Facebook Pixel Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 1-1
| 2017-11-25 21:24:00

Ηρωικός ο μισός Παναθηναϊκός, όρθιος στο Περιστέρι κόντρα σε Ατρόμητο και... Μάνταλο!

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Ηρωικός ο μισός Παναθηναϊκός, όρθιος στο Περιστέρι κόντρα σε Ατρόμητο και... Μάνταλο!

Φωνάζουν δικαίως για δύο πέναλτι οι Πράσινοι, διαμαρτύρεται για ένα κι ο Ατρόμητος.

Ατρόμητος και Παναθηναϊκός έμειναν στο 1-1 σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι στο Περιστέρι, με τους Πράσινους να έχουν δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία του Σταύρου Μάνταλου, ο οποίος δεν κατελόγισε δυο πέναλτι υπέρ τους.

Πάντως, διαμαρτυρίες για πέναλτι εξέφρασαν και οι Περιστεριώτες στην τελευταία φάση του αγώνα, σε μαρκάρισμα του Αυλωνίτη στον Ουάρντα.

Το ματς

Ο Ατρόμητος μπήκε πολύ καλύτερα στην αναμέτρηση και μάλιστα ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη ου ευκαιρία. Μόλις στο 3’ οι Περιστεριώτες έκλεψαν την μπάλα στον χώρο του κέντρου, ο Ντιγκινί έκανε ωραία κάθετη πάσα για τον Ντάουντα και αυτός «κεραυνοβόλησε» τον Διούδη με δυνατό δεξί σουτ κάνοντας το 1-0. Στο 23’ ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ρισβάνη στον Μολίνς, αλλά ο διαιτητής έδειξε «παίζετε», όμως πέντε λεπτά αργότερα σφύριξε την εσχάτη των ποινών σε μαρκάρισμα του Χατζηισαΐα στον Άλτμαν. Ο Μολίνς ανέλαβε την εκτέλεση και ισοφάρισε για τους Πράσινους στο 30’. Ο Παναθηναϊκός ζήτησε ακόμα ένα πέναλτι, το οποίο λανθασμένα δεν δόθηκε σε πάτημα του Γιαννούλη στον Άλτμαν στο 41’.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ατρόμητος είχε δοκάρι σε μακρινό σουτ που έκανε ο Μάντσον, με τον Διούδη να ακουμπά την μπάλα με υπερπροσπάθεια στέλνοντάς την στην οριζόντιο δοκό. Ο Παναθηναϊκός πήρε τα ηνία του ματς και είχε τρεις καλές ευκαιρίες με Μολίνς (58’), Λουντ (63’) και Αυλωνίτη (66’). Στο 68’ η αριθμητική ισορροπία του αγώνα άλλαξε, αφού ο Κιβρακίδης είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Με παίκτη παραπάνω ο Παναθηναϊκός άσκησε πίεση και θα μπορούσε να σκοράρει, εάν ο Τσάβες δεν σούταρε άουτ από καλή θέση στο 77’ και εάν Ρισβάνης και Ούμπιδες δεν έκαναν καθοριστικές επεμβάσεις σε προσπάθειες των Τσάβες και Λουντ αντίστοιχα στο 82’.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Σωκράτης Διούδης κράτησε όρθιο με τις αποκρούσεις του τον Παναθηναϊκό σε αρκετές φάσεις. Στο πρώτο μέρος επενέβη σε τετ α τετ με τον Βασιλακάκη στο 14’ και σε σουτ του Ντάουντα στο 15’. Ωστόσο, η κορυφαία φάση του ήταν στο 48’, όταν απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα τη σουτάρα του Μάντσον, αλλάζοντας την πορεία της μπάλας, η οποία κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι!

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Ατρόμητο ο Νταμίρ Κάναντι. Ο Γιαννιώτης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Χατζηισαΐα και Ρισβάνη δίδυμο στόπερ, τον Κιβρακίδη δεξί μπακ και τον Γιαννούλη αριστερό. Στον άξονα έπαιξαν οι Μάντσον και Μπουσουλάζιτς, «δεκάρι» ο Βασιλακάκης, δεξιά ο Ντιγκινί και αριστερά ο Ουάρντα. Στην κορυφή της επίθεσης κινήθηκε ο Ντάουντα.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης κατέβασε πειραματική ενδεκάδα για τον Παναθηναϊκό εξαιτίας των πολλών απουσιών. Εφάρμοσε σύστημα 4-4-1-1, με τον Διούδη τερματοφύλακα και την άμυνα να αποτελείται από τους Κολοβέτσιο, Κουτρουμπή, Αυλωνίτη και Ινσούα από δεξιά προς αριστερά. Στο κέντρο κινήθηκαν οι Σιλά και Λουντ, με τον Μουνιέ δεξιά και τον Καμπέσας αριστερά. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Μολίνς και πίσω του σε ελεύθερο ρόλο ο Άλτμαν.

Η ΦΑΣΗ: Η διπλή ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο 82’. Ο Χατζηγιοβάνης έκανε ωραία ενέργεια και γύρισε την μπάλα από τα δεξιά, ο Τσάβες πλάσαρε, με την μπάλα να έχει πορεία προς το τέρμα, όμως ο Ρισβάνης έβαλε με αυτοθυσία την κόντρα. Η μπάλα κατέληξε στον Λουντ, που σούταρε με δύναμη λίγο έξω από την περιοχή και ο Ούμπιδες έβαλε μια εξίσου καθοριστική κόντρα με τάκλιν, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ! 

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο Σταύρος Μάνταλος έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής, μην καταλογίζοντας το πέναλτι το πέναλτι που έκανε ο Γιαννούλης στον Άλτμαν στο 41’ και επιλέγοντας αντ’ αυτού να δώσει κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Παναθηναϊκού για «θέατρο». Νωρίτερα, σωστά σφυρίζει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Χατζηισαΐα στον Άλτμαν στο 28’. Θα μπορούσε να δοθεί πέναλτι και στο μαρκάρισμα του Ρισβάνη στον Μολίνς εντός περιοχής στο 23’, όμως ο διαιτητής έχει ελαφρυντικό, καθώς η φάση είναι πολύ δύσκολη και οι απόψεις διίστανται ακόμα και μετά τη θέαση ριπλέι.

Στο 68’ ο Μάνταλος σωστά απέβαλλε τον Κιβρακίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό φάουλ στον Λουντ. Μια παρόμοια φάση με το πέναλτι που πήρε ο Παναθηναϊκός συντελέστηκε και στο 94', αυτή τη φορά για τον Ατρόμητο. Ο Αυλωνίτης μάρκαρε τον Ουάρντα και ο Μάνταλος επέλεξε να μην σφυρίξει πέναλτι, αν και θα μπορούσε να το δώσει.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Ατρόμητος ξεκίνησε καλύτερα, αλλά με τον τρόπο που εξελίχθηκε το παιχνίδι αισθάνεται ευχαριστημένος με την ισοπαλία, η οποία τον ανεβάζει προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας, σε ισοβαθμία με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ... Ο Παναθηναϊκός των… χιλίων προβλημάτων έμεινε όρθιος σε μια δύσκολη έδρα, όμως βάσει της εικόνας του αγώνα, θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη, αφού έπαιξε με παίκτη παραπάνω για περισσότερο από 20 λεπτά. Έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται για τουλάχιστον ένα καθαρό πέναλτι οι Πράσινοι, αλλά η διαιτησία δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για το γεγονός ότι δεν σκόραραν με αριθμητικό πλεονέκτημα.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε τα γκολ του αγώνα ΕΔΩ

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ντ. Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Χατζηισαϊας, Γιαννούλης, Μάντσον, Μπουσούλατζιτς (63’ Ούμπιντες), Ντικινί, Βασιλακάκης (74’ Καρασαλίδης), Ουάρντα, Ντάουντα (83’ Λαζαρίδης). 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Διούδης, Κολοβέτσιος, Κουτρουμπής, Αυλωνίτης, Ινσούα, Καμπέσας (76’ Χατζηγιοβάνης), Σιλά, Λουντ, Μουνιέ (46’ Χίλιεμαρκ), Αλτμαν, Μολίνς (72’ Τσάβες). 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags