Facebook Pixel Sportdog.gr | «O Λεμονής δεν κάνει ο άνθρωπος, μιλάμε για... εγκλήματα - Ντροπή να παίζει αυτός...»
| 2017-11-25 15:00:00

«O Λεμονής δεν κάνει ο άνθρωπος, μιλάμε για... εγκλήματα - Ντροπή να παίζει αυτός...»

του Γιώργου Κτενά
«O Λεμονής δεν κάνει ο άνθρωπος, μιλάμε για... εγκλήματα - Ντροπή να παίζει αυτός...»

Ο Γιάννης Παπαγιάννης χωρίς... αναισθητικό στο Sportdog.

Την άποψη ότι ο Τάκης Λεμονής δεν κάνει για προπονητής στο επίπεδο του Ολυμπιακού, ενδεικτικό του ότι δεν έχει προπονήσει άλλη μεγάλη ομάδα, εξέφρασε με δηλώσεις του στο sportdog.gr o Γιάννης Παπαγιάννης.

Ο παρουσιαστής τού κεντρικού δελτίου ειδήσεων στο Kontra Channel και γνωστός οπαδός των Ερυθρόλευκων, αναφέρθηκε στη λάθος θέση που βρέθηκε ο Φορτούνης εναντίον της Σπόρτινγκ, αλλά και στον Καρσελά που είναι ντροπή να παίζει βασικός στον Ολυμπιακό.

Ακόμα, μίλησε για τις εγκληματικές επιλογές που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι στον Ολυμπιακό, τους επιθετικούς που υπάρχουν στο ρόστερ και δεν σκοράρουν, ενώ αναφέρθηκε στο γεγονός ότι είναι πεπεισμένος πως οι Πειραιώτες θα κατακτήσουν και φέτος το πρωτάθλημα. 

«Με τα γενικότερα λάθη που έγιναν από την αρχή της χρονιάς, κυρίως με τον Χάσι και τις επιλογές που έκανε σε ποδοσφαιριστές, να λέμε πάλι καλά που ο Ολυμπιακός έχει πάρει έναν βαθμό και δεν έχει διασυρθεί σε όλα τα παιχνίδια. Έγιναν τραγικά λάθη το καλοκαίρι με την επιλογή του Χάσι, ο οποίος δεν έκανε και καμιά μεγάλη επιτυχία που πέρασε τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η κλήρωση με Παρτιζάν και Ριέκα ήταν βατή και εύκολη για οποιονδήποτε προπονητή. Έγιναν εγκληματικά λάθη το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό», ήταν το αρχικό σχόλιο του Γ. Παπαγιάννη στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε για το χθεσινό παιχνίδι εναντίον της Σπόρτινγκ:

«Παρότι θεωρώ ότι ο Λεμονής δεν κάνει για προπονητής ομάδας ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, εντούτοις πρέπει να ομολογήσω ότι και αυτός πλήρωσε τα λάθη του Χάσι. Που, για παράδειγμα, απέκλεισε από την Ευρώπη τον Σισέ και τον Ανσαριφάρντ. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί επιμένει να παίζει εκτός έδρας στο Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς κανέναν... κανονικό επιθετικό!».

Ποια είναι η άποψή σου για τον Τάκη Λεμονή, που σήμερα βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού.

«Ο Λεμονής ήταν μια υπηρεσιακή λύση εκτάκτου ανάγκης. Δεν κάνει ο άνθρωπος για προπονητής αυτού του επίπεδου. Ούτε βεβαίως έχει προπονήσει άλλες ομάδες πλην του Ολυμπιακού σε αυτό το επίπεδο. Η διοίκηση πρέπει από τώρα να ψάξει για σοβαρό ξένο προπονητή, που θα αναλάβει την ομάδα από τον Ιούνιο και θα του δώσει να διαχειριστεί ένα αξιοπρεπές μπάτζετ για να φτιάξει την ομάδα του μέλλοντος. Κανονικό όμως προπονητή, όχι προπονητή τύπου Χάσι». 

Πώς είδες την απόδοση του Φορτούνη εναντίον της Σπόρτινγκ, που η παρουσία του αποτελεί βαρόμετρο για όλη την ομάδα;

«Δεν μπορώ να του ρίξω ευθύνες που τον έβαλε ο προπονητής σε θέση που δεν γνωρίζει. Για εμένα από τη μέση και μπροστά είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής που ξέρει λίγη μπάλα στον Ολυμπιακό. Δεν περιμένω από αυτόν να τρέξει και να μαρκάρει».

Η άποψή σου για τους υπόλοιπους; Καρσελά, Κούτρη;

«Είναι ντροπή να παίζει ο Καρσελά βασικός στον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω αν κάνει μαγικά στην προπόνηση, στους αγώνες πάντως είναι ο πιο αρνητικός παίκτης κάθε φορά! Όσον αφορά τον Κούτρη, στην Ελλάδα είμαστε μονίμως της υπερβολής. Διάβαζα κάποια ρεπορτάζ που παρουσίασαν τον Κούτρη ως τον νέο... Γεωργάτο, επειδή έβαλε ένα γκολ στον Λεβαδειακό, κι αυτό κατά λάθος. Μην τρελαθούμε τελείως. Φιλότιμος παίκτης ο Κούτρης, αλλά θέλει πολλά κιλά... μπάλες για να φτάσει τον Γεωργάτο».   

Η μεταγραφική περίοδος πλησιάζει και, ήδη, έχουν αρχίσει τα σενάρια στον Ολυμπιακό. Πού θεωρείς ότι χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα;

«Κατά τη γνώμη μου ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει ξένους ποδοσφαιρισές που να κάνουν τη διαφορά. Με το ίδιο μπάτζετ, χωρίς να αυξήσει το ποσό, αντί να πάρει 15 ξένους ποδοσφαιριστές, να πάρει 5 που πραγματικά που κάνουν τη διάφορά. Από τη μέση και μπροστά έχει, για παράδειγμα, 4-5 επιθετικούς και δεν είναι σε θέση κανένας να βάλει γκολ. Οι παίκτες που τα προηγούμενα χρόνια έκαναν τη διαφορά, ήταν ο Μιραλάς, ο Κάμπελ, ο Τσόρι, ο Μέλμπεργκ, ο Ρομπέρτο κ.λπ».

Η ενίσχυση του Ολυμπιακού σχετίζεται, ως έναν βαθμό, και με τους δανεικούς που έχει δώσει και, ίσως, κάποιοι από αυτούς επιστρέψουν τον Γενάρη. 

«Είναι κρίμα για τον Ολυμπιακό να έχει έναν Έλληνα τερματοφύλακα που βγάζει μάτια στον Ατρόμητο, τον Γιαννιώτη, και να μην βρίσκεται στην ομάδα. Και να παίζει με τον Προτό και τον Καπίνο. Το ίδιο ισχύει και με άλλους δανεικούς, όπως ο Γιαννιώτας, ο Σιώπης και ο Ρισβάνης. Οι ξένοι παίκτες που έρχονται στον Ολυμπιακό πρέπει να κάνουν τη διαφορά. Και όχι απλώς να έρχονται για να παίρνουν τις θέσεις των Ελλήνων ποδοσφαιριστών».

Τέλος, θα ήθελα να μου πεις την άποψή σου για το ελληνικό πρωτάθλημα και την παρουσία του Ολυμπιακού σε αυτό.

«Ο Ολυμπιακός που ονειρευόμαστε όλοι, δεν είναι ο Ολυμπιακός που θα παίρνει κάθε χρόνο μόνο το πρωτάθλημα. Εμείς ονειρευόμαστε έναν Ολυμπιακό που θα παίζει μπάλα στην Ευρώπη, θα κερδίζει τα ντέρμπι με καθαρό τρόπο και θα έχει απόδοση στην Ελλάδα που θα χαίρεται ο κόσμος να τον βλέπει από το γήπεδο ή από την τηλεόραση. Θέλουμε έναν νέο Ολυμπιακό του Βάλβερδε. Η εκτίμησή μου είναι ότι στο τέλος θα πάρει το πρωτάθλημα και φέτος ο Ολυμπιακός, κυρίως γιατί δεν θα αντέξουν οι άλλες ομάδες αυτόν τον μαραθώνιο. Αλλά είναι θετικό ότι τουλάχιστον φέτος υπάρχει ανταγωνισμός».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags