Facebook Pixel Sportdog.gr | «Αποκρούει» τις κριτικές ο Σκίμπε...
| 2017-12-09 08:29:00

«Αποκρούει» τις κριτικές ο Σκίμπε...

Sportdog Team
«Αποκρούει» τις κριτικές ο Σκίμπε...

«Δεν με ενδιαφέρει τι λένε για Μπακάκη και Τζιόλη».

Ο τεχνικός της Εθνικής ομάδας μίλησε για την επόμενη μέρα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος μετά τον αποκλεισμό από τα τελικά του Μουντιάλ, το... νέο “αίμα” που θα έρθει στην “γαλανόλευκη”, την κριτική για τις επιλογές του, αλλά και την απόφαση για αλλαγή έδρας. 

Διαβάστε αποσπάσματα όσων είπε ο Γερμανός προπονητής στο “Έθνος”: 

Για τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ: Δεν ήταν εύκολο να το αποδεχτώ και να ζήσω με αυτό. Με πόνεσε πολύ. Ήταν μία δύσκολη βραδιά για μένα και γαι όλη την ομάδα. Είδα πολλά λυπημένα πρόσωπα, αλλά είδα κι ελπίδα. 

Σχετικά με τα πλάνα του για την επόμενη μέρα της Εθνικής: Μέχρι να αρχίσουν οι επίσημοι αγώνες τον Σεπτέμβριο, έχουμε μπροστά μας μερικούς μήνες για να δούμε καινούργιους παίκτες. Δεν χρειάζεται να καλέσω τον Παπασταθόπουλο, τον Μήτρογλου ή τον Μανωλά. Ξέρω ότι μπορώ να στηριχτώ σε αυτούς. Είναι λοιπόν μία καλή ευκαιρία για δοκιμές νέων παιδιών. Να τεστάρουμε το νέο αίμα, αλλά και να επαναφέρουμε στην ομάδα παίκτες όπως ο Καρέλης, που πρόσφατα επανήλθε από τραυματισμό. Θα αναλύσουμε διεξοδικά -ήδη το κάνουμε- το ρόστερ όλων των ομάδων, για να δούμε ποιοι διαθέτουν στοιχεία για να παίξουν στην Εθνική. Είναι επίσης μία ευκαιρία να αντικαταστήσουμε ορισμένους παίκτες που μεγαλώνουν. Να έρθουν φρέσκα πρόσωπα, να ανανεώσουμε την ομάδα. 

Για την κριτική που του γίνεται αναφορικά με τις επιλογές του, όπως της μη κλήσης του Μπακάκη και της σταθερής χρησιμοποίησης του Τζιόλη: Και βέβαια ακούω και μαθαίνω. Και δε θα σας πω ότι δεν με ενδιαφέρει. Στο τέλος της ημέρας όμως εγώ έχω την ευθύνη κι εγώ πρέπει να πάρω την απόφαση έχοντας πάντα κατά νου εκείνο που θεωρώ καλύτερο για την ομάδα. Ειδικά για τον Τζιόλη θα σας πω ότι ήταν εξαιρετικός στα τελευταία παιχνίδια. Έκανε ακριβώς αυτά που έπρεπε ως αμυντικός μέσος. Έστω κι αν δεν αγωνίζεται σε μία μεγάλη ομάδα και σε ένα προηγμένο πρωτάθλημα, έστω κι αν είναι πλέον 32 ετών, θεωρώ ότι η απόφασή του ήταν σε πολύ καλό επίπεδο και η κριτική άδικη. 

Για το πώς μπορεί να δεσμευτεί για την επόμενη διετία: Θα δείξουμε σε όλους τους Έλληνες ότι αυτή η ομάδα αξίζει τη στήριξη και την αγάπη τους. Θα δώσουμε τα πάντα για να είμαστε παρόντες στο επόμενο Euro. Και θα είμαστε παρόντες. Είμαι σίγουρος ότι βλέπω τη βελτίωση που υπάρχει στην ομάδα και τον χαρακτήρα που έχουμε δημιουργήσει. Και θα γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι. Δεν έχω καμία αμφιβολία γι' αυτό. 

Για την απόφαση αλλαγής έδρας της Εθνικής: Νομίζω ότι είναι καλή ιδέα πλέον η Εθνική να παίζει και σε άλλα γήπεδα, σε άλλες πόλεις. Είναι αναγκαίο για να έρθει ακόμη πιο κοντά με τους φιλάθλους όλης της Ελλάδας. Θα είναι καλό και για τους παίκτες και για εμάς και για τον κόσμο. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό, είμαστε ένα. Άλλωστε η Εθνική είναι όλων των Ελλήνων και θεωρώ ότι όλοι πρέπει να έχουν προνόμιο να τη βλέπουν από κοντά.

Όσο για τη λειψανδρία στους επιθετικούς: Είναι μικρή η δεξαμενή από την οποία έχω να επιλέξω. Και το πρόβλημα είναι ότι από τους διαθέσιμους παίκτες μόνο ο Μήτρογλου αγωνίζεται συχνότερα και σε υψηλό επίπεδο. Παίζει και σκοράρει. Οι υπόλοιποι, με εξαίρεση τον Καρέλη, που μέχρι να τραυματιστεί ήταν καλός, δεν αγωνίζονται πολύ, δεν σκοράρουν πολύ και έχουν θέμα αυτοπεποίθησης. Δυστυχώς έχουμε κάποιους, αλλά όχι αρκετούς φορ. Και δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι ο παραδοσιακός ψηλός επιθετικός περιοχής. Αρκεί να είναι καλός στράικερ, που θα έχει την κίνηση και το γκολ. Ο Δώνης μπορεί να παίξει σε αυτή τη θέση και ο Καρέλης διαθέτει την ικανότητα του Μήτρογλου να σκοράρει από το πουθενά. Θα ήθελα να καλέσω στην Εθνική όλους τους παίκτες που πετυχαίνουν αρκετά γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά το πρόβλημα είναι πως οι περισσότερες ομάδες δεν χρησιμοποιούν Έλληνες. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags