Facebook Pixel Sportdog.gr | Το Κατάρ δεν είναι Ελλάδα – Απίθανο γήπεδο που θα το θέλαμε στους Ολυμπιακούς του 2004 (ΦΩΤΟ)
| 2017-12-01 16:29:00

Το Κατάρ δεν είναι Ελλάδα – Απίθανο γήπεδο που θα το θέλαμε στους Ολυμπιακούς του 2004 (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Το Κατάρ δεν είναι Ελλάδα – Απίθανο γήπεδο που θα το θέλαμε στους Ολυμπιακούς του 2004 (ΦΩΤΟ)

Μετά τους Άγγλους μας έβαλαν τα γυαλιά και οι Άραβες.

Οι Καταριανοί βιάζονται να ετοιμαστούν για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2022, που θα φιλοξενηθεί στη χώρα τους. Και επινοούν λύσεις. Ευφάνταστες λύσεις. Έτσι, η αρχή στο Κάταρ που είναι υπεύθυνη για τις υποδομές του Μουντιάλ 2022 – αποκάλυψε τα σχέδια για την ανέγερση ενός γηπέδου ποδοσφαίρου, του έβδομου που απαιτείται για τη διοργάνωση, το οποίο θα είναι κατασκευασμένο από συναρμολογούμενα μπλοκ, συμπεριλαμβανομένων και κοντέινερ!

Κάθε μπλοκ θα περιλαμβάνει αποσυναρμολογούμενα καθίσματα, τουαλέτες και ό,τι άλλο χρειάζεται. Και το σχέδιο εξασφαλίζει ότι ολόκληρο το γήπεδο μπορεί να αποσυναρμολογηθεί και να συναρμολογηθεί κάπου αλλού ή να μετατραπεί σε πλειάδα μικρότερων χώρων. «Η καινοτομία ήταν στο επίκεντρο των σχεδίων μας να παραδώσουμε ένα ιστορικής σημασίας Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, το οποίο θα αφήσει μια κληρονομιά στο Κάταρ και στον κόσμο» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της SC, Χασάν αλ Θαουάντι. «Αυτός ο χώρος δίνει την τέλεια κληρονομιά» τόνισε.

Το 40.000 θέσεων γήπεδο ποδοσφαίρου – σχέδιο του αρχιτεκτονικού γραφείου Fenwick Iribarren Architects – θα τοποθετηθεί στην προκυμαία της Ντόχα, της πρωτεύουσας της χώρας του Κόλπου. Η κατασκευή του «Ras Abu Aboud Stadium» σημαίνει λιγότερα υλικά, λιγότερα απόβλητα και απορρίμματα, και μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα (λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα).

Επιπλέον, η θέση του δίνει τη δυνατότητα για εξαιρετική απόλαυση της θέας της εμβληματικής Corniche (της επτά ολόκληρων χιλιομέτρων παραλιακής οδού) της Ντόχα αλλά και του δυτικού τμήματος της κάτω πόλης που «βρέχει τα πόδια του» στη θάλασσα. Η κατασκευή έχει ήδη αρχίσει, με στόχο την ολοκλήρωσή της το 2020, δύο χρόνια πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

Τέτοια γήπεδα θέλαμε και το 2004 στους Ολυμπιακούς της Αθήνας. Αλλά όπως πάντα ο ελληνικός σχεδιασμός είναι για τα πανηγύρια. Μετά τους Άγγλους που ακολούθησαν τη συγκεκριμένη τακτική στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, το 2012, τώρα μας έβαλαν τα γυαλιά και οι Άραβες.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags