Facebook Pixel Sportdog.gr | Τρένο χωρίς φρένα και… άλμα ανόδου για τον Άρη!
| 2017-12-03 17:25:00

Τρένο χωρίς φρένα και… άλμα ανόδου για τον Άρη!

Sportdog Team
Τρένο χωρίς φρένα και… άλμα ανόδου για τον Άρη!

Την έκτη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια πανηγύρισε ο Άρης στο «Κλεάνθης Βικελίδης». 

 

Οι «κίτρινοι» κέρδισαν τον Κισσαμικό με 1-0, εκμεταλλεύτηκαν την ήττα της Δόξας Δράμας στην Πάτρα και πραγματοποίησαν… άλμα ανόδου, αφού παρέμειναν φυσικά στην κορυφή της βαθμολογίας και αύξησαν στους πέντε βαθμούς τη διαφορά του από Παναχαϊκή και Δόξα.

Οι παίκτες του Δημήτρη Σπανού τα βρήκαν βέβαια… σκούρα απέναντι στον Κισσαμικό, που στο δεύτερο ημίχρονο είχε προσπάθεια στο δοκάρι και ακυρωθέν γκολ, με το μοναδικό γκολ του αγώνα να πετυχαίνει στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου ο Κενάν Μπαργκάν με απευθείας εκτέλεση φάουλ!

Το πρώτο μέρος ήταν ένας μονόλογος των «κίτρινων» που απείλησαν για πρώτη φορά στο 8΄ με προβολή του Πασά που μπλόκαρε ο Λαζαρίδης, ενώ τα σουτ των Μπούρμπου και Ντούνη στο 17΄ και στο 21΄ αντίστοιχα πέρασαν άουτ. Στο 24΄ ο Άρης έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν το σουτ του Παυλίδη μετά από ωραία συνεργασία με τον Μπαργκάν πέρασε ελάχιστα άουτ, στο 40΄ ο Μπούρμπος σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κισσαμικού και στο 45΄ ο Μπαργκάν «λύτρωσε» τους συμπαίκτες του και τους έξι χιλιάδες περίπου φίλους του Άρη που βρέθηκαν στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Κισσαμικός στο πρώτο ημίχρονο απείλησε στο 13΄ με το σουτ του Μπατίστ που απόκρουσε ο Καντιμοίρης και το σουτ του Ξυδά στο 30΄ που πέρασε άουτ, ενώ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στο 33΄ σε πτώση του Παυλίδη μέσα στη μικρή περιοχή.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Κρητικοί έγιναν πιο επιθετικοί αφού πρώτα ο Άρης ζήτησε στο 47΄ πέναλτι σε ανατροπή του Πασά, ο Καπνίδης στο 48΄ σούταρε πάνω στον Λαζαρίδη ενώ θα μπορούσε να πασάρει στον αμαρκάριστο Πασά, ο Λαζαρίδης απόκρουσε με τα πόδια το σουτ του Μπαργκάν στο 49΄ και οι «κίτρινοι» ζήτησαν και τρίτο πέναλτι στο 52΄ αυτή τη φορά σε πτώση του Καπνίδη!

Στο 59 ο Ξυδάς σούταρε άουτ και στο 67΄ είδε το σουτ του να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Άρη, ενώ αμέσως επόμενη φάση ο Μαρκοπουλιώτης πέτυχε το 1-1 αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ, υπό τις έντονες διαμαρτυρίες παικτών και ανθρώπων του Κισσαμικού.

Η «απάντηση» του Άρη ήρθε στο 73΄ με την κεφαλιά του Πασά που πέρασε λίγο άουτ και το σουτ του ίδιου παίκτη στο 78΄ που απόκρουσε σε κόρνερ ο Λαζαρίδης, με τους «κίτρινους» να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα στα εναπομείναντα λεπτά και να διατηρούν το πολύτιμο γι΄ αυτούς 1-0!

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Κενάν Μπαργκάν, από του οποίου τα πόδια η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Λαζαρίδη στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου.

Η ΦΑΣΗ: Κομβικό για το παιχνίδι το σουτ του Ξυδά στο 67΄ που σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Καντιμοίρη, αφού εάν ο Κισσαμικός ισοφάριζε σε αυτή τη φάση θα έβαζε… πολύ δύσκολα στους «κίτρινους».

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Σημαντική… πίεση δέχθηκε ο Πανυτσίδη με τους παίκτες του Άρη να ζητάνε τρεις πέναλτι και τον διαιτητή από την Κοζάνη να λέει «όχι» και στα τρία. Ίσως να έκανε λάθος στην ανατροπή του Πασά στο 47΄, ενώ από την πλευρά τους οι Κρητικοί έχουν πολλά παράπονα για την ακύρωση του γκολ του Μαρκοπουλιώτη στο 68΄.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Άρης έκανε ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για την επιστροφή του στην Super League κερδίζοντας τον αξιόμαχο Κισσαμικό, παρά το ότι ούτε αυτή τη φορά… μάγεψε με την εικόνα του.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ... Την επόμενη αγωνιστική ο Άρης θα ταξιδέψει στη Δράμα όπου θα αντιμετωπίσει τη Δόξα Δράμας, ενώ τη μεθεπόμενη αγωνιστική θα φιλοξενήσει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τον ΟΦΗ. Με δύο νίκες σε αυτά τα δύο ματς, οι παίκτες του Δημήτρη Σπανού θα… αγκαλιάσουν την άνοδο.

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Καντιμοίρης, Μπούρμπος, Βαλεριάνος, Σόουζα, Δεληζήσης, Μουμίν, Ιντζόγλου, Πασάς , Ντούνης (56΄ Καπνίδης), Μπαργκάν (80΄ Μαραγκός), Παυλίδης (69΄ Κάσσος).

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Γιώργος Πετράκης): Λαζαρίδης, Αρναούτογλου (87΄ Νικόλτσης), Μαρκοπουλιώτης, Τόλι, Ζιούλης, Σαλιάκας (79΄ Αποστολίδης), Σελινιώτάκης (46΄ Βρεττός), Γκίνη, Λεμονής, Ξύδας, Μπατίστ


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags