Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο Κοβάσεβιτς για «προπονητοφάγο» Μαρινάκη, Γιουβέντους και Ολυμπιακό!
| 2017-12-03 13:22:00

Ο Κοβάσεβιτς για «προπονητοφάγο» Μαρινάκη, Γιουβέντους και Ολυμπιακό!

Sportdog Team
Ο Κοβάσεβιτς για «προπονητοφάγο» Μαρινάκη, Γιουβέντους και Ολυμπιακό!

Δηλώσεις στην Ιταλία που προκαλούν αίσθηση...

Συνέντευξη στην «Tuttosport» παραχώρησε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, με τον τεχνικό σύμβουλο του Ολυμπιακού να σημειώνει πωςοι παίκτες θα τα δώσουν όλα για να φτάσουν στη νίκη. 

Παράλληλα μίλησε και για τον ηγέτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, σε ερώτηση που του έκαναν οι Ιταλοί για τους προπονητές...

Αναλυτικά μερικά αποσπάσματά του

-Κοβάσεβιτς, λύσε μας μια περιέργεια που έχουμε. Ο Μαρινάκης στην Ιταλία λέγεται «Ο Έλληνας Ζαμπαρίνι» από την ευκολία με την οποία αλλάζει προπονητές. Υπάρχει σύγκριση;

«Τον γνωρίζω εδώ και επτά χρόνια. Είναι καλός άνθρωπος και όχι ένας που "τρώει" προπονητές. Ο Ολυμπιακός είναι απλά μια ομάδα που πρέπει πάντα να κερδίζει. Υπάρχει τεράστια πίεση και αν δούμε ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, τότε υπάρχει ανάγκη για αλλαγή. Πρέπει συνεχώς να κερδίζουμε, είμαστε κάπως σαν τη "Γιουβέντους της Ελλάδας". Η Γιουβέντους στοχεύει στο έβδομο σερί πρωτάθλημα, εμείς στο όγδοο».

-Πρόσφατα έχετε αναδείξει πολλούς τεχνικούς (Βαλβέρδε, Ζαρντίμ, Σίλβα). Ποιο είναι το μυστικό;

«Ο Ολυμπιακός έχει παράδοση στο να αναδεικνύει προπονητές. Είναι ένα καλό... γυμναστήριο. Εδώ συνηθίζεις στην πίεση».

-Στην Ευρώπη έχετε μείνει εκτός στόχων. Αυτός ο Ολυμπιακός θα βρει απέναντί του τη Γιουβέντους;

«Οι "μπιανκονέρι" είναι το φαβορί, αλλά μην περιμένετε... βόλτα. Είναι αλήθεια, έχουμε ήδη αποκλειστεί, αλλά το Champions League είναι σημαντική υπόθεση για τις ομάδες και τους προπονητές. Θα παίξουμε για να "πεθάνουμε" για τη νίκη και να δώσουμε χαρά στους οπαδούς μας».

-Στην έδρα του, στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός ιστορικά μεταμορφώνεται. Καταφέρατε κιόλας να μπλοκάρετε την Μπαρτσελόνα.

«Και το 2007, όταν έπαιζα ακόμα, φέραμε ισοπαλία με τη Ρεάλ Μαδρίτης, με την Τσέλσι και κερδίσαμε τη Βέρντερ. Για να καταλάβετε τη δύναμη του Καραϊσκάκη, απλά παρακολουθείστε ένα από τα παιχνίδια μας. Ποτέ δεν θα δείτε "θερμότερο" γήπεδο, 33 χιλιάδες οπαδοί, μοιάζουν να είναι 60 χιλιάδες. Η ατμόσφαιρα που επικρατεί στο Καραϊσκάκη δεν επιτρέπει στους παίκτες μας να χαλαρώσουν ή να μειωθεί ο ρυθμός τους. Οι οπαδοί θέλουν να βλέπουν την ομάδα να παλεύει κα να κερδίζει. Αυτό θα γίνει και την Τρίτη. Και μην περιμένετε να δείτε τους παίκτες μας να παίρνουν το παιχνίδι χαλαρά. Στο Champions League και ενάντια στη Γιουβέντους, θέλουν να παίξουν όλοι, να κάνουν εντύπωση και να "δειχτούν". Για μία ημέρα το πρωτάθλημα περνάει σε δεύτερη μοίρα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags