Facebook Pixel Sportdog.gr | Πρώτος και με «τεσσάρα» ο Ατρόμητος – Πρόκριση για ΟΦΗ και… Πλατανιά!
Ποδόσφαιρο
| 2017-11-28 17:10:00

Πρώτος και με «τεσσάρα» ο Ατρόμητος – Πρόκριση για ΟΦΗ και… Πλατανιά!

Sportdog Team
Πρώτος και με «τεσσάρα» ο Ατρόμητος – Πρόκριση για ΟΦΗ και… Πλατανιά!

Άνετο πέρασμα για τον Ατρόμητο από την Σπάρτη (0-4), ενώ ο ΟΦΗ νίκησε με ανατροπή 2-1 τον Απόλλωνα.

Με δύο ματς ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης η τελευταία αγωνιστική των Ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Ατρόμητος παίζοντας με αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα, έκανε επίδειξη δύναμης στην έδρα της ήδη αποκλεισμένης Σπάρτης, την οποία… καθάρισε εύκολα με 4-0 και έγινε το ακλόνητο φαβορί για την πρώτη θέση του 4ου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδας, εν αναμονή του αυριανού αγώνα ανάμεσα στα Τρίκαλα και στην Κέρκυρα (17.15) που θα καθορίσει το ποιος σύλλογος θα τον «ακολουθήσει» στη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Πριν ολοκληρωθεί το 40λεπτο, το σκορ βρισκόταν ήδη στο 0-3, με ένα γκολ του Μάντσον στο 17΄ και δύο γκολ του Ουάρντα, στο 28΄ και στο 37΄. Στο 76΄ ο Μενσά διαμόρφωσε το τελικό 0-4.

Στα πλέον αξιοσημείωτα του αγώνα, η είσοδος του νεαρού τερματοφύλακα, Χρήστου Μανδά, ο οποίος σε ηλικία 16 ετών, 2 μηνών και 10 ημερών, έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Ατρομήτου, που έπαιξε σε επίσημο ματς της ομάδας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Σπάρτη (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Γιακουμής, Ζουλιώτης (46' Μάγκας), Βοσνακιδης, Σάββα, Γραικός, Παναγιώτου, Οικονομόπουλος, Νιάρος, Τριανταφυλλάκος (78' Ντοράγκι), Μπαρέττας (61' Κατσίκης), Φουρτάδο
Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μίρκοβιτς (65' Μανδάς), Χατζηισαίας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Νάτσος, Λαζαρίδης, Μάντσον (46' Καρασαλίδης), Ούμπιδες, Ουάρντα, Ντάουντα (57' Μενσά), Ντιγκινί

Διαιτητής: Νίκος Μακρυπόδης (ΕΠΣ Αχαΐας)

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου:

Ατρόμητος 7 (6-1)
Τρίκαλα 4 (4-2) σε δύο ματς
Κέρκυρα 3 (6-2) σε δύο ματς
Σπάρτη 0 (2-13)


Ανατροπή και πρόκριση… για όλη την Κρήτη!

Ο Απόλλων Σμύρνης «φλέρταρε» με μία νίκη που έστελνε σε τριπλό αγώνα μπαράζ τον πρώτο όμιλο, αλλά ο ΟΦΗ έδειξε κατάφερε στο δεύτερο ημίχρονο να εκμεταλλευτεί την έδρα του, ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ (2-1) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση μαζί με τον Πλατανιά.

Αν και ο ΟΦΗ ήταν ο κυρίαρχος του ματς στο πρώτο ημίχρονο, η «ελαφρά ταξιαρχία» προηγήθηκε στο 61΄ με δυνατό σουτ του Κιταμπάλα. Το αποτέλεσμα αυτό, που δημιουργούσε απόλυτη τριπλή ισοβαθμία στον όμιλο, διατηρήθηκε ως το 81΄, όταν ο Ογκμποε με κεφαλιά ισοφάρισε για τους γηπεδούχους. Ο Απόλλων χρειαζόταν γκολ για να προκριθεί, αλλά έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπιτζιμίν στο 89΄ και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ορτέγκα «έγραψε» το τελικό 2-1 και «σφράγισε» την πρόκριση του ΟΦΗ, αλλά και του Πλατανιά (θα έμενε έξω με σκορ 1-2).

ΟΦΗ (Παπαδόπουλος): Στρέζος, Μπολάκης, Ποτουρίδης, Ζιαμπάρης, Κομεσίδης, Νάστος, Πουρτουλίδης (67' Μάτος), Λεάλ, Όγκμποε, Κουτσιανικούλη (78' Χαντί), Μάνος (67' Ορτέγκα)

Απόλλωνας (Βούλιτς): Χουάντερσον, Ντάσιος, Μπαμπιάρζ (54' Καλλέργης), Κιταμπάλα, Μάατσεν (64' Μάατσεν), Σιατραβάνης, Μενδρινός (80' Κοντοές), Μπιζιμίν, Παπάζογλου, Βαλλιάνος, Χουάρεζ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags