Facebook Pixel Πέντε παίκτες του Ολυμπιακού «στρίμωξαν» τον Λεμονή - Sportdog.gr
| 2017-12-09 22:35:00

Φοβερά πράγματα στο Αγρίνιο - Πέντε παίκτες του Ολυμπιακού «στρίμωξαν» τον Λεμονή!

Sportdog Team
Φοβερά πράγματα στο Αγρίνιο - Πέντε παίκτες του Ολυμπιακού «στρίμωξαν» τον Λεμονή!

Πλέον ο Έλληνας κόουτς πρέπει να πάρει σημαντικές αποφάσεις...

Ο Ολυμπιακός πήρε νίκη με πειστικό σκορ (4-1) μέσα στη δύσκολη έδρα του Παναιτωλικού σε ένα παιχνίδι που κατάφερε μετά από καιρό να δείξει καλά στοιχεία στο επιθετικό κομμάτι, δημιουργώντας ουκ ολίγες ευκαιρίες.

Μπορεί στην άμυνα οι Ερυθρόλευκοι να παρουσίασαν προβλήματα για ακόμα μια φορά, όμως στην επίθεση πετούσαν… φωτιές, έχοντας σχεδόν όλα τα ατού τους σε καλή βραδιά.

Ο Ανσαριφάρντ ήταν πάρα πολύ ορεξάτος, συμμετέχοντας σχεδόν σε κάθε φάση που έβγαλε η ομάδα του. Ο Ιρανός «έλαμψε» απόψε και σε ρόλο δημιουργού εκτός από αυτόν του εκτελεστή. Συνδυάστηκε άψογα με Φορτούνη και Μάριν, έδωσε καταπληκτική ασίστ στον πρώτο για το 2-1 του Ολυμπιακού και πέτυχε ο ίδιος το 3-1.

Ο Ιρανός ήταν εντυπωσιακός αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, όμως η εμφάνισή του φαίνεται πως… πείσμωσε και τον Τζούρτζεβιτς.

Ο Σέρβος μπήκε στο 77' και πρόλαβε να βάλει και αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ με ωραία κεφαλιά στις καθυστερήσεις. Κάπως έτσι, ο «πονοκέφαλος» του Λεμονή καλά κρατεί, αφού έχει στη διάθεσή του δυο φορμαρισμένους επιθετικούς, όμως υπάρχει χώρος μόνο για έναν στο 4-2-3-1 που συνήθως εφαρμόζει.

Παράλληλα, αρμονική συνεργασία είχε η τριάδα Μάριν-Φορτούνη-Οφόε, καθώς συνδυάστηκαν όμορφα σε ουκ ολίγες περιπτώσεις, δίχως να μπαίνει ο ένας στα… χωράφια του άλλου, όπως γίνεται πολύ συχνά.

Εδώ έγκειται ακόμα ένα μεγάλο «πρόβλημα» για τον Τάκη Λεμονή, ο οποίος ρωτήθηκε μετά το παιχνίδι για τη συνύπαρξη των πέντε προαναφερθέντων παικτών, που δείχνουν να βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα και δεν είχε απάντηση...

O Έλληνας τεχνικός διαθέτει δυο φορμαρισμένους επιθετικούς (Ανσαριφάρντ, Τζούρτζεβιτς), δυο «δεκάρια» που αγωνίζονται κατά συνθήκη στα άκρα (Μάριν, Φορτούνη) και ένα «οκτάρι» με επιθετικά χαρακτηριστικά, που βολεύεται περισσότερο σε έναν πιο προωθημένο ρόλο (Οφόε). Αυτός είναι ο λόγος που ο «Sir Takis» έχει παραδεχθεί πρόσφατα ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει 4-4-2, μιας και ένα τέτοιο σύστημα πιθανότατα δεν θα ήταν αποτελεσματικό εξαιτίας των αγωνιστικών χαρακτηριστικών των παικτών, ενώ παράλληλα θα προϋπέθετε μεγάλο ρίσκο αναφορικά με την αμυντική λειτουργία.

Συμπέρασμα; Αυτοί οι πέντε μαζί δεν μπορούν να χωρέσουν! Πάντα ένας θα μένει εκτός και με δεδομένο ότι μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό τα παιχνίδια που θα δώσει ο Ολυμπιακός έχουν μειωθεί και ο Λεμονής θα πρέπει να βρει τον τρόπο να κρατήσει τους πάντες ευχαριστημένους!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags