Facebook Pixel Sportdog.gr | Το αξέχαστο ΑΕΚ-Λεβερκούζεν 2-0! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-12-07 11:03:00

Το αξέχαστο ΑΕΚ-Λεβερκούζεν 2-0! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Το αξέχαστο ΑΕΚ-Λεβερκούζεν 2-0! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια επική κιτρινόμαυρη πρόκριση! Σαν σήμερα το 2000!

Η ομάδα του Γιάννη Παθιακάκη πήρε από την αρχή του αγώνα τον «αέρα» των Γερμανών, μην επιτρέποντάς τους να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις να απειλήσουν την εστία του Ηλία Ατματσίδη. Με επιθετικούς προσανατολισμούς, παρά το θετικό 4-4 από τον πρώτο αγώνα, άρχισε να «βομβαρδίζει» την άμυνα της Μπάγερ και να προκαλεί μπελάδες στον Πολωνό τερματοφύλακά της, Μάτισεκ. Μόλις στο 17ο λεπτό η πάσα του Τσάρτα έβγαλε αριστερά τον Κασάπη, ο οποίος με προσωπική ενέργεια άνοιξε την άμυνα της Λεβερκούζεν και πάσαρε στον επερχόμενο Φερνάντο Νάβας. Το πλασέ του Αργεντινού κατέληξε στα δίχτυα της Μπάγερ και έδωσε το έναυσμα στους 23.000 φιλάθλους της ομάδας του να ξεκινήσουν το πάρτι στις εξέδρες βλέποντας την προδιαγραφόμενη πρόκριση της ομάδας τους.

Έως το 30ό λεπτό η ΑΕΚ κυνήγησε το δεύτερο γκολ με αξιώσεις, αλλά οι προσπάθειες του Λάκη στο 25, του Ζήκου στο 23 και του Νικολαΐδη στο 29, είτε έφυγαν άουτ ελάχιστα εκατοστά από το δοκάρι των Γερμανών, είτε αποκρούστηκαν από τον Μάτισεκ.

Σε όλο το πρώτο μέρος, η ομάδα του Μπέρτι Φογκτς είχε να αντιπαρατάξει μόλις μία φάση, από το ενδέκατο λεπτό, όταν διαγώνιο σουτ του Ζε Ρομπέρτο μέσα από την περιοχή της ΑΕΚ μπλόκαρε ο Ατματσίδης.

Αντί να κλειστεί στα καρέ της, η ΑΕΚ βγήκε ακόμα πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 48ο λεπτό ο Ντέμης Νικολαΐδης κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την αντίπαλη περιοχή. Ο Τσάρτας ανέλαβε την εκτέλεσή του και περνώντας την μπάλα, χαμηλά, δεξιά από το τείχος, την έστειλε για δεύτερη φορά στο τέρμα του Μάτισεκ ο οποίος δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Η συνέχεια ήταν εξίσου καταιγιστική και για ένα εικοσάλεπτο η ΑΕΚ μετατράπηκε σε εφιάλτη για τους Γερμανούς. Με εξαίρεση ένα... τυχαίο οριζόντιο δοκάρι του Ντάουν στο 60ό λεπτό, όταν προσπάθησε να επαναφέρει την μπάλα στην περιοχή της ΑΕΚ, η ελληνική ομάδα συνέχισε το μονόλογό της. Στο 65 ο Μάτισεκ πρόλαβε στην κλειστή του γωνία τεχνικό σουτ του Βασίλη Τσάρτα, στην καλύτερη ίσως ευκαιρία της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο.

Από το 70 και έπειτα, όμως, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αλλά η κατοχή της μπάλας από την Μπάγερ ήταν φλύαρη. Μόνον η κεφαλιά του Ζίφκοβιτς απείλησε με γκολ την ΑΕΚ, αλλά ο Κασάπης βρισκόταν στο αριστερό κάθετο δοκάρι και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

ΑΕΚ: Ατματσίδης, Φερούζεμ, Καψής, Κωστένογλου, Ζαγοράκης (71 Πέτκοφ), Κασάπης, Ζήκος, Λάκης, Νάβας (90 Καραγιάννης), Τσάρτας (87 Μαλαδένης) και Νικολαΐδης

ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Μάτισεκ, Κόβατς, Ζίφκοβιτς, Χόφμαν (65 Σνάιντερ), Νόιεντορφ (45 Οζίνγκουε), Βράνιες, Νόιεβελ, Ζε Ρομπέρτο, Ρινκ (53 Ντάουν) και Κίρστεν.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags