Facebook Pixel Sportdog.gr | Πωρώνει τον κόσμο της ΑΕΚ ο Λιβάγια - «Με Ολυμπιακό βάλαμε τρία»
| 2017-11-25 23:29:00

Πωρώνει τον κόσμο της ΑΕΚ ο Λιβάγια - «Με Ολυμπιακό βάλαμε τρία»

Sportdog Team
Πωρώνει τον κόσμο της ΑΕΚ ο Λιβάγια - «Με Ολυμπιακό βάλαμε τρία»

Ο Κροάτης δηλώνει πως θα παίζει πάντα για τη νίκη.

Μετά την ανατροπή κόντρα στη Ριέκα, όπου η ΑΕΚ επέστρεψε από το 0-3, η ομάδα του Δικέφαλου αετού έχει δημιουργήσει την αίσθηση, ότι δεν μπορεί να χάσει. Ακόμα και σε παιχνίδια που έχουν στραβώσει. Αυτό σχολίασε μιλώντας στην κάμερα της Nova ο Μάρκο Λιβάγια,ο οποίος έχει σκοράρει στα δύο τελευταία παιχνίδια της Ένωσης, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (στο οποίο πάλι η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ) και στην αναμέτρηση για την 5η αγωνιστική του Europa League. Ο Κροάτης επιθετικός μίλησε για το παιχνίδι με τον Πλατανιά, για την... κάψα που υπάρχει στην ΑΕΚ για παραμονή στην κορυφή, για την προσπάθεια πρόκρισης στο Europa League και για τις εξαιρετικές του εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα...

Ο 24χρονος φορ αναφέρθηκε αρχικά στο ματς με τον Πλατανιά: "Δεν θα είναι εύκολο, αντίθετα πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι, αφού ο αντίπαλός μας είναι τελευταίος στην βαθμολογία και θέλει να δείξει ότι μπορεί να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα κόντρα στην ΑΕΚ. Θα έρθει με αμυντικούς προσανατολισμούς, αλλά σίγουρα θέλει να παραμείνει στην κατηγορία, αλλά πιστεύω ότι και η ομάδα μου θα δώσει τα πάντα για τη νίκη προκειμένου να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας".

- Η ομάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε θέση να ανταποκριθεί σε αγώνα κάθε τρεις με τέσσερις μέρες;

"Σίγουρα είναι δύσκολο, αλλά όλοι είμαστε έτοιμοι να παίζουμε κάθε τρεις μέρες. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο, αν θες να συμμετέχεις στην Ευρώπη και να είσαι στην κορυφή πρέπει να παίζεις. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει κούραση στην ομάδα, αλλά τη Δευτέρα οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για τη νίκη".

- Πως εξηγείς το γεγονός ότι τελευταία η ΑΕΚ πολλές φορές έχει κληθεί να ...κυνηγάει στο σκορ τον αντίπαλο;

"Είναι δύσκολο επειδή παίζουμε κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους και κάποιες φορές γίνονται λάθη, τα οποία εκμεταλλεύονται οι αντίπαλοι και σκοράρουν. Αυτή η ομάδα όμως έχει χαρακτήρα, όπως έδειξε με τον Ολυμπιακό όπου σκόραρε τρία γκολ για να μη χάσει. Η ομάδα προσπαθεί να αλλάξει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Κόντρα στη Ριέκα η ομάδα έκανε τα 20 χειρότερα λεπτά που έχω δει στην καριέρα μου, αλλά τι να κάνουμε; Αυτά συμβαίνουν κάποιες φορές και το μόνο που χρειάζεται είναι να σηκωθείς όρθιος, όπως έγινε κόντρα στους Κροάτες που η ομάδα μας έδειξε ποιότητα και χαρακτήρα".

- Τι άλλαξε στο ημίχρονο του αγώνα με τη Ριέκα και η ΑΕΚ εμφανίστηκε στη συνέχεια πολύ καλύτερη;

"Δε γινόταν να παίξουμε χειρότερα απ' ότι κάναμε στο α' ημίχρονο. Όλοι θέλαμε το καλύτερο για τον κόσμο που ήρθε να μας στηρίξει, όλοι θέλαμε τη νίκη που θα μας έδινε την πρόκριση απ' τους ομίλους, αλλά ήταν δύσκολο μετά το 0-2. Η ομάδα όμως απέκτησε αυτοπεποίθηση, έπαιξε απλά κι αυτό ήταν το πιο σημαντικό. Απέκτησε αυτοπεποίθηση λόγω του γκολ που πέτυχε στο τελευταίο λεπτό του α' ημιχρόνου και στο β' ημίχρονο πιστεύω ότι η Ριέκα μας φοβήθηκε. Η ομάδα έπαιξε πολύ καλά και υπήρχαν πιθανότητες ακόμα και για νίκη, αλλά ακόμα και η ισοπαλία μετά το 0-2 είναι εξαιρετικό αποτέλεσμα".

- Είσαι αισιόδοξος για την πρόκριση μέσα στην Αυστρία;

"Ελπίζω και όλοι ελπίζουμε, αλλά αυτή τη στιγμή κανένας δε σκέφτεται την Αούστρια, αφού ακολουθούν δύο δύσκολα ματς για το πρωτάθλημα, στα οποία η ομάδα θέλει τη νίκη. Πιστεύω ότι η ΑΕΚ διαθέτει καλύτερη ομάδα, αλλά πρέπει να δείξει μέσα στο γήπεδο την ποιότητά της".

- Μετά από δύο βραβεία MVP και την εξαιρετική σου παρουσία στο ματς με τη Ριέκα, αισθάνεσαι να είσαι στην καλύτερη φάση της καριέρας σου;

"Ναι, είναι μια εξαιρετική στιγμή για μένα, αλλά υπάρχουν και στιγμές που δουλεύω, χωρίς να βγαίνει αυτό στο παιχνίδι. Τώρα όμως έχω αποκτήσει αυτοπεποίθηση, έχω ματς στα πόδια μου, έχω κάνει προετοιμασία με την ομάδα μου κι αισθάνομαι καλά. Κάνω ό, τι καλύτερο στο γήπεδο για να βοηθήσω την ομάδα μου".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags