23/11/17 - 00:58

Σκληρή αλήθεια Λεμονή: «Μόνο έτσι θα βελτιωθούμε στην Ευρώπη»!

Δεν... κρύφτηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Έλληνας τεχνικός.

Sportdog Team
Σκληρή αλήθεια Λεμονή: «Μόνο έτσι θα βελτιωθούμε στην Ευρώπη»!
6.411views 0shares

Ο Τάκης Λεμονής είδε την ομάδα του να αποκλείεται και μαθηματικά από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά την ήττα στη Λισαβόνα και έτσι στη συνέντευξη Τύπου μετά την αναμέτρηση τόνισε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί πλέον να συγκεντρωθεί στο πρωτάθλημα, που αποτελεί τον πρωταρχικό του στόχο.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος, ο Έλληνας τεχνικός υποστήριξε ότι η ομάδα πλήρωσε τις αδράνειές της στα δυο πρώτα, ενώ εξέφρασε την άποψή του ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να αποκτήσει αγωνιστικά χαρακτηριστικά που θα ανταποκρίνονται στο επίπεδο του Champions League, αναφερόμενος και στη διαφορά που υπάρχουν στα ματς της διοργάνωσης από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών, ωστόσο ο Ολυμπιακός δέχτηκε τρία φτηνά γκολ. Αυτά τα λάθη πόσο πονάνε και πόσο δίνουν σε εσάς την ευθύνη στις εγχώριες διοργανώσεις να μπορέσετε τον Ολυμπιακό αμυντικά να τον βελτιώσετε;

"Σίγουρα είναι παιχνίδι λαθών το ποδόσφαιρο. Αν πάρουμε για παράδειγμα το προηγούμενο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα και αυτό με την Σπόρτινγκ, είδαμε ότι στο ένα δεν δεχτήκαμε γκολ και στο άλλο τρία. Ήταν κάποιες κακές αποφάσεις, δεν έχουμε κάνει ακόμα ανάλυση των φάσεων, αλλά σίγουρα μας έβγαλε από αυτό που θέλαμε. Εκείνο το τρίλεπτο με τα δύο γκολ ήταν ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί γιατί είχαμε αρχίσει και δημιουργούσαμε πρόβλημα στην Σπόρτινγκ. Ο στόχος μας ήταν ξεκάθαρος αυτός. Κατ΄αρχάς να δημιουργήσουμε πρόβλημα στο ψυχολογικό και μετά στο αγωνιστικό στην Σπόρτινγκ. Δυστυχώς αυτό το τετράλεπτο μάς έριξε πάρα πολύ ιδιαίτερα ψυχολογικά, ήταν δύσκολο να αντιδράσουμε, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι είχαμε απέναντί μας μία πολύ καλή ομάδα".

Από αυτό το ματς κρατάτε κάτι για να χτίσετε στη συνέχεια;

"Είναι αρκετά πράγματα το Champions League. Είναι η διοργάνωση που καταλαβαίνουν οι πάντες ότι τα λάθη δεν συγχωρούνται. Είναι η διοργάνωση με πολύ υψηλό επίπεδο ομάδων. Εμείς έχουμε ένα αντικειμενικό πρόβλημα όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά και γενικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ότι οι ρυθμοί των αγώνων σε αυτές τις δύο διοργανώσεις που συμμετέχουμε, το πρωτάθλημα και το Champions League, είναι τελείως διαφορετικοί. Αν θέλουμε να βελτιωθούμε πολύ σε αυτά τα ματς, πρέπει να δούμε πώς θα αποκτήσουμε χαρακτηριστικά στο παιχνίδι μας που θα πλησιάζουν τα ευρωπαϊκά στάνταρ. Αυτή είναι μία γενική συζήτηση. Εγώ σε αυτό το κομμάτι που θέλω να σταθώ είναι ότι προσπαθήσαμε. Δεν έχω παράπονο να πω ότι δεν ήταν αφοσιωμένοι στο τακτικό κομμάτι. Με στενοχωρούν όμως αυτά τα λάθη που κάναμε και για τέτοιο επίπεδο δεν συγχωρούνται εύκολα".

Σίγουρα ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να επικεντρωθείτε αποκλειστικά στο πρωτάθλημα.

"Δεν είμαστε ευχαριστημένοι φυσικά, για όνομα του Θεού. Είναι σίγουρα η διοργάνωση πολύ κουραστική όταν έχεις και τα ματς πρωταθλήματος. Τώρα μας δίνεται η ευκαιρία να συγκεντρωθούμε περισσότερο στο πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει λιγότερα παιχνίδια υψηλής επιβάρυνσης. Θα είναι η ομάδα πολύ πιο συγκεντρωμένη στον πρωταρχικό στόχο που είναι το πρωτάθλημα".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ