Facebook Pixel Sportdog.gr | «Φωτιά» στην κορυφή ο Ολυμπιακός με τρομερό Καρίμ - Περιμένει... δώρο από Κέρκυρα
| 2017-12-09 21:22:00

«Φωτιά» στην κορυφή ο Ολυμπιακός με τρομερό Καρίμ - Περιμένει... δώρο από Κέρκυρα

του Δημήτρη Σκούφου
«Φωτιά» στην κορυφή ο Ολυμπιακός με τρομερό Καρίμ - Περιμένει... δώρο από Κέρκυρα

Νίκη με 4-1 μέσα στο Αγρίνιο για τους Πειραιώτες.

Την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του πέτυχε ο Ολυμπιακός μέσα στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού και "σκαρφάλωσε" στην κορυφή της Superleague, περιμένοντας στραβοπάτημα της ΑΕΚ επί της Κέρκυρας για να παραμείνει εκεί. 

Οι Ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν μεστή εμφάνιση και μόλις στο 6' κατάφεραν να προηγηθούν με τον Φορτούνη, ύστερα από όμορφη ασίστ του Μάριν. Ο Παναιτωλικός ανέβασε απόδοση στη συνέχεια και έφερε το ματς στα ίσα με ένα αυτογκόλ του Ένγκελς στο 27'. 

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Τάκη Λεμονή ήταν πολύ ανώτεροι και με δύο γκολ στο 62' και στο 66' από τους Φορτούνη και Ανσαριφάρντ, αλλά και ένα του Τζούρτζεβιτς στο 91', έφτασαν στην ευρεία νίκη με 4-1, με τον Παναιτωλικό να έχει δοκάρι στο 1-3 με τον Ρόσα.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Μπορεί ο Κώστας Φορτούνης να πέτυχε τα δύο από τα τέσσερα γκολ του Ολυμπιακού, όμως ο παίκτης που ξεχώρισε ήταν ο Καρίμ Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός έκανε εξαιρετική εμφάνιση και εκτός από το γκολ που σημείωσε, έβγαλε την ασίστ στον Φορτούνη, στο δεύτερο τέρμα των Ερυθρόλευκων.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με σύστημα 4-2-3-1 παράταξε τον Παναιτωλικό ο Μάκης Χάβος, με τον Κυριακίδη στο τέρμα, τους Μιχάι και Μόρα στο κέντρο της άμυνας, τον Μαρινάκη στο δεξί άκρο και τον Ρότσα στο αριστερό. Οι Τσοκάνης και Πάουλο ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, τριάδα μπροστά ήταν οι Ρόσα, Μάζουρεκ και Ντίας, ενώ ο Μοράρ ήταν ο μοναδικός προωθημένος. Κλέσιο, Μαρκόσφκι και Γιαννιώτης χρησιμοποίηθηκαν στο δεύτερο μέρος, όμως δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν τους Αγρινιώτες να αποφύγουν την ήττα.

Παρόμοια διάταξη και για τον Ολυμπιακό. Ο Προτό πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια, οι Ένγκελς και Σισέ ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ο Ομάρ στα δεξιά και ο Κούτρης στα αριστερά. Ταχτσίδης και Ρομαό ήταν στα χαφ και οι Πάρντο, Φορτούνης και Μάριν, πίσω από τον Ανσαριφάρντ. Οφόε, Φιγκέιρας και Τζούρτζεβιτς αγωνίστηκαν ως αλλαγές, με τον πρώτο να τα πηγαίνει άριστα στην μεσαία γραμμή των Πειραιωτών και τον τελευταίο να χρίζεται σκόρερ στις καθυστερήσεις.

Η ΦΑΣΗ: Το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού στο 62'. Ο Οφόε έβγαλε κάθετη στον Ανσαριφάρντ και αυτός αφού ξεπέρασε με τρομερή ενέργεια τον Μόρα έδωσε πάσα "πάρε-βάλε" στον Κώστα Φορτούνη.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Παπαπδόπουλου δεν ήταν κακή. Πάντως, οι βοηθοί του ελέγχονται για μια φάση οφσάιντ κατά του Ολυμπιακού, αλλά και για μια κάρτα που δεν δόθηκε στον Ρομαό (έγινε μπροστά στον βοηθό).

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Σε εξαιρετική κατάσταση έδειξε για ένα ακόμα εγχώριο παιχνίδι ο Ολυμπιακός, που παρότι δέχτηκε ξανά γκολ, πέτυχε τέσσερα, φτάνοντας σε μια άνετη νίκη.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Καλύτερος ο Ολυμπιακός που δυσκολεύτηκε μόνο για ένα ημίχρονο από τον αξιόμαχο -κατά τ' άλλα- Παναιτωλικό, παίρνοντας το τρίποντο που τον φέρνει στην κορυφή και που βάζει... άγχος στους άλλους διεκδικητές, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε ΕΔΩ τα γκολ της αναμέτρησης

Θυμηθείτε ΕΔΩ το live της αναμέτρησης

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μιχάι, Μόρας, Μαρινάκης (67’ Κλέσιο), Τσοκάνης, Ρότσα, Μάρκος Πάουλο, Ρόσα (81' Γιαννιώτης), Ντίας, Μάζουρεκ, Μοράρ (74’ Μαρκόφσκι) 

Ολυμπιακός: Προτό, Ομάρ, Κούτρης (69’ λόγω τραυματισμού Φιγκέιρας), Σισέ, Ένγκελς, Ρομαό, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Πάρντο (46’ Οφόε), Μάριν, Ανσαριφάρντ (76’ Τζούρτζεβιτς) 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags