Facebook Pixel Sportdog.gr | ΜΟΝΟ Η ΑΕΚΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2017-12-07 21:51:00

ΜΟΝΟ Η ΑΕΚΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
ΜΟΝΟ Η ΑΕΚΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στους 32 του Europa, μετά το 0-0 στην Αούστρια.

Στους «32» του Europa League προκρίθηκε η ΑΕΚ. Η αναμέτρηση με την Αούστρια, στη Βιέννη έληξε χωρίς γκολ και η Ένωση πανηγύρισε την πρόκριση, ύστερα από ένα παιχνίδι που δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, αλλά αυτό δεν χάλασε καθόλου τον Δικέφαλο, ο οποίος πλέον είναι ο μόνος εκπρόσωπος της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο είχε λιγοστές φάσεις και από αυτές, οι περισσότερες ήταν με πρωταγωνιστές τους κιτρινόμαυρους. Το σημαντικότερο για τους παίκτες του Χιμένεθ ήταν, ότι περιόρισαν την Αούστρια σε αμυντικό ρόλο, γι'αυτό και οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Η καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος σημειώθηκε στο 15', με τον Αραούχο να χάνει μεγάλη ευκαιρία να βάλει μπροστά την ομάδα του.

Στο δεύτερο μέρος οι Αυστριακοί ανέβηκαν, πίεσαν ψηλά και ήταν πιο επικίνδυνοι. Μάλιστα στο 68' λίγο έλειψαν να ανοίξουν το σκορ ύστερα από λάθος του Τσιντώτα. Η ΑΕΚ όμως άντεξε την πίεση των γηπεδούχων, η οποία αυξανόταν περισσότερο όσο περνούσαν τα λεπτά. Στο 0-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους με την ΑΕΚ να πανηγυρίζει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Μάρκο Λιβάγια ήταν σε ένα ακόμα παιχνίδι ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ. Ο Κροάτης είχε οργανωτικό ρόλο και έβγαλε δύο φορές τους συμπαίκτες του σε θέση για γκολ, μία για τον Αραούχο (15') και μία με τον Κλωναρίδη (81').

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Ο Τόρστεν Φινκ επέλεξε το 4-1-4-1 κόντρα στην ΑΕΚ με τον Χολτσχάουζερ στον άξονα να έχει ρόλο μαέστρου. Ο Πεντζ ήταν τερματοφύλακας, με την άμυνα να αποτελούν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μπλαουενστάινερ, Καντίρι, Σερμπέστ, Σάλαμον. Εσωτερικοί μέσοι τοποθετήθηκαν ο Προκόπ με τον Αλχασάν, τις πτέρυγες ο Πιρές με το Σραντί και μοναδικός προωθημένος έπαιξε ο Φριζενμπίχλερ.

Συνταγή Λιβαδειάς εφήρμοσε ο Μανόλο Χιμένεθ στη Βιέννη. Ο Ισπανός τεχνικός έμεινε στο 3-5-2 με τον Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια, στόπερ τους Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκη και μπακ-χαφ τον Γκάλο με τον Λόπες. Στη μεσαία γραμμή τοποθετήθηκαν ο Σιμόες με τον Γαλανόπουλο. Ο Λιβάγια είχε οργανωτικό ρόλο με τον Αραούχο να παίζει στην κορυφή της επίθεσης και τον Χριστοδουλόπουλο από πίσω του ως περιφερειακός.

Στο δεύτερο μέρος ο Χιμένεθ έβαλε τον Μπακασέτα και τον Κλωναρίδη για να φρεσκάρει μεσοεπιθετικά την ομάδα του και να επωφεληθεί από το σουτ του πρώτου και την ταχύτητα του δεύτερου, ο οποίος βοήθησε επίσης κάνοντας την πρώτη άμυνα. Στο τέλος μπήκε ο Κονέ, για να κρατήσει η μπάλα η ΑΕΚ στο κέντρο.

Αούστρια Βιέννης: Πεντς, Μοχάμεντ, Τατζουρί-Σραντί (72' Βενούτο), Αμπντουλαχί, Φρισενμπίχλερ (77' Μόνσαϊν), Σερμπέστ, Πρόκοπ, Μπλάουενσταϊνερ, Σαλαμόν, Χολσχάουζερ, Φελίπε Πιρές

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Λιβάγια, Χριστοδουλόπουλος (64' Μπακασέτας), Αραούχο (74' Κλωναρίδης)

Η ΦΑΣΗ Η ευκαιρία του 15ου λεπτού ήταν η καλύτερη στιγμή για την ΑΕΚ. Ο Λιβάγια, ανάμεσα σε δύο αμυντικούς, ύστερα από πλάγιο του Μπακάκη, έβγαλε τον Αραούχο σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, αλλά ο Αργεντινός άφησε να σκάσει η μπάλα με αποτέλεσμα να μην πιάσει καλό σουτ.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Άγγλος, Πόουσον ήταν ακριβοδίκαιος στις αποφάσεις του. Το ίδιο και οι βοηθοί στις υποδείξεις τους.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑ Η ΑΕΚ προκρινόταν και με ισοπαλία αλλά όταν πάς για το Χ πολλές φορές την πατάς. Η Ένωση είχε επιθετικό προσανατολισμό χωρίς όμως να εκτεθεί αμυντικά. Ήταν θετικό για την ελληνική ομάδα, ότι εξουδετέρωσε τον Χολτσχάουζερ, ο οποίος με τις μακρινές του μπαλιές μπορούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις κινδύνου, κάτι που δεν έκανε. Η Ένωση παρότι δεν είχε πολλές ευκαιρίες για κολ ήταν σοβαρή αμυντικά μέχρι τέλους και δεν έδωσε δικαίωμα στην Αούστρια να ελπίζει, ότι μπορεί να πάρει την πρόκριση.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ Μετά τη Μίλαν η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη ομάδα του ομίλου. Από δικά της λάθη δεν καθάρισε την πρόκριση σε προηγούμενα παιχνίδια, ιδιαίτερα με τη Ριέκα στο ΟΑΚΑ, άξιζε όμως 100% το εισιτήριο για τους “32”. Στο Ερνστ Χάπελ η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη ήταν με το μέρος των κιτρινόμαυρων.

ΠΑΤΑ ΤΟ

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags