Facebook Pixel Ο ρεπόρτερ Παναθηναϊκού Γιώργος Σπανουδάκης αναλύει την κατάσταση στην ομάδα
| 2017-12-03 09:30:00

«Ο Παναθηναϊκός δεν έχει διαλυθεί λόγω Ουζουνίδη - Εδώ και δύο χρόνια έχει αρχίσει η απαξίωση»!

του Γιώργου Κτενά
«Ο Παναθηναϊκός δεν έχει διαλυθεί λόγω Ουζουνίδη - Εδώ και δύο χρόνια έχει αρχίσει η απαξίωση»!

Ρεπόρτερ Παναθηναϊκού τα λέει έξω από τα δόντια.

Την άποψη ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα ήταν ίδιος χωρίς την παρουσία του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο του, εξέφρασε με συνέντευξή του στο sportdog.gr ο Γιώργος Σπανουδάκης.

Ο δημοσιογράφος που καλύπτει των ρεπορτάζ των Πράσινων αναφέρθηκε, ακόμα, στην εξαιρετική δουλειά του Έλληνα τεχνικού μετά από την καταιγίδα Στραματσόνι, αλλά και στην ομάδα που δημιούργησε στο τέλος της περσινής αγωνιστικής περιόδου και θα μπορούσε φέτος να ήταν πρωταθλήτρια.

Ακόμα, μίλησε για τις παρκαρισμένες μετοχές, το θέμα του Τσάβες, αλλά και τις πωλήσεις που αναμένεται να γίνουν στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και πόσο μπορεί να επηρεάσουν τον σύλλογο. 

Γιώργο, πώς βλέπεις την παρουσία του Μαρίνου Ουζουνίδη στον Παναθηναϊκό, μετά από έναν χρόνο στον σύλλογο; Έχει αλλάξει κάτι αγωνιστικά, τι έχει προσφέρει ευρύτερα στην ομάδα;

«To κυριότερο που πιστώνεται ο Ουζουνίδης είναι η... ύπαρξη της ομάδας. Αγωνιστικά έκανε εξαιρετική δουλειά πέρσι που πήρε μια διαλυμένη ομάδα – μετά την καταιγίδα Στραματσόνι –και την έστρωσε. Ο Παναθηναϊκός ήταν μακράν η καλύτερη ομάδα στο 2ο μισό της περσινής σεζόν. Δημιούργησε έναν κορμό, ανέδειξε ποδοσφαιριστές και γενικά έφτιαξε μια ομάδα που φέτος θα ήταν... Πρωταθλήτρια! Φέτος περισσότερο παλεύει να παρουσιάζει μια αξιοπρεπή ομάδας, για τους γνωστούς λόγους. Τις πολλές αλλαγές του καλοκαιριού και φυσικά εξ’ αιτίας του «εμφράγματος» που προκάλεσε η απόφαση του Αλαφούζου».

Αν δεν υπήρχε ο Ουζουνίδης αλλά κάποιος προπονητής τύπου Στραματσόνι στη θέση του, θα υπήρχε ο Παναθηναϊκός στη μορφή που βρίσκεται σήμερα;

«Όχι. Χωρίς περιστροφές. Ο Ουζουνίδης γνωρίζει το DNA του Παναθηναϊκού, είναι αγαπητός στον κόσμο και είχε την ανοχή που έπρεπε πέρσι μέχρι να στρώσει η ομάδα και τις αντοχές φέτος για να μην διαλυθεί».

Δίνουν και παίρουν τα ρεπορτάζ για το μέλλον πρωτοκλασάτων παικτών ενόψει Γενάρη (Χουλτ, Μολέδο, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης, Κουλιμπαλί). Με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός θα πουλήσει οποιονδήποτε φέρει καλή πρόταση, μπορεί ο Ουζουνίδης να κρατήσει ανταγωνιστική την ομάδα στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος;

«Η ανταγωνιστικότητα είναι σχετική. Δεν είναι μόνο θέμα πωλήσεων. Άλλωστε και οι άλλοι δεν είναι δα και η... Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ. Τώρα εάν φύγουν έξι παίκτες σίγουρα θα υπάρχει θέμα. Ωστόσο το βασικότερο είναι να παραμείνει η ομάδα εν λειτουργία».

Πώς σχολιάζεις το θέμα με τον Τσάβες που έχει προκύψει στον Παναθηναϊκό;

«Σε μια κανονική ομάδα, η κίνηση του Τσάβες θα είχε αποφευχθεί. Ακόμη και να ήθελε να πάει στην Αργεντινή για να εξεταστεί από δικό του γιατρό – κάτι που συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις – θα είχε γίνει «νόμιμα». Με άδεια από τη διοίκηση. Τώρα από ποια διοίκηση να ζητήσει άδεια; Από τον παρκαδόρο των μετοχών ή από τον απλήρωτο πορτιέρη στο Κορωπί».

Φαίνεται ότι με τον ένα ή τον άλλον τρόπο, η φετινή αγωνιστική περίοδος θα βγει. Τι περιμένεις να γίνει το προσεχές καλοκαίρι, με τα τεράστια χρέη του συλλόγου και χωρίς ρόστερ που να μπορεί να πρωταγωνιστήσει;

 

«Δεν ξέρω εαν θα βγει η χρονιά. Νομίζω ότι όλα γίνονται, βήμα – βήμα κατόπιν σχεδίου. Ο Παναθηναϊκός θα πάει εκεί που θέλουν να τον πάνε...

Εδώ και δύο χρόνια έχει ξεκινήσει η προσπάθεια «διάλυσης» της ομάδας και για να ακριβολογώ η απαξίωση της ομάδας. Δεν ξέρω εάν το... σχέδιο είναι να τον ρίξουν στα ερασιτεχνικά ή να κάνουν την ομάδα έναν ζητιάνο της Super League! Στο μυαλό τους δεν είμαι, απλά παρακολουθώ τα πλάνα τους.

Το καλοκαίρι θα δούμε τι θα γίνει. Είναι ακόμη πολύ νωρίς».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags