Facebook Pixel Sportdog.gr | «Τραίνο» η Ξάνθη στο Κύπελλο, «καθάρισε» σε πέντε λεπτά η Λαμία
Ποδόσφαιρο
| 2017-11-28 19:19:00

«Τραίνο» η Ξάνθη στο Κύπελλο, «καθάρισε» σε πέντε λεπτά η Λαμία

Sportdog Team
«Τραίνο» η Ξάνθη στο Κύπελλο, «καθάρισε» σε πέντε λεπτά η Λαμία

Η Ξάνθη πέρασε και από τις Σέρρες με 2-1, ενώ η Λαμία πήρε το «διπλό» στη Λάρισα με 2-0.

Πρώτη και αήττητη τερμάτισε η Ξάνθη στον έκτο Όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς στην τελευταία αγωνιστική έχοντας ως πρωταγωνιστές τους αδερφούς Ορφανίδη, επικράτησε με 2-1 του Πανσερραϊκού εκτός έδρας και έκανε το 3/3!

Η Ξάνθη ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 32ο λεπτό, με την κεφαλιά του Αργεντινού επιθετικού Ματίας Κάστρο, έπειτα από σέντρα του Γάλλου αριστερού οπισθοφύλακα Σαλίμο Σιλά.

Τέσσερα λεπτά έπειτα από την έναρξη της επανάληψης, το δυνατό σουτ του Λάζαρου Ορφανίδη έξω από την περιοχή σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι των «Λιονταριών», ενώ στο 60' ο αδερφός του, Πέτρος, διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων, εκτελώντας εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, από χέρι του Μάρκος Καπτέλι. Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε ο Χαράλαμπος Ζυγκερίδης, με πλασέ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, λίγο μετά την είσοδό του στο παιχνίδι.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πανσερραϊκός (Περικλής Αμανατίδης): Ρίστιτς, Τσαμούρης, Τσελεπίδης, Ιωαννίδης, Τζιτζικαλάκης, Φουσού (67' Γκέκας), Παπουτσογιαννόπουλος (46' Καπτέλι), Γιαξής, Ρούτσης, Πόζογλου, Γκούρτσας (83' Ζυγκερίδης)

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Γκαραβέλης, Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Σιλά, Ορφανίδης Λ., Ντε Λούκας (60' Κώστας), Ορφανίδης Π., Ρότσε (65' Σαμπανίδης), Φασίδης, Μελιόπουλος, Κάστρο (46' Μπαξεβανίδης)

 

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:

Ξάνθη 9 (8-3)
Παναιτωλικός 3 (2-2)
Πανσερραϊκός 3 (3-4)
Εργοτέλης 0 (2-6)


Πέντε λεπτά ήταν αρκετά!

Δύο γκολ μέσα σε ένα πεντάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετά στη Λαμία για να νικήσει άνετα (2-0) τον Απόλλωνα Λάρισας στο Αλκαζάρ για την 3η αγωνιστική του Γ' ομίλου και να προκριθεί έτσι στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ως δεύτερη πίσω από την ΑΕΚ.

Τα γκολ που έκριναν την αναμέτρηση στο ιστορικό γήπεδο της Λάρισας σημειώθηκαν στο 55' από ωραία ατομική προσπάθεια του Λινάρδου και στο 60’ με ωραίο σουτ στην κίνηση του Καραγιάννη.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

Απόλλων Λάρισας (Νίκος Θεοδοσιάδης): Παϊτέρης, Σάββας, Κουρτεσιώτης, Παπαζαχαρίας, Ανδρέου Β.,  Αγρόδημος (66' Λαμπρόπουλος), Χατζής, Σκούπρας, Μαυριάς (78' Λουκάς), Τσιλούλης, Σαχινίδης (70' Σουλίδης).

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Μελίσσας, Μπουλούλης, Παντελιάδης, Κουκόλης, Ασίγκμπα, Λινάρδος (63' Πατσαρούχας), Αναστασόπουλος, Φράγκος (46' Κουτρομάνος), Ακόστα (79' Μανιάς), Καραγιάννης, Τσούκαλος.
Διαιτητής: Γεώργιος Βρέσκας (Ημαθίας)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags