Facebook Pixel Sportdog.gr | Τετράστερος και 4x4 ο Αστέρας!
| 2017-12-02 16:52:00

Τετράστερος και 4x4 ο Αστέρας!

Sportdog Team
Τετράστερος και 4x4 ο Αστέρας!

Οι φορμαρισμένοι Αρκάδες συνέτριψαν με 4-0 την Κέρκυρα με 4η σερί νίκη!

 

Σε υπόθεση ενός ημιχρόνου εξελίχτηκε το ματς στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», αφού μόλις στο 45` ο Καλτσάς έγραψε το 3-0 τα πάντα είχαν ουσιαστικά τελειώσει. Σίγουρα η Κέρκυρα έφτασε στην Τρίπολη μετά κόπων και βασάνων, όμως αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για τα παιδαριώδη λάθη στην άμυνα, σε μια κάκιστη εμφάνιση για τους νησιώτες.

Από την άλλη ο Αστέρας είχε σε πολύ καλή κατάσταση τον Μιχάλη Μανιά που σκόραρε δις, ενώ τα άλλα τέρματα σημείωσαν οι Τόνσο και Καλτσάς, με τους Αρκάδες να φτάνουν στη 4η σερί νίκη. 

Στο 20` από γέμισμα του Τσιλιανίδη, έγινε λάθος στην άμυνα της Κέρκυρας, ο Μανιάς πήρε τη μπάλα, σούταρε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και "εκτέλεσε" τον Γιαννακόπουλο ανοίγοντας το σκορ. Λίγο μετά, στο 29` ο Τόνσο εκμεταλλεύτηκε την κακή κεφαλιά του Αρτυματά στην προσπάθειά του να διώξει, έπειτα από βαθιά μπαλιά του Μουνάφο, πέρασε τον Γιαννακόπουλο και πλάσαρε εύστοχα, σε άλλο ένα παιδικό λάθος των Κερκυραίων.

Βλέποντας ο Αλέκος Βοσνιάδης ότι ο Αρτυματάς δεν τα καταφέρνει καλά στο κέντρο της άμυνας, τον πέρασε αμυντικό μέσο και γύρισε στόπερ τον Σιόντη, όμως το κακό είχε ήδη γίνει. Ο Μουνάφο στο 45` πέρασε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Καλτσά, ο Γιαννακόπουλος δεν κατόρθωσε να διώξει και ο μεσοεπιθετικός των Αρκάδων πλάσαρε από διαγώνια θέση μέσα και δεξιά, στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί δοκάρι και στα δίχτυα.

Το β` μέρος ήταν τυπική διαδικασία, με τον Μανιά στο 55` να κάνει το 4-0. Ο Έλληνας φορ συνεργάστηκε με τον Τσιλιανίδη, πλάσαρε τον Γιαννακόπουλο μέσα από την περιοχή και σκόραρε. Ο Καλτσάς στο 79` βρήκε και πάλι δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε ως οφσάιντ, με το 4-0 να μένει ως το τέλος. 

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης)
Βοηθοί: Αντώνιος Καρατζίκας (Αθηνών), Μιχαήλ Καρσιώτης (Κορινθίας)
4ος: Νικόλαος Μακρυπόδης (Αχαΐας)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σ. Παντελίδης): Αθανασιάδης, Ίγκορ (78` Μπέρτος), Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Καλτσάς, Τόνσο, Τσιλιανίδης (55` Iσνάλδο), Μανιάς (65` Δουβίκας)

ΚΕΡΚΥΡΑ (Α. Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Γκομές, Αρτυματάς, Ιωάννου, Σοϊλέδης, Κρητικός, Σιόντης, Μπαλάφας, Γεωργίου, Επστάιν (70` Ντιόγκο), Παμλίδης.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Μιχάλης Μανιάς σκόραρε δις και μάλιστα έγινε ο πρώτος Έλληνας σκόρερ στην ιστορία του Αστέρα με 14 γκολ, μετά τα 13 του Απόστολου Γιάννου.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε τον Αστέρα με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Αθανασιάδης και στόπερ οι Τριανταφυλλόπουλος και Πασαλίδης. Αριστερά ήταν ο Γιαννούλης, δεξιά  ο Σίλβα και στα χαφ οι Μουνάφο και Ιγκλέσιας. Ο Τόνσο ήταν πίσω από τον προωθημένο Μανιά και στις πτέρυγες οι Τσιλιανίδης (αριστερά) και Καλτσάς.

Στην Κέρκυρα, ο Αλέκος Βοσνιάδης παρέταξε την ομάδα με 4-3-3. Γκολκίπερ ήταν ο Γιαννακόπουλος, με τον Αρτυματά και Ιωάννου στόπερ, τον Σοϊλέδη αριστερά και τον Γκόμες δεξιά. Μπαλάφας, Σιόντης και Κρητικός στα χαφ, φορ ο Παμλίδης και στα άκρα οι Επστάιν και Γεωργίου.

Η ΦΑΣΗ: Το δίδυμο ανάγκης στην άμυνα της Κέρκυρας, του Αρτυματά με τον Ιωάννου παρέπαιε, όπως φάνηκε και στο 1-0, αλλά το 2-0 όπου ο Ιωάννου έδωσε κεφαλιά-πάσα στον Τόνσο ήταν το αποκορύφωμα.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ...: Η διαιτησία του Κουμπαράκη (Θράκης) πέρασε απαρητήρητη, καθώς το ματς κύλησε πολύ εύκολα. Καλός βαθμός στην τριάδα.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η Κέρκυρα δεν είχε καθόλου συγκέντρωση, ήταν κουρασμένη από το ταξίδι, έπαιζε με στόπερ ανάγκης, οπότε η ήττα ήταν μάλλον αναμενόμενη, καθώς έγιναν και σοβαρά ατομικά λάθη.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ...: Δικαιότατη η επικράτηση του Αστέρα απέναντι σε έναν αντίπαλο που ουσιαστικά δεν κατέβηκε ποτέ στο γήπεδο. Μάλιστα, οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη έκαναν και συντήρηση μετά το 60`

ΠΑΤΑ ΤΟ Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης ΕΔΩ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags