Facebook Pixel Sportdog.gr | «Το γκολ του Ατρομήτου... άγχωσε τον διαιτητή - Αυτοί θα φύγουν από τον Ολυμπιακό»
| 2017-11-22 09:00:00

«Το γκολ του Ατρομήτου... άγχωσε τον διαιτητή - Αυτοί θα φύγουν από τον Ολυμπιακό»

του Γιώργου Κτενά
«Το γκολ του Ατρομήτου... άγχωσε τον διαιτητή - Αυτοί θα φύγουν από τον Ολυμπιακό»

Τι θα γίνει τον Γενάρη στο λιμάνι με φορ και εξτρέμ.

Την άποψη ότι ο Ολυμπιακός θα διατηρήσει στο ρόστερ του για ακόμα έναν χρόνο τους Σισέ και Κούτρη, εκτός αν προκύψει κάποια προσφορά που δεν θα μπορεί να την αρνηθεί ο σύλλογος, εξέφρασε με δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Ο δημοσιογράφος που καλύπτει το ρεπορτάζ ττων Πειραιωτών αναφέρθηκε, ακόμα, στο παιχνίδι με τη Σπόρτινγκ που πλησιάζει, αλλά και στη μεταγραφική ενίσχυση των Ερυθρόλευκων τον προσεχή Γενάρη.

Μίλησε για τη διαιτησία στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ εναντίον του Ατρόμητου, ενώ σχολίασε ότι δεν περιμένει να έχει αγωνιστικό πρόβλημα ο Παναθηναϊκός για να σώσει την κατηγορία.

Σπύρο, γίνεται μεγάλη κουβέντα για το αν θα παίξει ο Λεμονής εναντίον της Σπόρτινγκ με επιθετικό στην κορυφή ή με «ψευτοεννιάρι». Ποια είναι η άποψή σου;

«Αυτό είναι το μεγάλο δίλημμα και του Λεμονή, καθώς τώρα ο Ολυμπιακός δεν παίζει εναντίον της Μπαρτσελόνα. Τώρα πρέπει να κερδίσει, δεν τον ενδιαφέρει μια τιμητική ήττα, αλλά η νίκη. Χρειάζεται επίθεση, προφανώς όμως με το να προσέξει στην άμυνα γιατί η Σπόρτινγκ είναι ποιοτική ομάδα. Φαντάζει πιο πιθανό να δούμε βασικό τον Τζούρτζεβιτς, αλλά θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός θα είναι σφιχτός, δεν θα πάει σε φουλ επίθεση, ο Λεμονής γνωρίζει τις αδυναμίες της ομάδας του. Ξέρει ότι ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να αφήσει χώρους, ενώ σημαντική παράμετρος είναι και τα στημένα που θα πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός. Ο Οφόε είναι πολύτιμος αν είναι διαθέσιμος και θα παίξει, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα είναι στη θέση "6" ο Ρομαό. Ο Φορτούνης θα έχει θέση και στην άμυνα οι Ομάρ, Κούτρης, Ένγκελς, Σισέ. Μένει να δούμε και στα εξτρέμ τι θα γίνει, αν θα βάλει για παράδειγμα δεξιά τον Καρσελά, για να παίξει με το ανάποδο πόδι».

Αν και είναι κάπως νωρίς, γιατί ο Ολυμπιακός έχει ακόμα αρκετούς αγώνες μπροστά του, έχει ανοίξει η κουβέντα για την χειμερινή μεταγραφική ενίσχυση. Τι περισσότερο μπορούμε να πούμε;

«Δεν κρύβεται κανένας πίσω από το δάχτυλό του, ο Ολυμπιακός έχει καταλάβει από καιρό σε ποιες θέσεις χρειάζεται ενίσχυση. Αλλά υπάρχουν ακόμα 40 μέρες μέχρι τον Γενάρη και αρκετά παιχνίδια μέχρι τότε. Υπάρχει ζήτημα, για παράδειγμα, στην επίθεση. Για τον Εμενίκε δόθηκαν πολλά χρήματα, ενώ και ο ίδιος έχει μεγάλο συμβόλαιο, ενώ δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες μέχρι στιγμής. Στην περίπτωση του Τζούρτζεβιτς επενδύθηκαν χρήματα, αλλά είναι και ψυχολογικό το ζήτημα όσο δεν σκοράρει: αγχώνεται περισσότερο. Αλλά ο Ολυμπιακός τον πιστεύει, δεν θα αφήσει την περίπτωσή του. Και στα εξτρέμ όμως, που υπάρχουν λύσεις, δεν αποδίδουν όπως πρέπει. Ο Καρσελά, για παράδειγμα, δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί, καθώς είναι παίκτης ψυχολογίας. Υπάρχει και το θέμα του τερματοφύλακα, αλλά μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτή η κατάσταση. Ο Ολυμπιακός με τον Προτό δεν ανησυχεί, ενώ υπάρχει και η προοπτική του Γιαννιώτη που αργά ή γρήγορα θα επιστρέψει».

Η άποψή σου για το θέμα του Βέλλιου, το όνομα του οποίου υπάρχει στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού;

«Είναι σημαντικό το γεγονός ότι είναι Έλληνας, καθώς είναι σημαντικό να υπάρχει ελληνικός κορμός στην ομάδα. Αν αποφασίσει ο Ολυμπιακός ότι ο Βέλλιος μπορεί να δώσει πράγματα στην ομάδα, θα τον πάρει. Εφόσον δεν υπολογίζεται στη Νότιγχαμ και όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχει κοινή ιδιοκτησία, αν θέλει να το κάνει, θα το κάνει».

Πολλά ακούγονται και για το μέλλον των Σισέ και Κούτρη.

«Είναι δύο παίκτες με πολύ καλό πακέτο. Γενικά, δεν έρχονται μόνο για αυτούς τους δύο οι μάνατζερ. Αλλά για τον Σισέ υπάρχει ενδιαφέρον από την Μπενφίκα, καθώς τον παρακολουθεί έναν χρόνο πριν έρθει στον Ολυμπιακό. Της κάνει πολύ κλικ. Όπως κάνει κλικ ο Κούτρης σε γερμανικές ομάδες. Και η Μπενφίκα τον τσεκάρει, βέβαια. Αλλά αν λέγαμε ότι δίνει σε κάποιον προτεραιότητα, αυτός είναι ο Σισέ. Ο Ολυμπιακός έχει καταλάβει τι έχει στα χέρια, οπότε η πιο πιθανή εξέλιξη είναι να τους βλέπουμε για έναν χρόνο ακόμα στον Ολυμπιακό, εκτός αν προκύψει κάποια σούπερ προσφορά».

Στο ρετιρέ της βαθμολογίας βρίσκεται και ο ΠΑΟΚ, μαζί με την ΑΕΚ, αλλά έχει σηκωθεί σκόνη για τη νίκη του. Ποια είναι η δική σου άποψη;

«Περασμένες χρονιές για λιγότερο κακές διαιτησίες, ο θόρυβος ήταν πολλαπλάσιος. Τώρα υπάρχει η λογική ότι είναι όλα καλώς καμωμένα. Λάθη γινόντουσαν, γίνονται και θα γίνονται. Αλλά εμένα, ως παρατηρητής, μου φάνηκε ότι μετά το γκολ που έβαλε ο Ατρόμητος χθες, ο διαιτητής σφύριζε νευρικά και αγχωμένα για αδιευκρίνιστο λόγο. Υπήρχαν φάσεις, όπως στο 30ο λεπτό, που ο Μάτος έπεσε με ευκολία έξω από την περιοχή σε καθαρό μαρκάρισμα του Ντιγκινί και ο διαιτητής έδωσε αμέσως φάουλ. Και παράλληλα κίτρινη κάρτα στον Ντιγκινί, για διαμαρτυρία! Το έδωσε αμέσως, δεν το σκέφτηκε καθόλου. Είδαμε και τα οφσάιντ, αν και είναι εύκολο για εμάς να το λέμε με τις γραμμές και το ριπλέι. Στην εξέλιξη της φάσης είναι δυσκολότερο, αλλά αυτή είναι η δουλειά τους και για αυτή κρίνονται. Παλιότερα, για λιγότερο κακές διαιτησίες, ερχόταν η συντέλεια του κόσμου, ζητούσαν παρέμβαση της κυβέρνησης κ.λπ. Τώρα;».

Από τον Ολυμπιακό έχουν «σηκώσει» και το θέμα της ποινής της ΑΕΚ.

«Ασχολούνται μαζί τους από τον Ολυμπιακό, γιατί παλιότερα υπήρχε αντίστοιχο ενδιαφέρον και από τους άλλους για ενδεχόμενες ποινές του Ολυμπιακού. Κάποια πράγματα είναι δανεικά. Όταν ξεκινάς κάτι, το συνεχίζει ο άλλος. Υπάρχει ποδοσφαιρικός "πόλεμος" και ο καθένας χρησιμοποιεί τα όπλα που νομίζει. Το συγκεκριμένο όπλο το χρησιμοποιησαν άλλοι πρώτα...».

Τέλος, θέλω να μου πεις την άποψή σου για τον Παναθηναϊκό;

«Ως άνθρωπος που βλέπω ποδόσφαιρο και γράφω για αυτό, θεωρώ ότι είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο ο Παναθηναϊκός, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, να είναι δυνατός. Έχει βάρος η φανέλα του και φαντάζομαι ότι αγωνιστικά δεν θα κινδυνέψει. Γιατί και τον Ολυμπιακό τον κέρδισε στην έδρα του και εναντίον της ΑΕΚ είχε τη νίκη στα χέρια του και ισοφαρίστηκε από μια κόντρα. Που δείχνει ότι δεν θα κινδυνέψει, διαθέτει φανέλα. Τώρα αν κινδυνέψει από με άλλον τρόπο, από τα οικονομικά προβλήματα που έχει κ.λπ., είναι άλλο θέμα».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags