Facebook Pixel Sportdog.gr | Παρέμβαση αθλ.εισαγγελέα για τις εκλογές στην ΕΠΟ!
| 2017-11-21 09:46:00

Παρέμβαση αθλ.εισαγγελέα για τις εκλογές στην ΕΠΟ!

Sportdog Team
Παρέμβαση αθλ.εισαγγελέα για τις εκλογές στην ΕΠΟ!

Κατόπιν καταγγελίας του Βίκτορα Μητρόπουλου...

Προκαταρκτική εξέταση διενεργεί ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου μετά τις καταγγελίες του πρώην προέδρου της ΕΠΑΕ Βίκτωρα Μητρόπουλου για «εξαγορά ψήφων» στις φετινές εκλογές της ΕΠΟ, όπως μετέδωσε η «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της εκπομπής «ο κ. Σιμιτζόγλου (σ.σ. που είναι υπεύθυνος άσκησης πειθαρχικών διώξεων στην ΕΠΟ) θα ερευνήσει το περιεχόμενο των καταγγελιών, που έγιναν στην τηλεοπτική «Δίκη», ώστε να διαπιστώσει αν υφίστανται τα αδικήματα της δωροδοκίας και της εκβίασης.

Ο κ. Μητρόπουλος είχε ισχυρισθεί ότι για τις εκλογές της ΕΠΟ διατέθηκαν 6 εκατ. ευρώ (3,5 για λογαριασμό της νικήτριας παράταξης και 2,5 για λογαριασμό της ηττημένης).

Προ διμήνου ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης έδωσε εντολή στην Εισαγγελία Χανίων να διερευνήσει ανάλογες καταγγελίες του πρώην προέδρου της τοπικής ΕΠΣ Γιώργου Βούρβαχη για εξαγορά ψήφων ύψους 800.000 ευρώ.

Η ίδια εκπομπή μετέδωσε ότι: «ο ειδικός ανακριτής διεθνών δικαστικών συνδρομών Παναγιώτης Καρακωνσταντής την περασμένη Πέμπτη κάλεσε σε ανωμοτί κατάθεση τον Ελληνα επιχειρηματία τηλεοπτικών δικαιωμάτων που εμπλέκεται στο σκάνδαλο της FIFA. Ο επιχειρηματίας ζήτησε προθεσμία και θα παράσχει εξηγήσεις την επόμενη Παρασκευή. Ηδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την ελβετική εισαγγελία κατά του πρώην γενικού γραμματέα της FIFA Ζερόμ Βάλκε για το αδίκημα της δωροδοκίας σε ό,τι αφορά την υπόθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Μουντιάλ του Κατάρ.»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags