Facebook Pixel Sportdog.gr | Τέλος η Ευρώπη για τον Ολυμπιακό - Ήττα κι αντίο με τραγική άμυνα στη Λισαβόνα (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-11-22 23:37:00

Τέλος η Ευρώπη για τον Ολυμπιακό - Ήττα κι αντίο με τραγική άμυνα στη Λισαβόνα (ΒΙΝΤΕΟ)

του Βαγγέλη Καράμαλη
Τέλος η Ευρώπη για τον Ολυμπιακό - Ήττα κι αντίο με τραγική άμυνα στη Λισαβόνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Χαιρέτησε νωρίς μετά την ήττα 3-1 από τη Σπόρτινγκ.

 

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε κατώτερος των προσδοκιών στην Λισαβόνα, παρότι έψαχνε μόνο το διπλό για να συνεχίσει στην Ευρώπη και το Europa League, έπαιξε παθητικά και ηττήθηκε εύκολα με 3-1 από την Σπόρτινγκ με γκολ των Ντοστ (δύο) και Μρούνο Σέζαρ στο 40’, 67’ και 43’, από τραγικά λάθη της άμυνάς του.  Ο Οφόε απλά μείωσε στο 86’.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για τον Ολυμπιακό, καθώς μόλις στο 3ο λεπτό η Σπόρτινγκ έφτασε μία ανάσα από το γκολ, όταν ο Προτό έδιωξε αρχικά το σουτ του Πίντο στο δοκάρι και στη συνέχεια ο ανενόχλητος Ντοστ πλάσε από κοντά ψηλά άουτ. Οι Πορτογάλοι συνέχισαν να ελέγχου τον ρυθμού του αγώνα και στα επόμενα λεπτά και στο 13’ απείλησαν και πάλι με τον Φερνάντες, όμως ο Ένγκελς πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ, όπως έκανε και αργότερα με το σουτ του Μπατάγλια.

Μετά το πέρας του πρώτου τετάρτου πάντως οι Πειραιώτες ισορρόπησαν το ματς και παρότι έπαιζαν χωρίς φορ, αφού ο Φορτούνης γύριζε πολύ πίσω, προσπαθούσαν να απειλήσουν κυρίως από τα δεξιά με τον Πάρντο και τα κατάφεραν στο 19’, όταν ο Κολομβιανός με προβολή εντός περιοχής έστειλε την μπάλα αρκετά άουτ. Παρότι όμως ο Ολυμπιακός είχε «σβήσει» το ματς και ήταν φανερό πως ήθελε να πάει στο ημίχρονο χωρίς σκορ, μέσα σε τρία λεπτά τα κατέστρεψε όλα. Στο 40’ οι Πιτσίνι – Ζέλσον Μάρτινς συνεργάστηκαν ωραία και ο Ντοστ προ του αργού Μποτία έγραψε από κοντά το 1-0, ενώ στο 43’ μετά από τραγικό λάθος του Κούτρη που δεν έδιωξε σωστά την μπάλα έξω από την περιοχή, ο Μπρούνο Σέζαρ με δυνατό σουτ έκανε το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν πολύ πιο αργός και παρότι ο Ολυμπιακός έψαχνε τη μεγάλη ανατροπή (για αυτό μπήκαν και οι Σεμπά-Τζούρτζεβιτς), απείλησαν ελάχιστες φορές, όπως η κεφαλιά του Ζιλέ στο 51’, ενώ η Σπόρτινγκ διατηρούσε πολύ άνετα την κυκλοφορία της μπάλας. Οι Πορτογάλοι έμπαιναν εύκολα στην περιοχή των Πειραιωτών, έφταναν κοντά στην εστία και τελικά στο 66’ έφτασαν και στο τρίτο γκολ. Ο Φερνάντες εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ντοστ με κεφαλιά απ' το ύψος της μικρής περιοχής, με τον Μποτία να μην πηδάει και τον Προτό να μη βγαίνει, έκανε το 3-0.

Μετά και το τρίτο γκολ, ο Ολυμπιακός έπαψε να κυνηγάει οτιδήποτε στο παιχνίδι, ενώ και η Σπόρτινγκ έριξε ρυθμούς. Πάντως οι Πορτογάλοι έφτασαν κοντά στο γκολ και στο 75’, με ωραίο σουτ του Μπρούνο Φερνάντες εντός περιοχής, ωστόσο αυτός που βρήκε δίχτυα ήταν ο πρωταθλητής Ελλάδας. Στο 86’ σε μία κόντρα ο Φιγκέιρας μπήκε ωραία στην περιοχή, γύρισε στον Οφόε και αυτός με σουτ έγραψε το τελικό 3-1.

Ο Ολυμπιακός ό,τι και να γίνει την τελευταία αγωνιστική με τη Γιουβέντους, θα τερματίσει στην τέταρτη θέση του Ομίλου, ενώ η Σπόρτινγκ (μετά το 0-0 στο Τορίνο) πλέον ελπίζει ακόμα και για πρόκριση ως δεύτερη, πάνω από την Γιουβέντους.

Η βαθμολογία:

1. Μπαρτσελόνα 11 (7-1)
2. Γιουβέντους 8 (5-5)
3. Σπόρτινγκ 7 (8-7)
4. Ολυμπιακός 1 (4-9)
 

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ: Ο Κώστας Φορτούνης, αν και δεν φταίει, ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής για τον Ολυμπιακό. Ο Τάκης Λεμονής τον χρησιμοποίησε ως «ψευτοεννιάρι», όμως ο Έλληνας φορ γύριζε πολύ πίσω, απείλησε ελάχιστα και δεν ήταν στην περιοχή όταν οι Πειραιώτες, κυρίως με τον Πάρντο, έφευγε στην κόντρα. Σε κακή βραδιά ήταν επίσης και οι Μποτία – Καρσελά.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Τάκης Λεμονής, παρότι έψαχνε τη νίκη, κατέβασε τον Ολυμπιακό χωρίς επιθετικό και με σύστημα 4-3-3. Κάτω από την εστία ήταν ο Προτό, στην άμυνα οι Κούτρης, Φιγκέιρας, Ένγκελς, Μποτία, στα χαφ οι Ρομαό, Ζιλέ και Ταχτσίδη, στα άκρα οι Πάρντο – Καρσελά και ως «ψευτοεννιάρι» ο Φορτούνης. Στο ημίχρονο πέρασε στην θέση του κάκιστου Καρσελά ο Σεμπά και στο 57’ ο Τζούρτζεβιτς αντί του «αόρατου» Φορτούνη. Στο παιχνίδι πέρασε και ο Οφόε αντί του Ταχτσίδη, χωρίς να δώσει κάτι παραπάνω.

Ο Ζεσούς Μέντες ξεκίνησε με 4-2-3-1 και έχοντας στην αρχική ενδεκάδα τους Ρουί Πατρίσιο, Πιτσίνι, Αντρέ Πίντο, Ματιέ, Κοεντράο, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Μπατάγλια, Ζέλσον Μαρτίνς, Μπρούνο Σέζαρ, Μπρούνο Φερνάντες και Ντοστ.

Η ΦΑΣΗ: Μπορεί το λάθος του Κούτρη στο 2-0 να… καθάρισε το ματς, ωστόσο όλα είχαν κριθεί από το 1-0 στο 40ο λεπτό. Ο Ολυμπιακός δεν υπήρχε περίπτωση να βάλει δύο γκολ απόψε και απλά ήθελε να πάει το ματς στο 0-0 και να «χτυπήσει» σε κάποια κόντρα για να κλέψει το διπλό με το μισό μηδέν. Μετά την αργή αντίδραση του Μποτία και το γκολ του Ντοστ, τελείωσαν όλα.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο Φελίξ Τσβάιερ είχε σχετικά εύκολα έργο, δεν υπήρξαν πολλές αμφισβητούμενες φάσεις, ενώ δεν… ψάρωσε από τις φωνές ούτε των παικτών της Σπόρτινγκ ούτε του Ολυμπιακού.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτισε την Ευρώπη και πλέον την τελευταία αγωνιστική περιμένει την Γιουβέντους στο Γ. Καραϊσκάκης για να παλέψει απλά για την τιμή του. Οι Πειραιώτες έπεσαν σε πολύ δύσκολο όμιλο και θα μπορούσαν να κυνηγήσουν μόνο την τρίτη θέση και το Europa League, όμως μετά την πρώτη αγωνιστική και την «σφαλιάρα» από την Σπόρτινγκ εντός έδρας, δεν είχανε πολλές ελπίδες και απλά κυνηγούσαν θαύματα.  

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Ο Τάκης Λεμονής κατέβασε τον Ολυμπιακό και στη Λισαβόνα για να παίξει αμυντικά, να κρατήσει το 0-0 και αν του κάτσει κάποια φάση, να κλέψει το διπλό. Όλα πήγαιναν καλά, μέχρι το 40’ και το 43’, όπου τον πρόδωσε η άμυνά του. Βέβαια, οι Πειραιώτες παίζοντας χωρίς φορ και με τον Φορτούνη να ταλαιπωρείται σε ρόλο «ψευτοεπιθετικού», ήταν αδύνατον ακόμα να και να απειλήσουν τους Πορτογάλους. Άδικα προσπαθούσε ο Πάρντο σε όλο το πρώτο ημίχρονο να φτιάξει φάσεις από δεξιά, καθώς όλα τα γυρίσματά του στην περιοχή, δεν είχαν αποδέκτη.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags