Facebook Pixel Sportdog.gr | Τοποθέτηση για παίκτη του ΠΑΟΚ που έβγαλε... μάτια - «Θα πιάσει τα λεφτά του»
| 2017-12-06 22:18:00

Τοποθέτηση για παίκτη του ΠΑΟΚ που έβγαλε... μάτια - «Θα πιάσει τα λεφτά του»

Sportdog Team
Τοποθέτηση για παίκτη του ΠΑΟΚ που έβγαλε... μάτια - «Θα πιάσει τα λεφτά του»

Τρομερή ατάκα για τον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή.

Μεγάλη ατάκα έριξε για τον Δημήτρη Λημνιό ο Βασίλης Γεωργόπουλος. Ο προπονητής της Εθνικής Παίδωνς φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95.5, όπου ανέλυσε διεξοδικά το προφίλ του Λημνιού και του Βρακά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού προπονητή:

Για το ποιες ηλικίες παρακολουθεί κατά κύριο λόγο η Εθνική Παίδων: Η Εθνική Παίδων στελεχώνεται με παίκτες του 2001, όμως ήδη έχουμε κάνει την προεργασία μας και για την ομάδα του 2002. Σήμερα έγινε και η κλήρωση της Elite Round που στην ουσία είναι η επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που γίνεται κάθε χρόνο. Εμείς κληρωθήκαμε με Γερμανία, Νορβηγία και Σκωτία. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολος όμιλος. Τα παιχνίδια θα γίνουν στην Ελλάδα καθώς η ΕΠΟ κατάφερε να πάρει τη διοργάνωση.

Για το αν υπάρχουν παιδιά στην ομάδα του 2001 που αγωνίζονται στη Super League: Aκόμα όχι γιατί τα περισσότερα παιδιά είναι 16,5 χρονών. Κατά το παρελθόν είχαμε μια τετράδα παικτών που αγωνίζονταν στον ΠΑΟΚ που απαρτιζόταν από τους Χατζηδίμπα, Τζοβάρα, Σιαμπάνη και Δημητρίου. Ήδη αυτά τα παιδιά βρίσκονται στην Εθνική Νέων καθώς είναι πολύ καλοί παίκτες και ιδιαίτερα ταλαντούχοι. Πιστεύω πως μορφώνονται πολύ καλά στον ΠΑΟΚ και έχουν τα προσόντα για να κάνουν το άλμα στην πρώτη ομάδα.

Για τους νεαρούς παίκτες που αγωνίζονται πλέον στις ομάδες τους: Αυτή τη στιγμή υπάρχei o Λημνιός, ο Ρέτσος, ο Παυλίδης που ξεκίνησε από τους μπέμπηδες του Κερμανίδη και τώρα αγωνίζεται στη Μπόχουμ, ο Κατράνης του Ατρόμητου που πήγε στην Σεντ Εττιέν και ο Νικολάου. Τα παιδιά αυτά που έχουμε τώρα στην Εθνική Παίδων είμαι σίγουρος πως τα επόμενα χρόνια θα αγωνίζονται στις πρώτες ομάδες των συλλόγων τους. Επίσης υπάρχουν κι άλλοι παίκτες της φουρνιάς του 2000, όπως οι Γκαργκαλατζίδης, Λύρατζης, Τσαούσης και Γαϊτάνιδης, που τα επόμενα χρόνια μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στον ΠΑΟΚ.

Για τον λόγο που τα περισσότερα απ’ αυτά τα παιδιά δεν αγωνίζονται στις ομάδες της Super League: Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα. Καταρχάς, οι ιδιοκτήτες των ομάδων θα πρέπει να πιστέψουν σ’ αυτά τα παιδιά και να τα προωθήσουν, ώστε να αρχίσουν να παίζουν. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Δεληγιαννίδης, ο οποίος αποτελεί προϊόν των ακαδημιών του ΠΑΟΚ. Είναι πολύ καλός αθλητής και βρίσκεται εδώ και καιρό στην αναμονή. Ειδικά από τη στιγμή που δεν παίζει στο επόμενο ματς ο Βιειρίνια, θα μπορούσε ο Δεληγιαννίδης να πάρει την ευκαιρία του.

Για την άποψή του για τον Λημνιό και τον Βρακά: Για τον Λημνιό ο ΠΑΟΚ δαπάνησε πολλά χρήματα για να τον αποκτήσει και είμαι σίγουρος πως ο Δημήτρης τα αξίζει. Εγώ έχω χαρακτηρίσει τον Λημνιό στο παρελθόν σαν τον «νέο» Παρίδη. Επίσης έχει το αμυντικό κομμάτι όπως το είχε και ο Τερζανίδης. Το μόνο μικρό μειονέκτημα που έχει παρά το γεγονός πως είναι ταχυκίνητος και έχει καλές σέντρες και από τα δύο άκρα της επίθεσης, είναι πως δεν έρχεται τόσο συχνά στο γκολ. Αυτό θα έρθει όμως με την εμπειρία και όταν καταλάβει ποια ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ. Όταν προσθέσει κι αυτό το χαρακτηριστικό στο παιχνίδι του θα είναι πλέον ένας ολοκληρωμένος παίκτης. Έχει πολύ μεγάλες προδιαγραφές ο Λημνιός.

Ο Βρακάς αυτή τη στιγμή είναι αρχηγός στην Εθνική Παίδων. Είναι ένας παίκτης με πολύ καλή τεχνική και με φοβερές εμπνεύσεις μέσα στο παιχνίδι του που κάποιες απ’ αυτές μοιάζουν με τις ανάλογες του Γιώργου Κούδα. Επίσης διαθέτει φοβερές πάσες και μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης πίσω από τον κεντρικό επιθετικό γιατί έχει το γκολ. Έχει κι αυτός πολλές προοπτικές και είναι ηγετική φυσιογνωμία. Είμαι σίγουρος πως μετά από 3 χρόνια ο Βρακάς θα είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για τον ΠΑΟΚ.

Επίσης προσθεσε: Πάντως είναι γεγονός πως οι νεαροί παίκτες πλέον φαίνονται πιο έτοιμοι απ’ ότι στο παρελθόν και βλέπουμε πως γι’ αυτό τον λόγο παίζουν και στις ομάδες τους. To θέμα είναι, όπως είπα και πριν, να πιστέψουν στους νεαρούς οι ιδιοκτήτες των ομάδων. Στο εξωτερικό τολμούν να βάλουν νεαρούς παίκτες γιατί σκέφτονται και το οικονομικό όφελος. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι ομάδες της Super League. Ο Ρέτσος πουλήθηκε για 20.000.000 ευρώ και μπορεί στο μέλλον να κοστολογείται σε τέτοιο επίπεδα και ο Λημνιός. Επιπρόσθετα η συμμετοχή των νεαρών στις ομάδες τους θα βοηθήσει και την Εθνική ομάδα στην επιλογή των παικτών. Βλέπουμε τώρα τον κ. Σκίμπε να ψάχνει επιθετικό και να μην υπάρχει κανείς Έλληνας στις Ελληνικές ομάδες. Ο μόνος που παίζει είναι ο Κουλούρης και μακάρι να πάει καλά τόσο για τον ΠΑΟΚ, όσο και για το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags