1992.

Η Μίλαν αντιμετώπιζε τη Γκέτεμποργκ στην πρεμιέρα των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Εκεί ο φαν Μπάστεν σκόραρε για τελευταία φορά στην καριέρα του σημειώνοντας ρεκόρ. Όπως καταλαβαίνετε, τα τηλεοπτικά δίκτυα που επέλεξαν να δείξουν την αναμέτρηση του Σαν Σίρο, δικαιώθηκαν απόλυτα σε αντίθεση με αυτά που κάλυψαν άλλα ματς.

Και αυτό γιατί ο φαν Μπάστεν σημείωσε το πρώτο χατ-τρικ στην ιστορία του Champions League αφού πέτυχε και τα τέσσερα γκολ των «ροσονέρι» στον αγώνα εναντίον των Σουηδών.

Η Μίλαν είχε εξ αρχής τον μονόλογο στο παιχνίδι. Έπρεπε όμως να φτάσουμε στο 33' για να ανοίξει το σκορ. Σε εκείνο το λεπτό ο Μάρκο φαν Μπάστεν πλάσαρε εύστοχα την ώρα που έπεφτε στο έδαφος! Ο Ολλανδός στράικερ ανέλαβε να εκτελέσει και το πέναλτι που κέρδισε η Μίλαν στο 53' γράφοντας το 2-0. Ακολούθησε ένα από τα πιο όμορφα γκολ στην ιστορία του Champions League. Ο Φαν Μπάστεν "εκτέλεσε" με ψαλιδάκι τον Ραβέλι στο 62' και πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, σημείωσε και τέταρτο γκολ περνώντας και τον τερματοφύλακα.

Επρόκειτο για μία μαγική βραδιά, η οποία έμελλε να γίνει σημαδιακή. Αυτή η αναμέτρηση ήταν η τελευταία φορά που ο Ολλανδός σκόραρε στην καριέρα του.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags