Facebook Pixel Sportdog.gr | «Αποκάλυψη» Πουρσανίδη: «Αν ο Γκέραρντ μπορούσε να μιλήσει θα...»!
| 2017-11-22 13:29:00

«Αποκάλυψη» Πουρσανίδη: «Αν ο Γκέραρντ μπορούσε να μιλήσει θα...»!

Sportdog Team
«Αποκάλυψη» Πουρσανίδη: «Αν ο Γκέραρντ μπορούσε να μιλήσει θα...»!

Τι είπε ο εμπνευστής του φιλικού προς τιμήν του Ολλανδού προπονητή...

Ο παλαίμαχος άσος έκανε δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό Επικοινωνία 94FM και μεταξύ άλλων σχολίασε ότι ακόμα μπορούσε να μιλήσει ο Ευγένιος Γκέραρντ στο φιλικό που έγινε προς τιμή του, θα παρέμενε σιωπηλός...

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Η κορύφωση όλων ήταν η είσοδος του Ευγένιου Γκέραρντ στον αγωνιστικό χώρο, που εκεί θεωρώ ότι η συγκίνηση ήταν μεγάλη, όχι για την κατάσταση που βρίσκεται, αλλά για τη χαρά ότι αυτός ο άνθρωπος δοξάζεται όπως του αξίζει», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Πουρσανίδης.

Για την ιδέα της διεξαγωγής του φιλικού, ο ίδιος είπε:

«Είναι κάτι για εμάς το χτεσινό που δεν θέλω καν να το αισθάνομαι ότι έχει περάσει, γιατί το ζούμε έντονα εδώ και τουλάχιστον ενάμιση μήνα, από τότε που το σκέφτηκα και ξεκίνησε όλη αυτή η επαφή με όλα αυτά τα παιδιά και ο σχεδιασμός και το πώς θα πραγματοποιηθεί. Ήταν η θέλησή μας να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε έναν άνθρωπο που μας βοήθησε τόσο πολύ όχι μόνο ως αθλητές, αλλά και στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς μας, γιατί περάσαμε από τα χέρια του σε μικρή ηλικία, είμαστε ευλογημένοι που δουλέψαμε μαζί του σε μικρή ηλικία και ήρθε η στιγμή να του πούμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ»

Επίσης, ο Ηλίας Πουρσανίδης αποκάλυψε ότι όλο αυτό ξεκίνησε πριν από 2 μήνες όταν κατέβηκε στο Ηράκλειο για μία τιμητική βραδιά για τον Ευγένιο Γκέραρντ που οργάνωσε ο ΟΦΗ, δίνοντας το όνομά του στη θύρα των επισήμων.

«Προσπάθησα να ενώσω τρεις γενιές. Ο μόνος προπονητής στην Ελλάδα, που δούλεψε 15 χρόνια συνεχόμενα σε μια ομάδα, με πάρα πολλούς παίχτες… κάποια στιγμή δεν μπορούσα νε επικοινωνήσω και με άλλους γιατί το πράγμα είχε ξεφύγει και θεωρώ ότι αν έπαιρνα 100 και οι 100 θα ερχόντουσαν», δήλωσε ο Η. Πουρσανίδης.

Και πρόσθεσε: «Για εμάς δεν τελειώνει, δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι όλο αυτό θα σταματήσει. Και πάλι αναρωτιόμαστε όλο αυτό το διάστημα ποιος κάνει καλό σε ποιον. Εμείς στον Ευγένιο που είναι σ’ αυτή την δύσκολη κατάσταση ή αυτός ακόμα και απ’ αυτή την κατάσταση σε εμάς; Η σωστή απάντηση είναι το δεύτερο, δηλαδή αυτός ο άνθρωπος μας ξαναενώνει σε μια εποχή πάρα πολύ δύσκολη για όλους, για εμάς που μεγαλώνουμε, είτε για χαρά είτε για κάποιο ζόρι θα έχουμε ανάγκη τα άλλα 50 αδέλφια, για να παίξουν αμέσως σε ό,τι χρειαστούμε»

Μιλώντας για τον άνθρωπο Γκέραρντ, ο Ηλίας Πουρσανίδης υπογράμμισε ότι ήταν «Ένας άνθρωπος που αγαπούσε και λάτρευε το ποδόσφαιρο και το λατρεύει ακόμα, το παρακολουθεί καθημερινά, ένας άνθρωπος που γύριζε όλο τον κόσμο για να βρει ταλέντα, ένας άνθρωπος που δούλευε ακατάπαυστα, εμείς τον βλέπαμε όλη τη μέρα στο Βαρδινογιάνειο, ένας άνθρωπος που καθόταν κι έκανε ατομικές προπονήσεις και θυμάμαι να με κρατάει και μένα και να μου κάνει ατομική. Βέβαια αυτός ο άνθρωπος αν υπήρχαν οι τωρινές διοικήσεις, χωρίς να θέλω να πω κάτι συγκεκριμένο για το τι παράγοντες υπάρχουν τώρα, είχε ένα ηγέτη από πάνω του τον Θόδωρο Βαρδινογιάννη, ο οποίος του έδωσε το χώρο και το χρόνο, τον πίστεψε, είχε το όραμα και γι’ αυτό κι εμείς τον τιμήσαμε εχτές σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή για τον Ευγένιο Γκέραρντ».

Και κατέληξε: «Αγάπησε πάρα πολύ την Κρήτη και την Ελλάδα και έγινε πιο κρητικός και από τους κρητικούς. Και αν ακόμα μπορούσε να μιλήσει εγώ πιστεύω πως θα έμενε σιωπηλός!»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags