Facebook Pixel Sportdog.gr | «Αυτός θα φέρει λεφτά στον ΠΑΟ – Οι Γερμανοί και ο... βραχνάς»
| 2017-11-25 10:00:00

«Αυτός θα φέρει λεφτά στον ΠΑΟ – Οι Γερμανοί και ο... βραχνάς»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Αυτός θα φέρει λεφτά στον ΠΑΟ – Οι Γερμανοί και ο... βραχνάς»

Ρεπόρτερ Παναθηναϊκού αναλύει στο sportdog όσα συμβαίνουν στο Τριφύλλι.

Για τα «αγκάθια» που ταλαιπωρούν τον Παναθηναϊκό μίλησε στο sportdog.gr η Βαρβάρα Φανίδη. Η ρεπόρτερ του Τριφυλλιού χαρακτήρισε βραχνά το θέμα Τελάντερ και αναφέρθηκε στα έσοδα που μπορεί να αποκομίσει η ομάδα από πωλήσεις παικτών. Παράλληλα έδωσε την εκτίμησή της για την εικόνα των «πρασίνων» μετά τον Γενάρη. Τι λέει για το γερμανικό ενδιαφέρον, τον Γιάννη Αλαφούζο και το παιχνίδι τον Ατρόμητο; Όλες οι απαντήσεις στη συνέντευξη που μας παραχώρησε:

Πολλά προβλήματα έχει να αντιμετωπίσει ο Ουζουνίδης ενόψει του αγώνα με τον Ατρόμητο. Πώς βλέπεις το παιχνίδι;

«Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δε θα έχει στη διάθεση του βασικούς παίκτες στη διάθεση του, όπως τους Δημήτρη Κουρμπέλη, Ουσμάν Κουλιμπαλί και Λούκας Βιγιαφάνες που αποτελούν κομμάτια της βασικής ενδεκάδας. Οι εν λόγω ποδοσφαιριστές αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» την ενδεκάδας και οι παίκτες που καλούνται να τους αντικαταστήσει θα πρέπει να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, διότι θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του αγώνα. Οι ίδιοι πρέπει να αποδείξουν στον προπονητή του Τριφυλλιού πως άξιζαν την ευκαιρία που θα τους δοθεί.

Όσο αναφορά τώρα τον αγώνα του Σαββάτου στο Περιστέρι, το ματς θα είναι αρκετά δύσκολο. Αφενός και οι δύο ομάδες προέρχονται από αρνητικά αποτελέσματα (ισοπαλία από την ΑΕΚ για τους «πράσινους» και ήττα από τον ΠΑΟΚ για τον Ατρόμητο) και οι τρεις βαθμοί είναι υπερπολύτιμοι και για τους δύο μονομάχους. Για τον μεν Παναθηναϊκό για να ανέβει ακόμα περισσότερο στον βαθμολογικό πίνακα και να «κερδίσει» χρόνο στη δύσκολη συνέχεια που έρχεται και για τον δε Ατρόμητο για να παραμείνει κοντά στους πρωτοπόρους».

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Τελάντερ απειλεί με αφαίρεση βαθμών τον Παναθηναϊκό - Μπορεί μια εξέλιξη τέτοιου τύπου να αποτελέσει χαριστική βολή για την ομάδα;

«Σίγουρα η περίπτωση του Ράσμους Τελάντερ αποτελεί ένα τεράστιο «αγκάθι» στην ομάδα και είναι ένας «βραχνάς» που καλείται η ομάδα να βγάλει από μόνη της. Αυτή τη δεδομένη στιγμή τα 92.000 ευρώ που ζητάει ο Δανός στόπερ από τις δύο δόσεις του διακανονισμού που είχε συμφωνηθεί δεν υπάρχουν και ο κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών είναι αρκετά υπαρκτός.

Χαριστική βολή δε θα αποτελέσει, εάν ο Παναθηναϊκός ήταν αρκετά πιο χαμηλά στη βαθμολογική κατάταξη, αλλά σίγουρα θα χάσει σημαντικό έδαφος στην τεράστια προσπάθεια που κάνει από την αρχή της χρονιάς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε στο φετινό πρωτάθλημα ήδη άρχισε με -2, όπου αυτό τον πήγε αρκετά πίσω από το πρώτο κιόλας παιχνίδι».

Έστω και με τη μορφή δανεισμού προς την ομάδα, ο Αλαφούζος δείχνει θετικός να ενεργοποιηθεί μερικώς για την ΠΑΕ. Μπορεί αυτή η εξέλιξη να φέρει θετικές εξελίξεις;

«Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει ξεκαθαρίσει πως θέλει να παραμείνει ανενεργός στα θέματα της ΠΑΕ. Και μόνο το γεγονός που στη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ είναι απλό Μέλος και όχι σε κάποιο άλλο πόστο λέει πολλά, δηλώνοντας έτσι πως δε θέλει να έχει σχέση με τον Παναθηναϊκό. Η μόνη υποχρέωση που θα αναλάβει είναι μόνο τα χρέη που τον αφορούν προσωπικά και δεν προτίθεται να πληρώσει για άλλες οφειλές, έστω και με τη μορφή της διευκόλυνσης (δηλαδή τα 1.3 εκατ. ευρώ που είναι τα υπάρχοντα χρέη) και δεν σκοπεύει να παρέμβει για να εμποδίσει την κατάρρευση του συλλόγου.

Σήμερα (24/11) βγήκαν δημοσιεύματα από τον Τύπο ότι υπάρχει ενδιαφέρον από εταιρία από τη Γερμανία που έχει ως βάση το αθλητικό μάνατζμεντ και οι πληροφορίες αναφέρουν πως άνθρωποι μέσα στην ΠΑΕ ανταποκρίθηκαν στο εν λόγω κάλεσμα. Όμως ακόμα είναι αρκετά νωρίς και στη παρούσα φάση δεν είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για τις μετοχές που έχει παραχωρήσει ο Γιάννης Αλαφούζος σε δικηγορικό γραφείο ή το μάνατζμεντ. Παρόλα αυτά φαίνεται πως η εταιρεία είναι σοβαρή, αν και οι επαφές είναι σε αρκετά πρώιμο στάδιο. Όμως αξίζει να σημειωθεί πως ο πρώην πρόεδρος των «πρασίνων» είναι ενήμερος για αυτή την εξέλιξη και έχει δώσει τη συγκατάθεση του για την παραχώρηση των απαραίτητων στοιχείων».

Τον Γενάρη ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ετοιμάζεται να πουλήσει όποιον ποδοσφαιριστή μπορεί να φέρει χρήματα. Ανησυχείς για την εικόνα που θα έχει η ομάδα στον δεύτερο γύρο;

«Ήδη ο Παναθηναϊκός έχει πουλήσει τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο στην Μπενφίκα και τα χρήματα που έχει πάρει από την ομάδα της Λισαβόνας έχουν πάει στην κάλυψη ορισμένων χρεών της ομάδας. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως θα υπάρξουν πωλήσεις πρωτοκλασάτων παικτών που είναι βασικοί στην ομάδα και το ρευστό που θα φέρουν θα βοηθήσουν σε κάποιο βαθμό στην εισροή πόρων στα ταμεία.

Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα της ομάδας θα αλλάξει αρκετά, διότι ο Μαρίνος Ουζουνίδη έχει βρει τους ρόλους στην ενδεκάδα και με τους συγκεκριμένους έχει πάρει πολύτιμες νίκες μέσα στο γήπεδο. Ο Έλληνας τεχνικός δεν αρέσκεται στις πολλές αλλαγές και η όποια διαφοροποίηση κι αν υπάρξει, θα αλλάξει τη χημεία που έχει δημιουργήσει στο αρχικό ρόστερ.

Σίγουρα ο δεύτερος γύρος θα είναι αρκετά διαφορετικός σε σχέση με τον πρώτο. Γιατί θα πρέπει να αναλογιστούμε πολλούς παράγοντες. Αρχικά καλό είναι να δούμε αν οι παίκτες που υπάρχουν ήδη στην ομάδα μπορούν να «σηκώσουν» στους ώμους τους τη βαριά φανέλα που έχει ο Παναθηναϊκός. Επίσης ένα άλλο στοιχείο είναι να δούμε ορισμένους παίκτες που έχουν αποκτηθεί το καλοκαίρι και δεν έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής να δείξουν την αξία τους. Ορισμένους τους έχουμε δει στα παιχνίδια του Κυπέλλου, όπου το δείγμα ήταν μεν μικρό, αλλά η εικόνα που παρουσίασαν δεν ήταν αυτή που περίμενε ο Εβρίτης τεχνικός».

Ποιοι παίκτες περιμένεις - γνωρίζεις ότι θα πουληθούν;

«Ένας παίκτης που ο Παναθηναϊκός που θα φέρει λεφτά είναι ο Ρόμπιν Λουντ. Οι εμφανίσεις που έχει κάνει και η σταθερότητα που δείχνει έχει στρέψει ομάδες του εξωτερικού να τον δουν. Ως γνωστόν η Σταντάρ Λιέγης έχει δείξει το ενδιαφέρον για τον Φινλανδό μέσο, αλλά οι οικονομικές απαιτήσεις των «πρασίνων» κυμαίνονται κοντά στο 1 εκατ. και η ομάδα του Βελγίου δύσκολα θα τα δώσει. Επίσης ακούστηκε ομάδα και από την Αγγλία και τις επόμενες μέρες θα δούμε πως θα εξελιχθεί η εν λόγω υπόθεση.

Άλλος ένας παίκτης που ποντάρει το Τριφύλλι για να βάλει λεφτά στα ταμεία του είναι ο Ροντρίγκο Μολέδο. Το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου αμυντικού ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και οι «πράσινοι» θέλουν την ανανέωση του, ώστε να τον πουλήσουν ως δικό τους περιουσιακό στοιχείο και όχι ως ελεύθερος.

Υπάρχει και το ζήτημα του Νίκλας Χουλτ. Ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο, αλλά ο εκπρόσωπος τον θέλει ελεύθερο. Όμως τα πράγματα δεν είναι στα χέρια του Παναθηναϊκού. Ο Σουηδός μπακ δεν έχει πάρει τη δόση του Οκτωβρίου (125.000 ευρώ) και έχει το δικαίωμα να προβεί σε προσφυγή για να πάρει την ελευθέρας και υπάρχει πιθανότητα το ματς με τον Ατρόμητο να είναι από τα τελευταία του».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags