Facebook Pixel Sportdog.gr | Ξεκάθαρο μήνυμα Χιμένεθ σε Ανέστη και διοίκηση: «Πρέπει να βρεθεί λύση»!
| 2017-12-08 18:07:00

Ξεκάθαρο μήνυμα Χιμένεθ σε Ανέστη και διοίκηση: «Πρέπει να βρεθεί λύση»!

Sportdog Team
Ξεκάθαρο μήνυμα Χιμένεθ σε Ανέστη και διοίκηση: «Πρέπει να βρεθεί λύση»!

Τι θέλει για την κλήρωση της Δευτέρας.

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, μίλησε στην κάμερα των καναλιών Novasports για την πρόκριση της ομάδας στη φάση των «32» του Europa League και ευχήθηκε να έρθει σε συμφωνία με τον Γιάννη Ανέστη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μανόλο Χιμένεθ στη NOVA:

Πιστεύατε πως η ΑΕΚ θα καταφέρει να πάρει την πρόκριση;

«Το πίστευα. Επειδή δείξαμε και κανονικότητα και συνέχεια και αν είχαμε λίγη περισσότερη τύχη με τη Μίλαν και είχαμε πάρει τη νίκη, τότε θα είχαμε καταφέρει να διεκδικήσουμε και την πρώτη θέση».

Αισθανθήκατε σ’ αυτά τα τρια ματς που ήταν εκτός πάγκου, πως τώρα που επέστρεψε είδε απ’ έξω πράγματα που πρέπει να διορθώσει.

«Η αλήθεια είναι πως αν και ήμουν εκτός πάγκου, ήταν καλύτερα να το βλέπεις το ματς από διαφορετικές γωνίες. Σε σχέση με το χθεσινό ματς, είδα κάποια πράγματα, εμείς οι προπονητές πρέπει να δουλεύουμε συνέχεια. Και από την στιγμή που μπήκαμε στο αεροπλάνο για την επιστροφή, σκεφτόμουν τι πρέπει να κάνουμε στο ματς με την Κέρκυρα»

Πως είναι να παίζει η ΑΕΚ σε δυο ταμπλό;

«Μένω ικανοποιημένος με την δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα. Η καλή δουλειά αν συνοδεύεται με καλά αποτελέσματα, αξιολογείται απ’ όλο τον κόσμο. Αλλά όπως και λέω στους παίκτες, ανεξάρτητα από τα αποτέλεσμα, είμαι πολύ υπερήφανος για όσα έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα».

Αισθάνεστε πως έχει κάνει η ομάδα υπέρβαση μέχρι τώρα;

«Αυτό που ξέρουμε πολύ καλά, είναι πως έχουμε την υποχρέωση να μπαίνουμε σε κάθε ματς, για να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό. Δεν τα καταφέρνεις πάντα. Υπάρχουν οι αντίπαλοι που έχουν μεγαλύτερο προϋπολογισμό. Ευτυχώς εμείς τα καταφέραμε και συνεχίζουμε με σκληρή δουλειά. Είναι αλήθεια πως το μπάτζετ δεν εγγυάται την επιτυχία. Μπορεί να αυξάνει τις πιθανότητες. Είναι η πίστη και η θέληση που δείχνουν αυτά τα παιδιά κάθε μέρα, για να μπορέσουν να κάνουν ότι καλύτερο.

Για τον πιθανό αντίπαλο στην κλήρωση της Δευτέρας

«Το σίγουρο είναι πως από την στιγμή που τελείωσε το ματς στη Βιέννη, δεν σκέφτηκα ποιος θα είναι ο αντίπαλος. Αν μας τύχει μια ομάδα που μπορούμε να παίξουμε στα ίσια, θα είναι καλύτερα. Το σημαντικό είναι πως είμαστε εδώ. Θα έχει ο κόσμος την ευκαιρία να συνεχίσει να βλέπει την ομάδα στην Ευρώπη. Και εμείς είμαστε εδώ για να προσπαθήσουμε να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα. Δεν μπορούμε να πούμε πως θα πάρουμε το τρόπαιο. Αλλά είμαστε εδώ για να παλέψουμε για ότι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε»

Ποια ομάδα ή από ποια χώρα, θα θέλατε να αποφύγετε;

«Αγωνιστικά θα ήταν σημαντικό να πάμε σε Αγγλία ή Ισπανία ή Ιταλία, επειδή είναι μεγάλα πρωταθλήματα. Και αν θέλουμε να έχουμε φιλοδοξίες, θέλουμε μια ομάδα που να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε 50-50 και να μην είναι απ’ αυτά τα πρωταθλήματα. Δεν είμαστε μια ομάδα που θέλουμε να συμβιβαστούμε. Αν ήμασταν τέτοια ομάδα, δεν θα μας ένοιαζε. Στην Ευρώπη παίζουν οι καλύτερες ομάδες. Το να συμβιβαζόμασταν θα σήμαινε πως θέλουμε την καλύτερη ομάδα, για να πούμε πως απλώς φτάσαμε μέχρι εδώ. Όμως εγώ είμαι φιλόδοξος. Και θα ήθελα μια ομάδα που να μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε στα ίσια. Εκτός από την ΑΕΚ, αν γίνει κάτι καλό, θα είναι σημαντικό και για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ταιριάζει καλύτερα στην ΑΕΚ το σύστημα που έπαιξε στην Λειβαδιά;

«Αυτό που μου αρέσει, είναι να υπάρχουν κάθετες κινήσεις, κατοχή και ο έλεγχος του παιχνιδιού, ανεξάρτητα από τα συστήματα. Θέλω καλή αγωνιστική συμπεριφορά. Κάθε παίκτης είναι μέλος του συνόλου και πρέπει να κάνει την δουλειά που του ανατίθεται. Οι παίκτες πρέπει να βοηθούν αμυντικά και επιθετικά».

Τι γίνεται με την υπόθεση του Ανέστη;

«Θέλω να πω ξεκάθαρα τα πράγματα. Ο Ανέστης ήταν ένας πολύ σημαντικός παίκτης. Αλλά είμαι και ένας επαγγελματίας που δουλεύει στην ΑΕΚ και η ΑΕΚ κοιτάζει τα συμφέροντα της. Είναι ένα καταπληκτικό άτομο και επαγγελματίας. Αλλά ο Ανέστης θα πρέπει να καταλάβει πως ανήκει σ’ έναν σύλλογο και θα πρέπει να ξεκαθαρίσει αν ανήκει μέσα στην ΑΕΚ ή έξω από την ΑΕΚ. Τώρα ανήκει στο ρόστερ, αλλά δεν ξέρουμε αν θα είναι και στο μέλλον. Εγώ είμαι στη μέση. Το μόνο που θέλω να πω είναι πως τον Ανέστη θα τον χρειαζόμασταν ως αναπληρωματικό για την Αούστρια Βιέννης. Ο τρόπος που αντέδρασε και βοήθησε την ομάδα, ως αναπληρωματικός, ήταν κάτι καταπληκτικό. Άλλος στην θέση του θα μπορούσε να προσποιηθεί πως είναι τραυματίας και να μην έρθει. Αλλά ο Ανέστης δεν το έκανε. Αυτή είναι δουλειά και του προπονητή, να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις. Υπάρχουν παίκτες που όταν έχουν θέμα με το συμβόλαιο, βγαίνουν εκτός ομάδας. Όμως ο Ανέστης δεν είναι ένας απ’ αυτούς. Το μόνο που θα ήθελα είναι να βρεθεί μια συμφωνία του Ανέστη με την ΑΕΚ».

Τι θα λέγατε στους παίκτες για το ματς της Δευτέρας;

«Η συγκέντρωση δεν πρέπει να μας λείπει ποτέ. Είναι προτεραιότητα ο σεβασμός που πρέπει να δείξουμε σ’ όλους τους αντιπάλους. Διαφορετικά δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags