Facebook Pixel Ξανά στην κορυφή με Λιβάγια η ΑΕΚ
| 2017-11-27 21:22:00

ΑΕΚάρα κάνεις μάγια, στην κορυφή με Λιβάγια! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
ΑΕΚάρα κάνεις μάγια, στην κορυφή με Λιβάγια! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τον Κροάτη να παίρνει φωτιά η Ένωση 3-0 τον Πλατανιά.

Στην κορυφή της βαθμολογίας παρέμεινε η ΑΕΚ την 12η αγωνιστική. Η Ένωση επικράτησε του Πλατανιά σε ένα παιχνίδι, του οποίου τα έσοδα από τα εισιτήρια θα προσφερθούν για την ανακούφιση των πληγέντων στη Δυτική Αττική.

Η ΑΕΚ τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Πλατανιά, στο πρώτο ημίχρονο. Από τη μία η απουσία του Χιμένεθ από τον πάγκο (λόγω της τιμωρίας για τη χειρονομία στη Λεωφόρο) και από την άλλη το καλό αμυντικό στήσιμο των φιλοξενούμενων ήταν παράγοντες που στάθηκαν τροχοπέδη στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της Ένωσης, η οποία λιγοστές φορές κατάφερε να απειλήσει. Η μία ήταν στο 16' από σουτ του Γκάλο και η άλλη εννέα λεπτά αργότερα με την κεφαλιά του Λάζαρου. Και στις δύο στιγμές ο Κοκκαλάς γλίτωσε τους Κρητικούς. Στο 39' όμως ο Λιβάγια έλυσε τον Γόρδιο δεσμό για την ΑΕΚ, ανοίγοντας το σκορ με φοβερή ατομική προσπάθεια.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Δικέφαλος λύθηκε. Διπλασίασε τα τέρματά του με τον Κροάτη στο 49' και στο 63' ο Μπακασέτας έκανε το 3-0, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, παρότι η ΑΕΚ είχε ευκαιρία να ολοκληρώσει το παιχνίδι με περισσότερα τέρματα. Μάλιστα στο 79' είχε δοκάρι. Έτσι η Ένωση κρατήθηκε στην κορυφή τη 12η αγωνιστική, έχοντας 24 βαθμούς. Ακολουθούν Ολυμπιακός με 23 και ΠΑΟΚ με 22. Δείτε τη βαθμολογία ΕΔΩ.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Μάρκο Λιβάγια ήταν ο άνθρωπος της ΑΕΚ κόντρα στον Πλατανιά. Ο Κροάτης άνοιξε το σκορ και σημείωσε άλλο ένα τέρμα, σκοράροντας για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι .

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Η έκπληξη του Μανόλο Χιμένεθ στην ενδεκάδα αφορούσε τη χρησιμοποίηση του Λόπες ως καθαρού αριστερού εξτρέμ. Ο Τσιντώτας υπερασπίστηκε την κιτρινόμαυρη εστία και την άμυνα αποτελούσαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς και Μπακάκης. Στη μεσαία γραμμή ο Γαλανόπουλος με τον Αϊντάρεβιτς ήταν το δίδυμο των ανασταλτικών μέσων. Στη δεξιά πτέρυγα τοποθετήθηκε ο Χριστοδουλόπουλος, επιτελικός μέσος ήταν ο Μπακασέτας και μοναδικός προωθημένος ο Λιβάγια, ο οποίος συμπλήρωνε το 4-2-3-1 του Ισπανού τεχνικού.

Ο Τσόσιτς έγινε αναγκαστική αλλαγή στο ημίχρονο με τον Λαμπρόπουλο να παίρνει τη θέση του. Ο Γιακουμάκης μπήκε στο 71' αλλά δεν κατάφερε να χριστεί σκόρερ. Ο Κονέ είχε δοκάρι με κεφαλιά στο 79'.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς (46' Λαμπρόπουλος), Μπακάκης, Γαλανόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος, Λόπες, Μπακασέτας (75' Κονέ), Λιβάγια (71' Γιακουμάκης).

Πλατανιάς: Κοκκαλάς, Στάμου, Καρυπίδης, Ντικαμονά, Αμπντούλ Ραχμάν, Πάτραλης (64' Παπανικολάου), Δημούτσος, Αγγελόπουλος, Βάντερσον, Ντεβέσα (82' Στανισάβλεβιτς), Ενσικουλού (67' Μπούτνικ)

Η ΦΑΣΗ Το πρώτο γκολ του Μάρκο Λιβάγια ήταν πανέμορφο. Ο Κροάτη επιχείρησε να σπάσει με τακουνάκι την μπάλα στον Λάζαρο, δεν του βγήκε, κέρδισε όμως τις κόντρες, μπήκε στην περιοχή και με άψογο τελείωμα νίκησε τον Κοκκαλά.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Τζοβάρας δεν έκανε λάθη, αλλά δεν άφηνε το παιχνίδι να εξελιχθεί με τα συνεχόμενα σφυρίγματά του προκαλώντας εκνευρισμό σε παίκτες και οπαδούς.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Η ΑΕΚ αντιμετώπισε δυσκολία να διαρρήξει την αμυντική γραμμή του Πλατανιά. Όποια ευκαιρία έβγαλε πριν προηγηθεί ήταν εκτός περιοχής. Μία φορά πάτησε στο κουτί και με ατομική προσπάθεια ο Λιβάγια άνοιξε το σκορ. Συνεπώς εκτός από τις οργανωμένες ενέργειες χρειάζεται κάποιες φορές οι παίκτες να παίρνουν πάνω τους την ομάδα.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ Ο Πλατανιάς ήρθε στο ΟΑΚΑ απλά για να αμυνθεί. Δεν μπορούσε να απειλήσει με τίποτα. Μέχρι το 39' έδειχνε να κρατά... Θερμοπύλες. Είναι όμως πολύ μικρή ομάδα για να βάλει εμπόδιο στην ΑΕΚ, η οποία αν και είχε τεράστιες απουσίες δεν άφησαν να την επηρεάσουν.

ΠΑΤΑ ΤΟ

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης ΕΔΩ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags