Facebook Pixel Sportdog.gr | Απίθανο! 22 ενδεκάδες έχει αλλάξει η ΑΕΚ σε 22 ματς
| 2017-11-24 13:56:00

Απίθανο! 22 ενδεκάδες έχει αλλάξει η ΑΕΚ σε 22 ματς

Sportdog Team
Απίθανο! 22 ενδεκάδες έχει αλλάξει η ΑΕΚ σε 22 ματς

Φοβερό και συνάμα περίεργο στατιστικό για την Ένωση.

Η ΑΕΚ, σύμφωνα με θέμα του ΑΠΕ, έχει δώσει μέχρι σήμερα 22 αγώνες και έχει παρατάξει 22 διαφορετικές ενδεκάδες! Μην βιαστεί κανείς να συμπεράνει ότι αυτό οφείλεται στους σοβαρούς τραυματισμούς των δύο αρχηγών της, Μάνταλου και Γιόχανσον. Αυτό επηρρέασε μόνο τους τελευταίους τέσσερις αγώνες, ενώ στους προηγούμενους δεν υπήρξε σταθερή ενδεκάδα.

Το ξεκίνημα ήταν διαφορετικό. Οι επτά παίκτες που έχουν μέχρι τώρα τις περισσότερες συμμετοχές στο αρχικό σχήμα, ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν στο ματς εναντίον της ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα στις 2 Αυγούστου: Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσόσιτς, Λόπες, Σιμόες, Λιβάγια. Οι υπόλοιποι ήταν οι Μάνταλος, Γιόχανσον και οι Τσιγκρίνσκι, Κλωναρίδης. Ο «Δικέφαλος» ηττήθηκε και στη συνέχεια (17/8) αντιμετώπισε τη Μπριζ για τα play off του Europa League. Στο πρώτο ματς στο Βέλγιο και σε σχέση με την αναμέτρηση της Μόσχας, υπήρξε μόνο μία αλλαγή στην ενδεκάδα: ο Γαλανόπουλος αντί του Γιόχανσον. Συνεπώς ο κορμός είχε βρεθεί.

Ωστόσο, από τότε και μέχρι σήμερα αυτοί οι επτά (Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσόσιτς, Λόπες, Σιμόες και Λιβάγια) έχουν συνυπάρξει μόνο δύο φορές στην ίδια ενδεκάδα: εναντίον της Ριέκα στην Κροατία (14 Σεπτεμβρίου) και του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη (29 Οκτωβρίου). Υπήρξαν ασφαλώς περιπτώσεις στις οποίες η απουσία ήταν αναγκαστική. Για παράδειγμα στην ήττα από τον Ατρόμητο ο Βράνιες ήταν τιμωρημένος, ενώ εναντίον του ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να αγωνιστεί ο τραυματίας Τσόσιτς. Σε άλλες περιπτώσεις, οι διαφοροποιήσεις οφείλονται καθαρά σε προπονητική επιλογή και διαταράσσουν την ισορροπία.

Συνολικά σ΄αυτούς τους 22 επίσημους αγώνες, ο Μανόλο Χιμένεθ έχει χρησιμοποιήσει στο αρχικό σχήμα 24 ποδοσφαιριστές. Από αυτούς οι πρώτοι 11 διαμορφώνουν και έναν «ορθόδοξο» σχηματισμό 3-5-2: Ανέστης - Βράνιες, Τσόσιτς, Μπακάκης - Γκάλο, Λόπες, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος - Λάζαρος, Λιβάγια. Ωστόσο δεν έχουμε δει ποτέ (!) αυτή την ενδεκάδα στο γήπεδο. Ούτε καν αν στη θέση κάποιου τοποθετήσουμε τον 12ο starter της ΑΕΚ, Σέρχιο Αραούχο.

 

Αναλυτικά οι συμμετοχές στην αρχική ενδεκάδα:

19: Ανέστης

18: Βράνιες, Μπακάκης

16: Σιμόες

15: Τσόσιτς, Μάνταλος

14: Λιβάγια, Λόπες, Γιόχανσον, Λάζαρος, Γκάλο

11: Αραούχο

10: Κλωναρίδης

9: Γαλανόπουλος

8: Αϊντάρεβιτς

7: Τσιγκρίνσκι, Μπακασέτας

6: Λαμπρόπουλος

3: Τζανετόπουλος, Τρίστασον, Τσιντώτας, Βινίσιους

1: Αλμέιδα, Γιαννούτσος

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags